IWONA
Zainteresowany
A bez rybek smutno...
|
|
« Odpowiedz #15 : Sierpień 26, 2008, 07:57:10 » |
|
A zaproponowałbyś coś ciekawego, co ładnie się z tymi drobnymi i krewetkami będzie się komponować??? Jeszcze tych ryb nie mam więc wszelkie zmiany możliwe.
|
|
|
|
Pozdrawiam z Myszkowa!
Akwarium 160 litrów. Mieszkańcy to: 15 x neon innesa, 15 x razbora hengeli, 8 x otosek, 8 x prętnik karłowaty, ? x krewetka red cherry.
|
|
|
Patu$1117
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #16 : Sierpień 26, 2008, 08:07:25 » |
|
a może proporczykowiec z cape lopez, bardzo ładna towarzyska rybka ,tylko nie wiem jak w tym składzie ,i czy nie mają innych wymagań ... ale to poczekaj na opinię kogoś bardziej doświadczonego
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #17 : Sierpień 26, 2008, 08:24:22 » |
|
Iwona, komponować, nie komponować ale w tych 180l 20 krewetek nie zobaczysz nie ma siły poprostu będą ciągle schowane, jasne, możesz dać, jak będą zwinne to szybko się schowają, ale jaka przyjemność mieć krewetki, mieć ale nie widzieć ?
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
IWONA
Zainteresowany
A bez rybek smutno...
|
|
« Odpowiedz #18 : Sierpień 26, 2008, 08:55:54 » |
|
A to że krewetek nie zobaczę (na początku) to wiem i liczę się z tym. Ale mam nadzieję, że 'ich 'własnymi siłami' szybko stadko się rozrośnie A te ramirezki bardzo im mogą dokuczać, czytałam, że spokojne i towarzyskie...
|
|
|
|
Pozdrawiam z Myszkowa!
Akwarium 160 litrów. Mieszkańcy to: 15 x neon innesa, 15 x razbora hengeli, 8 x otosek, 8 x prętnik karłowaty, ? x krewetka red cherry.
|
|
|
tedy87
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #19 : Sierpień 26, 2008, 08:58:29 » |
|
przy tych ramirezach to raczej małych sie nie doczekasz a i duże są dla nich smakowitym kąskiem.
|
|
|
|
NI MA MNIE JUŻ TU: (((
|
|
|
IWONA
Zainteresowany
A bez rybek smutno...
|
|
« Odpowiedz #20 : Sierpień 26, 2008, 09:00:45 » |
|
A myślałam, że będzie OK . Mogę na coś podmienić te Ramirezki? Krewetki zostają!
|
|
|
|
Pozdrawiam z Myszkowa!
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #21 : Sierpień 26, 2008, 09:04:49 » |
|
Tak naprawdę młode krewetki to każda rybka Ci zje no chyba, że będziesz miała fuuure mchu
|
|
|
|
|
|
|
tedy87
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #22 : Sierpień 26, 2008, 09:06:23 » |
|
ale to znów nie zauważy krewetek trochę szkoda krewetek za 10 zł/sztuka żeby sobie rybki pojadły dobrze Ci radzą załóż małe krewetkarium
|
|
|
|
NI MA MNIE JUŻ TU: (((
|
|
|
IWONA
Zainteresowany
A bez rybek smutno...
|
|
« Odpowiedz #23 : Sierpień 26, 2008, 09:09:30 » |
|
No mchów mam dużo, ale czy furę, to nie wiem. roślinki 'dla krewetek' są. Myślałam, że będzie im dobrze. Nie planuję drugiego akwa.
|
|
|
|
Pozdrawiam z Myszkowa!
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #24 : Sierpień 26, 2008, 09:10:55 » |
|
IWONA tytaj link do mojego krewetkarium jest bilans ile to wszystko mniej więcej wyniesie http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=16884.15to naprawde lepsze niż 180l. krewecie nie będą sie chować po kątach tylko śmiało i dumnie się prezentować powodzenia
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
IWONA
Zainteresowany
A bez rybek smutno...
|
|
« Odpowiedz #25 : Sierpień 26, 2008, 14:07:09 » |
|
Z tymi dwoma akwa to chyba nie da rady. Moja druga połowa ma opory. Powiedzcie jeszcze gdyby nie było tych krewetek , to jak wypatrzyć te 'pary' ramirezek. Jak odróżnić to wiem, ale skąd wiedzieć, że to pary?
|
|
|
|
Pozdrawiam z Myszkowa!
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #26 : Sierpień 26, 2008, 14:12:10 » |
|
kupujesz grupkę np. 7-8 młodych ramirezek, parka sama się dobiera, reszte oddajesz
|
|
|
|
|
|
|
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #27 : Sierpień 26, 2008, 18:35:58 » |
|
Innej metody nie ma. Chyba że byś cały dzień spędziła w sklepie na obserwacji, może byś zauważyła jakieś pary. Ale obsługa mogłaby być niezadowolona
|
|
|
|
Akwarium 60l
5x neon czarny 6x neon czerwony 1x bystrzyk barwny 1x mieczyk
Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady... I atak glonów...
|
|
|
IWONA
Zainteresowany
A bez rybek smutno...
|
|
« Odpowiedz #28 : Sierpień 26, 2008, 20:20:46 » |
|
Dzięki za radę. Gość w sklepie powiedział, że to się da zauważyć 'bez problemu'. Wydało mi się to trochę dziwne. Teraz to nie wiem, czy się zgodzi na taki sposób, ale sprobuję. Dzięki za poradę. Kurcze, szkoda mi tych krewetek, że nie dla mnie
|
|
|
|
Pozdrawiam z Myszkowa!
|
|
|
kamyk
Zainteresowany
doświadczeni akwaryści górą.
|
|
« Odpowiedz #29 : Sierpień 26, 2008, 20:46:22 » |
|
Co racja to racja. Czytanie to podstawa! Przed porodem też czytałam całą furę książek nt. wychowania dzieci... tylko malutka w 5 sekund 'skorygowała' wszystko!!! Więc książki książkami, a ja chciałabym opinii tych bardziej doświadczonych. Więc jeszcze raz: ramirezka w układzie 1+3 będzie dobrze 6 x kirysek panda ok. 10 -15 razbora klinowa lub espei - nie mogę się zdecydować ok. 10 -15 neon innesa 6 x otosek 10 x krewetki red cherry 10 x krewetki hummel 10 x krewetki crystal red - jak mnie nie powali ich cena Akwarium ma 160 litrów. Czy tyle zwierza może w nim być, czy może zafunduję któremuś 'śniadanko'? Nie za dużo ich? Jeśli coś jest nie tak, to jak zmienić? Iwona , skoro tak chcesz krewetki to zrezugnuj z ramirezek . taką obsade sobie zrób : 10x kirysek panda 15x razobora klinowa 15x neon innesa 5x otosek 10x kreweki red hcerry 10x krewetki hummel 10x krewetki cristal red zbrojnik niebieski.
|
|
|
|
akwaria: 250l: 2x mieczyki 2x miedziki 2x kirysy spiżowe 2x kirysy pstre 5xgupik p.w 2x zbrojnik niebieski kosiarka 2xmolinezja black molly 150l: 2xkardynałki 40l: puste.
|
|
|
|