fantasy_0911
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #45 : Lipiec 31, 2008, 19:45:40 » |
|
Za duzo! odejmij razbory lub gupiki...to moje zdanie;P
Albo neony. Lepiej jedno pozadne stadko niz dwa takie byle jakie. hehe;) neonki sa ladne.. a gupiki takie popularne...choc tez zdazaja sie ladne..pozatym gupiki sie mnoza w zawrotnym tepie chyba ze tylko by samce trzymac...dzis w sklepie widzialem takie sliczne pomaranczowe..
|
|
|
|
|
|
|
kawa94
Nowy
|
|
« Odpowiedz #46 : Lipiec 31, 2008, 20:14:52 » |
|
Może Ta Wersja : - Neony Innesa - 10 - Otoski – 4 - Kiryski Panda - 4 - Gupiki Endelera - 5 - Microrasbora Galaxy (Razborki Galaxy) - 5
|
|
|
|
Przyjmę konta : - Metin2 [Gromo] ; - Gladiatus [serwer 15] ; (Pisać Wiadomości)
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #47 : Lipiec 31, 2008, 20:17:24 » |
|
Staraj sie nie pisac posta pod postem, uzyj opcji "zmien"... Ta wersja obsady jest juz chyba w porzadku, ale ja osobiscie wole trzymac ryby w stadkach parzystych, np. 4, 6, 8 sztuk...
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #48 : Lipiec 31, 2008, 20:18:16 » |
|
Może Ta Wersja : - Neony Innesa - 10 - Otoski – 4 - Kiryski Panda - 4 - Gupiki Endelera - 5 - Microrasbora Galaxy (Razborki Galaxy) - 5 Porównaj z: Czy może być tyle Ryb Ryby : - Neony Innesa - 10 - Otoski - 5 - Gupiki Endelera - 5 - Microrasbora Galaxy (Razborki) - 5 - Kiryski Panda - 5Oczywiście w aqua 63 l !!! Dwa razy pytasz o to sama choc juz dostales odpowiedz. Nie pisz posta pod postem.
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
kawa94
Nowy
|
|
« Odpowiedz #49 : Lipiec 31, 2008, 20:41:27 » |
|
ok nie bede pisal posta pod postem bede sie staral kontrolowac a no i te 2 posty sie roznia bo w jednym jest po 5 i 5 a w drugim 4 i 4 ;p;p jesli sklad rybek moze byc to neonki fajnie sie komponuja z jakąs trawą xD
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 20:45:54 wysłane przez kawa94 »
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #50 : Lipiec 31, 2008, 21:21:31 » |
|
ok nie bede pisal posta pod postem bede sie staral kontrolowac No widze, ze kontrola na max'a... Neonki i jasnozielone rosliny pieknie sie komponuja...
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #51 : Lipiec 31, 2008, 21:30:00 » |
|
a no i te 2 posty sie roznia bo w jednym jest po 5 i 5 a w drugim 4 i 4 ;p;p
No faktycznie się różnią Różnią się liczbą dwóch rybek, które nie wchodzą sobie wzajemnie w drogę. To już chyba wiesz, bo kilka razy zostało to w TWOIM wątku opisane. A nie lepiej wybrać albo jedno większe stadko razborek albo większe stadko endlerek? Zamiast obydwu po 5 sztuk? Większe stadka prezentują się bardziej efektownie.
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
gregorij
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #52 : Sierpień 01, 2008, 11:20:34 » |
|
kawa94: cos ty sie tak uparl na te gupiki?
wez 10 razborek galaxy i nie bierz gupikow z trzech powodów: 1. nie polecam poczatkujacym bo endlerki ciezko sie chowa 2. endlerki to szlachetna droga odmiana 3. ciezko dostac w sklepach ten gatunek gupikow
moze nich ktos sie wypowie czy nie mam racji?
|
|
|
|
|
|
|
anrd
|
|
« Odpowiedz #53 : Sierpień 01, 2008, 11:24:03 » |
|
1. nie polecam poczatkujacym bo endlerki ciezko sie chowa 2. endlerki to szlachetna droga odmiana 3. ciezko dostac w sklepach ten gatunek gupikow
moze nich ktos sie wypowie czy nie mam racji?
Ad 1 - nie sądzę Ad 2 - również nie sądzę - poza tym to nie jest powód aby ich nie trzymać w zbiorniku Ad 3 - zdecydowanie nie sądzę - zapraszam np do Wrocławia (przez ostatnie trzy tygodnie podróżując służbowo widziałem również w akwarystycznych w Gorzowie, w Poznaniu, Łodzi....) Tak więc moim zdaniem nie masz racji.
|
|
|
|
|
|
|
kawa94
Nowy
|
|
« Odpowiedz #54 : Sierpień 01, 2008, 13:15:47 » |
|
a więc co byście radzili dać 10 sztuk głupików pawie oczko albo gupikow endelera albo 10 sztuk razborkow galaxy ?? Czyli Albo głupiki Albo Razborki Galaxy Wg. was która z tych ryb jest ładniejsza
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2008, 13:17:29 wysłane przez kawa94 »
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #55 : Sierpień 01, 2008, 13:25:47 » |
|
Wg. was która z tych ryb jest ładniejsza Po pierwsze nie głupiki a gupiki.Po drugie, to nie będzie nasze akwarium a Twoje i lepiej, żebyś sam zdecydował co Ci się podoba.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
kawa94
Nowy
|
|
« Odpowiedz #56 : Sierpień 01, 2008, 13:28:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
gregorij
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #57 : Sierpień 01, 2008, 13:29:57 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2008, 13:32:30 wysłane przez gregorij »
|
|
|
|
|
kawa94
Nowy
|
|
« Odpowiedz #58 : Sierpień 01, 2008, 13:47:52 » |
|
Już podjąłęm decyzje : Ryby : - Neony Innesa - 10 - Otoski – 4 - Kiryski Panda - 4 - Microrasbora Galaxy (Razborki Galaxy) – 10 Możecie mi pomoć w dziale o roślinkach macie link : http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=16483.0
Z GÓRY DZIĘKI !!!
|
|
|
|
|
|
|
xenotodon
|
|
« Odpowiedz #59 : Sierpień 02, 2008, 16:49:52 » |
|
zamiast kirysków można dać otoski, a te ryby zamiast jarzeńców to może drobnoustki, a jeszcze ciekawiej by było pstążnice marmurkowe (ryba przypowierzchniowa).
co do ilości ryb w akwarium to powiem tak: pracuję w zoologicznym, akwaria dla ryb mam min. 80l - 40dłx50szerx40wys., wszyscy tu piszą o 25-30 litrach, podejrzewam, że źle widzą (tylna szyba jest przybliżana przez wodę - wystarczy spojrzeć z boku regału), podstawowy przelicznik ryb w akwarium to wg. mnie rzecz niepoliczalna! cm/litr to jeszcze nie wszystko - załóżmy tu jeszcze wydajność i wielkość filtra oraz co najważniejsze długość zbiornika - ten przelicznik jest śmieszny! z praktyki wiem, że wszystkie gatunki zaproponowane przez grigorija na pewno zmieszczą się w tym akwarium - emi zdecydowanie przesadza, musisz wziąć pod uwagę wydajność filtra - czyli od 500 do 700 l/h z łopatkami wirnika ułożonymi w dół lub 750l/h z łopatkami ułożonymi bocznie, bądź do góry. tym gatunkom na bank nic nie zaszkodzi. na tym forum przyjęło się słuchać to co podają producenci na opakowaniach, najczęściej wyżyłowane bajki. praktyka nie ma z tym nic wspólnego.
emi nie strasz ludzi - w przypadku grigorija trochę przesadzasz.
|
|
|
|
|
|
|
|