Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « W jakich Ilościach ?!?!?! >>>63l<<<
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  
Autor Wątek: W jakich Ilościach ?!?!?! >>>63l<<<  (Przeczytany 10565 razy)
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #60 : Sierpień 02, 2008, 21:23:03 »

z praktyki wiem, że wszystkie gatunki zaproponowane przez grigorija na pewno zmieszczą się w tym akwarium - emi zdecydowanie przesadza...

Owszem, zmieszczą się. Tak jak już napisałam wcześniej, dodaj przecieru...

Jestem akwarystką a nie trzymaczem rybek czy sprzedawcą w zoologicznym i uważam, ze to co zaproponował Griegorij do 60 l MOIM ZDANIEM było grubą przesadą. To jest forum dyskusyjne więc każdy może wyrazić swoje zdanie i wg mnie to jest tu najlepsze. Przecież nie mam monopolu na jedyną świętą prawdę więc chłopak zrobi to co chce. Niech wysłucha różnych opinii i sam zdecyduje  Wink

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
kawa94
Nowy
*

« Odpowiedz #61 : Sierpień 03, 2008, 07:37:49 »

ok wysłucham  Wink

Przyjmę konta :
- Metin2 [Gromo] ;
- Gladiatus [serwer 15] ;
(Pisać Wiadomości)
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Sierpień 03, 2008, 17:45:34 »

Wiec na co sie ostatecznie decydujesz, bo jestem ciekaw... Cool
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #63 : Sierpień 04, 2008, 07:40:10 »

nie rozumiem strachu  niektórych forumowiczów przed zakupem gupików endlera. są to proste rybki tylko szybko się rozmnażają lecz w małych ilościach (w połączeniu np. z danio raczej nie przeżyje ani jedna sztuka narybku.)
trzymam je w 25l akwarium wraz z narybkiem innych gatunków (nie atakują) oraz kilkoma  1cm lśniącooczkami (afrykańskie piękniczkowate).
mogę podpowiedzieć też,że mają krótkie płetwy przez, co są zdecydowanie sprytniejsze od pawie oczko i sugerowałbym je bardziej do ruchliwych danio.

emi - szanuję twoje opinie. często czytam twoje rady. masz olbrzymią wiedzę i nie kwestionuję tego, wielokrotnie zgadzam się z tobą i nie poruszam tematu. co do przerybionych zbiorników to powiem tylko tyle: niemal wszyscy je mają, zgadzam się też, że książkowo powinno być tych ryb o wiele mniej ale kłóci to się z moimi obserwacjami, nie widzę tej wielkości akwarium, w którym jest niemal pusto co do ilości sztuk ryb, chyba, że to akw. roślinne.
kawa94
Nowy
*

« Odpowiedz #64 : Sierpień 04, 2008, 14:37:55 »

Wiec na co sie ostatecznie decydujesz, bo jestem ciekaw... Cool
Zdecydowałem się na Pawie Oczka Wink

Przyjmę konta :
- Metin2 [Gromo] ;
- Gladiatus [serwer 15] ;
(Pisać Wiadomości)
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj