Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Coonts [54l-60x30x30cm]-Tanganika
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Coonts [54l-60x30x30cm]-Tanganika  (Przeczytany 7209 razy)
Coonts
Nowy
*

60x30x30, 54L, ?x Neolamprologus multifasciatus

« Odpowiedz #15 : Sierpień 04, 2008, 19:36:26 »

Witam. Dziś wykorzystałem papier pakowy jako tło. Efekt poniżej:

Wrażenia takie sobie... Trochę za ciemno... Może to też wina innej świetlówki (ma jakąś taką różową poświatę i jest trochę ciemniejsza niż poprzednia).
Chyba jednak akwa zostanie bez tła  Smiley
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #16 : Sierpień 04, 2008, 20:08:14 »

Dlaczego bez tla? Sprobuj z innym kolorem.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Sierpień 05, 2008, 11:59:29 »

Nio akwarium Super  Good ! ! Jesli chodzi o muszlowce fajnusiie rybki  Cool przydalyby sie dla nich jakies panienki   Wink Mysle ze taki Harem jak Zaproponowales był by w sam raz  Good !  A moj pomysl na tło to leko zabrudzony Bialy? Co o tym sadzisz?  Grin
Coonts
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Sierpień 10, 2008, 19:03:02 »

Z braku innych pomysłów akwarium ma nadal tło z papieru pakowego. I zaczynam się do niego przyzwyczajać... Wink. A haremu na razie nie będzie bo w warszawskich sklepach ciężko trafić na muszlowce, a co dopiero na samice muszlowców...
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #19 : Sierpień 10, 2008, 19:21:57 »

A próbowałeś w Diskusie na Radzymińskiej albo w Ichtiosie na Arkuszowej? Może tam znajdziesz samice?
powodzenia  papa

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Coonts
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Sierpień 11, 2008, 20:01:36 »

Ani w Discusie ani Ichtiosie nie próbowałem. Moje poszukiwania ograniczyły się jedynie do sklepów w galeriach i centrach handlowych. Oczywiście z niewiedzy... Namiary na Discusa już znalazłem w sieci, jutro zadzwonię i popytam. Może się uda kogoś wyswatać Wink.
Dzięki serdeczne za podpowiedź. Pozdrawiam.
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #21 : Sierpień 11, 2008, 22:02:42 »

Mam nadzieję, że Ci się powiedzie. I Diskus i Ichtios jest wart uwagi.

p.s. fantastyczny Rosyjski Niebieski.... w avatarze.....

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Coonts
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Październik 02, 2008, 12:09:22 »

Witam wszystkich po dłuższej przerwie!

Niestety ostatnio nie miałem czasu ani zająć się kupnem nowych muszlowców, ani też napisać cokolwiek o życiu mojego akwarium... Nawet moja obserwacja tego życia była jakaś ograniczona...
No cóż, praca  Undecided.

Za kilka tygodni planuję w mieszkaniu sporą, hmm, reorganizacje Smiley. Przede wszystkim muszlowce będą stać w innym miejscu. I dlatego wstrzymałem się do tego czasu z jakąkolwiek zmianą obsady.
Co do samic to jak najbardziej dostanę je w Discusie. Oddam 3 samce, kupie 3 samice. Myślę, że taki stosunek będzie najlepszy.

Samo akwa cały czas ulega zmianom, oczywiście dzięki muszlowcom Wink. Na tak niewielkiej powierzchni dna panuje względnie równy podział sił, mimo to rybki ciągle zasypują sobie nawzajem własne rewiry. I tu uwaga, zasypały też korzenie Anubiasa, co go wykończyło niestety... Jednak to prawda, że ta roślina nie powinna być sadzona w podłożu!
Kolejna sprawa to świderki. Mam ich sporo, a ich liczba jest raczej stała. Wieczorami wyłażą z piasku i... się zaczyna Smiley. Włażą sobie do filtra i hałasują w turbince Wink. A że sypiam w tym samym pokoju to bywa to raczej irytujące. A raczej bywało bo na rurkę filtra założyłem taką siateczkę z sitka kuchennego i mam spokój. Polecam jak ktoś też miał z tym problemy Smiley.

Pozdrawiam.

PS. Aniape zgadzam się z Tobą Smiley. Od dawna na takiego "choruje". Obecne warunki mieszkaniowe mi nie pozwalają, ale jak tylko pozwolą to wlaśnie taki ze mną zamieszka Smiley
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Październik 02, 2008, 13:31:25 »

podoba mi sie akwarium tylko troche za malo roslinnosci a na tlo sprobuj czarny brystol ladnie wyglada (wg. mnie najlepiej  WinkGrin

250L słodkie
540L + 112L morskie
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Październik 02, 2008, 16:29:17 »

Akwa fajne i wogóle , jednak zostawił bym jednego samca z 4 samicami , w tak małym litrażu samiec dominant będzie chciał się pozbyć konkurenta co może odbić się na ich zdrowiu.

P.S Po ile będziesz kupował samiczki w discusie ??

Astronotus ocellatus i drobnica.
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #25 : Październik 03, 2008, 11:29:31 »

Fajne akwarium. Chyba sobie takie założę... Tylko tło jeszcze dobierz jakieś fajne jak będziesz przestawiał to akwarium (bo potem wstawisz i powiesz, że nie masz już dostępu do tylniej ścianki i zostanie na zawsze z tym szarym papierem Wink)

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Coonts
Nowy
*

« Odpowiedz #26 : Październik 03, 2008, 23:10:57 »

Witam
Marcin14 - czarny też mi się podoba, ale w tym miejscu nie pasuje (za jasne meble). Może w następnym będzie lepiej Smiley.

kozak-93 - na początek zaryzykuje dwa samce, później zobaczymy. Teoretycznie rewiry muszlowców to okręgi o promieniu 20-25cm. Może się jakoś dogadają Wink. Jak pytałem około miesiąc temu to były po 17zł sztuka.

Piterix - z szarym papierem nie zostanie na zawsze Smiley!

Pozdrawiam.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: