Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: CHORY TELESKOP MOORA  (Przeczytany 1884 razy)
marta18466
Nowy
*

« : Sierpień 02, 2008, 12:50:40 »

WITAM.
JAKIES 2 TYGODNIE TEMU ZAUWAŻYŁAM, ŻE NA BOKACH DEMEKINA POJAWIŁA SIĘ JAKBY PLEŚŃ. W DODATKU OCZY ( KTÓRE JAK WIADOMO SĄ DUŻE I WYŁUPIASTE) ZMNIEJSZYŁY SIĘ I COŚ WYSTAJE (JAKBY MALUTKI BALONIK). PONADTO RYBKA BYŁA SŁABA, NIE PORUSZAŁA SIĘ TAK ŻYWO JAK WCZESNIEJ. RYBE PRZENIOSŁAM DO INNEGO AKWA I ZAUWAZYLAM, ŻE PLEŚŃ Z DNIA NA DZIEŃ UBYWA, RYBKA SIĘ OZYWILA, ALE OCZY MA TAKIE SAME. CZY JEŚLI ZAUWAŻE, ZE PLEŚNI JUŻ NIE MA MOGE WŁOŻYĆ JĄ DO OGÓLNEGO AKWA?Huh? CZY KTOŚ WIE CO MOGŁO SIĘ STAĆ Z JEJ OCZAMI I JAKA CHOROBA JĄ DOPADŁA?HuhHuh? Z GÓRY DZIEKUJE Smiley  Wink
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Sierpień 02, 2008, 14:17:08 »

daj zdjęcie.
jeśli stan ryby poprawił się po przeniesieniu do nowego zbiornika to znaczy że parametry wody w pierwszym są nieodpowiednie. sprawdź to w pierwszej kolejności.

marta18466
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 13, 2008, 14:15:14 »

Dzisiaj zauważyłam na tej samej rybie, że cały czas leży na dnie i ciężko oddycha. Jej skrzela poruszają się bardzo szybko. Co zrobić??
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Sierpień 13, 2008, 15:58:10 »

Jaki masz poziom No2 i NO3? Może się ptrzyruła. Koniecznie sprawdź!Jeśli tak myślę,że możesz podmienić ok 30% wody na odstaną, ale niech wypowiedzą się bardziej doświadczone osoby
Co więcej , Welony potrzebują wydajnej flitracji.
Jaki masz filtr i jak duży to zbiornik?

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #4 : Sierpień 13, 2008, 20:55:39 »

Jaki masz filtr i jak duży to zbiornik?
Witam
Mam akwarium o pojemności około 70 litrów. Żyją w nim takie rybki:
-2 brzanki sumatrzańskie
-2 żałobniczki
-2 gupiki
-3 molinezje ( 1 black molly, 2 ostrouste)
-1 demekin
-glonojad
-sumik(  jest czarny, nazwy nie mam, bo mamie się podobał i kupiła )
-1 Corydoras rabauti.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: