Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Czy te rybki mogą być w jednym akwarium?????????
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy te rybki mogą być w jednym akwarium?????????  (Przeczytany 8157 razy)
marta18466
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Sierpień 05, 2008, 18:02:25 »

gregorij: http://www.efotogaleria.pl/zdjecia/1334.jpeg <-- mam tego sumika, co to w ogole jest za ryba?? i w ogóle dzięki za info wszystkim  Wink
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #16 : Sierpień 05, 2008, 18:54:27 »

Emi: około 8 litrów
Wiec nie moga przebywac nie tylko razem ale nawet i osobno w takim zbiornivczku!
Co do bojka to zyje on wlasnie ok 3lat a nie roku.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Sierpień 05, 2008, 19:37:08 »

gregorij: http://www.efotogaleria.pl/zdjecia/1334.jpeg <-- mam tego sumika, co to w ogole jest za ryba?? i w ogóle dzięki za info wszystkim  Wink

wygląda na suma krzaczastego (fossilis). agresywna ryba, nocny drapieżnik, lepiej dbać o jego pełny brzuszek Wink. uważaj przy łapaniu siatką lub przy pracach w akwarium, ten diabełek ma jad w kolcach płetw (ukłucie bardzo bolesne plus czasami odrętwienie ręki).

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 08:11:16 wysłane przez Emi » Zapisane
marta18466
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Sierpień 05, 2008, 20:24:39 »

xenotodon  dzięki za info. to na pewno ten, bo poszukalam o nim w necie troche i na pewno on
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #19 : Sierpień 05, 2008, 20:44:37 »

on sie nie nadaje do 70l.! jak urosnie wszamie Ci całą obsade . Można go trzymać tylko w duzym akwarium i z naprawdę duzymi rybami ( lub przynajmniej takimi co sobie nie daja w kasze dmuchać)

gregorij
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Sierpień 06, 2008, 06:51:43 »

xenotodon: ma rację i ala częściowo tez <- czyli mamy doczynienia z popularnie zwanym sumem indyjskim (ze względu na jego występowanie) z kolcem na dolnej części skrzeli, również radzę ostrożność podczas wyławiania i w żadnym wypadku nie łapać w rękę
emi: sory nie zrozumialem kogo pytasz, ale to chyba jest watek marty a nie kamili ale to szczegół

jak juz napisałem wcześniej obsade to tego suma odnies do sklepu lub zamien za kiryski jakie chcesz, od razu podejrzewalem ze z tym sumikiem moze być ciekawie po twoim opisie, napisz oczywiscie w jaki sposob uporzadkowalas to akwarium i co ewentualnie dokupilas ok? - chętnie Ci pomogę bez wymądrzania sie  papa
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 07:07:32 wysłane przez gregorij » Zapisane
kamila997
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Sierpień 06, 2008, 11:13:57 »

Emi: około 8 litrów
Wiec nie moga przebywac nie tylko razem ale nawet i osobno w takim zbiornivczku!
Co do bojka to zyje on wlasnie ok 3lat a nie roku.

W zoologu mówili ze bojki żyją zwykle ok. roku Wściekły Już całkowicie się pogubiłam Undecided
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Sierpień 06, 2008, 11:27:42 »

W zoologu mówią różne rzeczy Wink
Długość życia bojownika zależy od kilku czynników: tego ile miała lat zakupiona ryba ( z reguły im większe płetwy tym starsza) oraz od warunków w jakich były przetrzymywane za młodu i - chyba najważniejsze - od warunków jakie akwarysta im zapewnia Wink

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #23 : Sierpień 06, 2008, 20:21:08 »

W zoologu mówili ze bojki żyją zwykle ok. roku Wściekły Już całkowicie się pogubiłam Undecided

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=1794.0 tu mozesz poczytac co jeszcze mowia Wink

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: