Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Korzenie tonące  (Przeczytany 2044 razy)
Castorius
Nowy
*

« : Lipiec 27, 2008, 08:39:13 »

Witam,
Z powodu niskiego budżetu (czyt. totalnego spłukania) nie mogę sobie pozwolic na kupno porządnego korzenia akacji, lub mangrowca, czy są jakieś krajowe zamienniki?
Czy można użyc korzeni polskich drzew?
A jeśli tak, to czy któreś z nich toną?

jemioluszka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 27, 2008, 10:57:22 »

Można użyć tylko drzew liściastych ale z zatonięciem nie będzie łatwo chyba, ze to był korzeń który sam zatonął.

126l:
5 neonów czerwonych
5 neonów inessa
5 kirysków pstrych
3 otoski
parka pretników karłowatych
krewetki amano
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Lipiec 27, 2008, 13:23:05 »

Huh odpowiednio długo moczony zatonie napewno - moze to trwać od kilku godzin do  Undecided kilku lat nawet 

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #3 : Lipiec 27, 2008, 14:32:25 »

Kto kiedys podal to na forum http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=42750 moze Ci siem przyda Wink

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
owieca
Zainteresowany
**

This is Gangsta Rap motherfuckers

« Odpowiedz #4 : Sierpień 05, 2008, 20:53:39 »

Racja... Ja jakiś czas temu też znalazłem fajny korzeń wygotowałem go w solance i teraz staram się żeby zatonął... Trwa to już około 14 dni. A on nadal "walczy" i chyba nie spieszy mu się na dno. Trudno trzeba czekać

anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Sierpień 05, 2008, 21:04:27 »

Przy korzeniach-samoróbkach należy liczyć się jeszcze z jednym - taki korzeń może niestety bardzo szybko zacząć pleśnieć. Przygotowany kiedyś przeze mnie zaczął porastać białym nalotem już po około 4 miesiącach od włożenia do akwarium.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: