ps: czy ten powyginany korzonek z prawej stronu to BRZOZA??.
Z całą pewnością to nie brzoza.
te kamienie mają się nijak kolorem do podłoża
wyglądają jakby tak wpadły i tyle ... bez jakiegoś sensownego ustawienie, chodz jak dla mnie wogóle tam nie pasują i bym je wygrzmocił
No i brakuje to czegoś drugoplanowego
i jakaś dziwna 'dziura' jest na przodzie.
IMHO przydałoby się obsadzić ten korzeń jakimś zielskiem (nie chodzi mi o mchy, ale 'normalne' wokół, pomiędzy...) bo wygląda trochę nienaturalnie...
Te kamienie właśnie miały tak wpaść. Poza tym tych kamoli miało za bardzo nie być widać - miały się "wynurzać" spomiędzy blyxy, której kurde nigdzie nie mogę dostać
Właśnie wspomniana blyxa miała robić za przejście między pierwszym i trzecim planem i pouzupełniać dziury, które dla niej zostawiłem.
Korzeń zostaje taki jaki jest. W dolnej części siedzi na korzeniu mikrozorium, którego zadaniem jest szybko urosnąć i uformować coś na kształt krzaka, z którego wystawać będą powykręcane gałęzie. Poza tym przywiązany na górze weeping moss (w ilości niestety niewielkiej) też ma określone zadanie do spełnienia.
No i szkoda, że zrezygnowałeś z ziemii
Z ziemi zrezygnowałem, ponieważ rozmawiając z kolegą, "pochwaliłem się" że będę musiał stawiać baniak od nowa, bo przeprowadzka nie poszła tak jak powinna była pójść. Kolega wyskoczył właśnie z Aqua Substrate II+ - miał dwa worki brązowego do oddania bo mu zostało (zalewał 600 litrów na tym podłożu). No to wziąłem, dokupiłem jeszcze jeden worek no i już...
Zobaczę przy okazji jak się "gotowiec" sprawdzi.
Tak mi właśnie też się podoba taki łysy ten korzeń -superoski. I kamienie właśnie ładnie kontrastują z podłożem.
Dziękuję
Nasz czarodziej Misq ma dziś jakiś czepialski dzień
Nie mam nikomu za złe, że coś się w moim baniaku komuś nie podoba. Jestem na to przygotowany, tak jak jestem gotowy na krytykę jaka by ona nie była. Mi takie wypowiedzi pomagają, zwracają bowiem uwagę na coś co mi mogło umknąć. Tak więc pisać, komentować, krytykować... nie czaić się
Każdy komentarz i każda uwaga jest dla mnie ważna.
PS
Sadzenie w tym podłożu glosi to droga przez mękę - wierzcie mi