Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Samotny neonek inessa  (Przeczytany 2983 razy)
Azaichi
Zainteresowany
**

« : Sierpień 14, 2008, 09:05:07 »

w 30 litrowym baniaczku mam 7 neonkow inessa od 1,5 do 3 cm dlugosci. jescze wczoraj wszystkie plywaly w lawicy a dzisiaj jeden neonek caly czas siedzi za zarosnietymi kamieniami ktore jescze na dodatek sa gesto otoczone moczarkami kanadyjskimi... Rybka na moje oko zdrowo wyglada...kolorki w pozadku...zadnych bialych kropek...oczy cale...ma tez wszystkie pletwy. Co moze byc przyczyna tego, ze ten neonek nie pływa z pozostalymi? Z gory dziekuje za pomoc.

owieca
Zainteresowany
**

This is Gangsta Rap motherfuckers

« Odpowiedz #1 : Sierpień 14, 2008, 09:21:16 »

Po mojemu ten baniak jest za mały dla neonków. One potrzebują większego akwa. Ja na twoim miejscu byj je Oddał/Sprzedał i kupił jakieś rybki które pasują do twojego litrażu.

Azaichi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Sierpień 14, 2008, 09:35:12 »

a co cbys proponowal? te rybki do duzego baniaczka 112 l pojda.tylko, ze narazie musze szafke zamowic...kupic akwarium...i tak z 2 tyg conajmniej musi przeciez stac. A cos takiego jak skladanie tam ikry...jest taka mozliwosc?

owieca
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 14, 2008, 19:19:08 »

No jak powiedziałeś możesz tam zrobić kotnik. Ablo kupić jakies rybki które mogą być w takim litrażu np. Gupiki Pawie Oczko czy Endlerki. Smiley
A jeśli nie rybki to może krewetki??
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2008, 19:48:51 wysłane przez owieca » Zapisane

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #4 : Sierpień 14, 2008, 20:33:29 »

Owieca z moze bys podpowiedzial koledze co ma zrobic ze swoim problemem?
To ze baniaczek jest za maly nie musi znaczac ze z tego powodu neonek plywa sam. U mnie tez jeden z neonkow sie chowal mimo ze mam 60l
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2008, 20:37:46 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Sierpień 14, 2008, 20:49:58 »

Ja mam podobnie z bystrzykami. Jeden z nich rzadko dolacza do grupy pozostalych. Problem tkwi w zaleznosciach miedzy poszczegolnymi osobnikami. Ryba z poczatku odrzucona, moze zostac w koncu zaakceptowana... Radze poczekac i obserwowac. Roll Eyes
owieca
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Sierpień 15, 2008, 11:28:10 »

To ze baniaczek jest za maly nie musi znaczac ze z tego powodu neonek plywa sam. U mnie tez jeden z neonkow sie chowal mimo ze mam 60l

Ale ja nie powiedziałem, że to przez baniak:) Tylko że neonki są za małe na taki baniak przynajmniej tak mi się wydaje. Zaproponowałem żeby kupił rybki odpowiednie na taki litraż :pp

Azaichi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Sierpień 15, 2008, 18:04:32 »

w dniu dzisiejszym jest git z neonkiem i reszta:)chociaz...ma dziwnie wypuklony brzuszek...

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Sierpień 15, 2008, 21:10:17 »

To dobrze. Smiley Moze to samiczka? Roll Eyes
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Sierpień 16, 2008, 12:58:26 »

Tak jako uzupełnienie tematu. podobne pytanei do Twojego Azaichi
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=16657.0

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #10 : Sierpień 19, 2008, 23:13:21 »

Ale ja nie powiedziałem, że to przez baniak:) Tylko że neonki są za małe na taki baniak przynajmniej tak mi się wydaje. Zaproponowałem żeby kupił rybki odpowiednie na taki litraż :pp
a jakie rybki są odpowiednie na ten litraż? i dlaczego neony są za duże?

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: