Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Prośba o sprawdzenie propozycji obsady. Która najlepsza Waszym zdaniem :)??
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Prośba o sprawdzenie propozycji obsady. Która najlepsza Waszym zdaniem :)??  (Przeczytany 5562 razy)
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #15 : Sierpień 16, 2008, 15:49:51 »

IMHO - zestaw "d" jest taki naćkany i pstry Roll Eyes
f z molkami takze raczej nie bardzo  Tongue

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #16 : Sierpień 16, 2008, 15:51:17 »

IMHO - zestaw "d" jest taki naćkany i pstry Roll Eyes
f z molkami takze raczej nie bardzo  Tongue

a czemu mnie cytujesz? przecież nie wypowiadałam się nt "f"?

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Sierpień 16, 2008, 16:22:28 »

d. co fakt to fakt. szczupieńczyki k. i proporczykowce z k.l. to stadne rybki, ale są małe i mała przemiana materii. można by zwiększyć: np. 6 proporczykowców i 8 szczupieńczyków, 5 kirysków, 2 otoski + większy filterek ustawiony na wolny przepływ (złoże bilogiczne biokulki najlepiej szklane lub absorbery).
co wy na tą propozycję? (tylko proszę nie przeliczać cm na litr, bo to chore dla mnie jest)

początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Sierpień 16, 2008, 18:34:04 »

Czyli tak odpada "d" i "f" cos jeszcze się nie nadaje??
tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Sierpień 16, 2008, 18:59:32 »

Atria_C zanim go przypniesz to zapytaj autora o zgodę, bo to tekst z innego forum...

pozdrawiam

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

Morfeusz04
Stały użytkownik

Triquretta-moc trzech

« Odpowiedz #20 : Sierpień 16, 2008, 20:11:41 »

Moim zdaniem d jest całkiem interesujące Cheesy Ale to zależy od ciebie co chcesz możesz trochę zmiksować sobie obsadę i wybrać całkiem inną niż w propozycjach pomyśl nad tym  Wink
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #21 : Sierpień 16, 2008, 20:20:17 »

Zastanwiam się nad sensem takiego przypięcia - jak dla mnie nie wszystkie obsady są Ok.
Co do tego co powiedział tedy - przypinając w żaden sposób nie naruszam praw autorskich ( nie jest to rozwiązanie nowatorskie e ani nie przypisujemy "stworzenia" wypunktowania sobie) - informacja już pojawiła się na forum to jedynie zwróciłoby na nią uwagę. Co nie zmiena faktu że byłoby miło gdyby początkująca20 zaznaczyła źródło inforimacji Wink
Swoją drogą,rzeczywiście ciekawie byłoby zebrać "bezpieczne " obsady  - wtedy uniknęlibyśmy - może - wielu wątków. Ale to wymaga wiedzy plus czasu. Może coś stworzymy razem;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2008, 20:22:00 wysłane przez Atria_C » Zapisane

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Sierpień 16, 2008, 20:34:22 »

pomysł świetny, takie coś możemy stworzyć razem, do takich typowych akwariów
można też dodać informacje na temat filtra i oświetlenia a pewno pytań byłoby o 50% mniej Smiley

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

Toxic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Sierpień 16, 2008, 21:17:48 »

I oczywiście uwzględniając jeszcze parametry wody Smiley Co do filtra i oświetlenia to raczej do działu technika niż obsady.

początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Sierpień 16, 2008, 21:38:11 »

Jaka jestem mądra Smiley he he Smiley poszperałam troszke po internecie i to z tego forum
http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=60294
mimo ze moja wiedza z akwarystyki jest dosc uboga to sama widze ze sa to obsady w duzym stopniu wątpliwe i moga słóżyc za pewnego rodzaju katastrofe w akwa Smiley
Mam nadzieje ze do poniedziałku bedę juz mogła skorzystac w pełni z waszych rad co do akwa 54l. Własnie tego szukałam od poczatku kiedy weszłam na to forum. Uwielbiam kiryski spizowe, podobaja mi sie tez otoski i nie mam najmniejszego pomyslu na dalsza czesc obsady.
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #25 : Sierpień 16, 2008, 21:44:57 »

Kiryski spiżowe i harem prętnika karłowatego...... Grin Grin Grin Grin Grin Grin

... i do tego małe rybki stadne, razbory hengeli lub zwinniki jarzeńce np.....

początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #26 : Sierpień 16, 2008, 21:49:32 »

A miejsce na otoski Tongue?? Jestem prawie zdecydowana na tą obsade ale lubie miec jakies alternatywy Tongue
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #27 : Sierpień 16, 2008, 21:52:20 »

spoko, otoski też się zmieszczą....bez problemu Grin

początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #28 : Sierpień 16, 2008, 22:13:18 »

No to chyba się skusze na to Cheesy nie słysze żadnych sprzeciwów wiec pewnie jest ok Tongue
Czyli dokladnie ile tych rybek w sumie Tongue??
początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Sierpień 17, 2008, 13:13:35 »

Jutro i we wtorek jade na "polowanie" rybek Smiley jak narazie wybrałam sobie następujące rybcie
- 4 kiryski spiżowe
- 4 otoski
- harem prętnika karłowatego
- 10 razbora klinowa
Co wy na to Smiley czy któres z tych rybek mają jakies specjalne wymagania?? I jaka mniej wiecej moze byc ich cena bo to dla mnie tez dosc ważne.

Przepraszam za post pod postem.
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  

Skocz do: