Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « andrzej72 - 200 litrów + 12 litrów
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14
  Drukuj  
Autor Wątek: andrzej72 - 200 litrów + 12 litrów  (Przeczytany 63158 razy)
Konrad86
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #105 : Kwiecień 07, 2009, 20:11:17 »

Fajny baniaczek   Wink

Ashim 200L
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #106 : Kwiecień 09, 2009, 08:52:53 »

ładna kompozycja Wink)
paweł_xxxD
Stały użytkownik

« Odpowiedz #107 : Kwiecień 11, 2009, 10:23:38 »

super zbiornik, dużo roślin ,obsada przemyślana Wink
rzeznik75
Stały użytkownik

« Odpowiedz #108 : Kwiecień 16, 2009, 16:47:42 »

czesto mijam cie na forum i postanowilem zobaczyc twoj zbiorniczek i co ....? Jest zajefajny gratulacje ciekawe czy ludwigia dalej ci rosnie bo moja cos zmarniala pozdrawiam papa

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=21329.0
rzeznik tez rybki lubi

10 neonek inesa
12 razbora klinowa
1 szt bojownik plus dwie samice
2 szt glonojad
mieczyk 2 pary
gupik 5 szt
molinezja para
skalar 2 szt
ampularia 2 szt
boggi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #109 : Kwiecień 24, 2009, 22:10:53 »

Ja tez kilka razy oglądałem Twoje akwa . Fajnie urządzony zbiornik , szczególnie podobają mi się te czerwone rośliny i krystaliczna woda. Jak one się nazywają ? chodzi mi o te czerwone ... Szkoda , że nie udało ci się przewieźć " starego "akwa , no ale przynajmniej doświadczyłeś czegoś nowego . Teraz będziesz mógł porównać obydwa i wyciągnąć odpowiednie wnioski.
Nawóz polecony przez Ciebie rozrobiłem i podałem dziś pierwszą dawkę Smiley
 Pozdrawiam serdecznie i życzę " bezglonia "

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #110 : Kwiecień 25, 2009, 11:12:57 »

To czerwone to chyba Ludwigia palustris ale głowy nie dam. Oprócz tego mam jeszcze Ludwigia repens (tu jestem pewny Smiley )
Przy okazji wrzuciłem nowe zdjęcie dużego baniaka oraz nowego małego (12 litrów). Nie wiem jeszcze co z tym małym będzie dalej, co w min będzie żyło oprócz bakterii  Grin (może jakieś małe krewetki...). Na razie czekam aż mi tam wszystko podrośnie i całość dojrzeje.

Nawóz polecony przez Ciebie rozrobiłem i podałem dziś pierwszą dawkę Smiley
 Pozdrawiam serdecznie i życzę " bezglonia "

No to pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w nawożeniu i świętego spokoju Smiley

renii2
Stały użytkownik

lubimy rybcie (;

« Odpowiedz #111 : Kwiecień 26, 2009, 18:20:49 »

No to widzę, ze dopadł Cię tzw "akwarystyczny hyc" Wink, pewnie będzie też kolejny zbiorniczek- bardzo duży albo bardzo mały? Cheesy, Generalnie coraz piekniej, pozdrawiam

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #112 : Kwiecień 28, 2009, 12:39:28 »

No.... w planach mam zamianę "setki" na 200L (a jak się da to większe). Ale to jeszcze plany. A niedługo nabędę szkło około 60L i będą tam tylko krewetki (chyba, że coś mi się po drodze pozmienia  Grin)

Aaaaa i glosia mi w końcu zaczęła rosnąć  Grin I to naprawdę widać (w końcu).

renii2
Stały użytkownik

lubimy rybcie (;

« Odpowiedz #113 : Kwiecień 28, 2009, 13:00:07 »

A ja to bym się tak na Twoim miejscu nie cieszyła, bo jak nam glosia zaczęła rosnąć, to w końcu trzeba było ją wywalić, rosła wysoka i prościutka jak drut Wink

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #114 : Kwiecień 28, 2009, 13:02:43 »

Ooooo. to ja mam inny problem. Glosia rośnie niemalże pod podłożem. Listki leżą na podłożu lub ledwo ledwo nad podłoże wystają - zielony kolor tylko przebija się między ziarnami substratu. To się jednak zmienia - coraz więcej glosi "wędruje" po podłożu - sama roślina póki co nie wykazuję chęci rośnięcia "w górę". Grin

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #115 : Maj 02, 2009, 19:17:02 »

zielsko na 2 planie wygląda powalająco żeby jeszcze na tyłach powstały zwarte kępki to juz by był ideał Smiley
koło glosi fajnie by wyglądał mały heniek, idealnie sie ze soba komponują Wink

coraz ładniej  Good !
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #116 : Maj 04, 2009, 14:29:06 »

3 plan "się zagęszcza". Na razie wygląda tak jak wygląda z mojej winy - nieumiejętne cięcie roślin. Ciachałem zielsko jak leciało - bez pomyślunku. Teraz to się zmieni. Dam szansę odrosnąć rotali, bakopie i całej reszcie, która z tyłu rośnie. Co do glosi i małego heńka - tu kombinować póki co nie będę - glosia fajnie odbiła i rośnie czego na zdjęciach jeszcze nie widać, ale idzie to w dobrym kierunku i jest jej coraz więcej.

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #117 : Maj 07, 2009, 08:24:18 »

Co do 3 planu planu to już wszystko zostało powiedziane.... Ale zdradź mi jak przycinasz drugi plan? Chodzi mi o Heteranterę - czy aby ona wygladała tak jak na zdjęciu musisz ja przycinać od dołu? czy normalnie tniesz? i  jak często ją przycinasz - bo jest to roslina wysoka i pnie się do góry a tu... no właśnie - ale wygląda bosko Good ! A piszesz o glosi... czy plan jest taki aby na całej 'wolnej' powierzchni dna była glosia? A no i jeszce mam pytanko o pogestemona -gdzie on ? - pytam bo wcześniej pisałeś że ładnie rośnie a teraz go nie widzę...[- u mnie też pięknie rósł ale z przyczyn niezaleznych musiał zostać wyrwany przelerzakować w wiadrze pare dni i zamieszkać w nowym baniaku - od tamtej pory jest z nim bardzo kiepsko a minęły już miesiące i nie wiem czy dać mu jeszcze szanse czy już czas go wywalić?..]
A małe akwarium tez bardzo urokliwe  Smiley szczególnie dzięki korzonkom - wyczesane są.

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #118 : Maj 07, 2009, 08:55:47 »

Heternaterę tnę "jak leci" - jak za mocno się rozkrzewi u dołu to tnę na dole (był taki moment, że rosła nisko w kierunku przedniej szyby i za chiny ludowe nie chciało iść w górę). Jak urośnie za wysoko to tnę mniej więcej w połowie te najdłuższe pędy.
Z glosią plan jest taki - ma być wszędzie tam gdzie jest wolne miejsce. Pogostemona trafiło - zacząłem z nim kombinować (dzielenie przycinanie) i skończyło się na tym, że załatwiłem roślinę na amen - zaczął gubić liście aż w końcu zniknął z akwarium. I to jest przykład na to że częste cięcie zielska mocno je osłabia. Mam zamiar jednak wykonać drugie podejście do pogostemona, tyle że w innym baniaku (na dniach chcę kupić jakąś 60-70-tkę). Tym razem jednak szaleć nie będę z cięciem i rozsadzaniem.

EDIT
W sobotę przed przycinką zrobię zdjęcie jak heterka mi rośnie. Nie ukrywam, że stwarza małe problemy bo rośnie jak dla mnie za szybko Smiley
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 08:57:44 wysłane przez andrzej72 » Zapisane

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #119 : Maj 09, 2009, 14:11:12 »

Jest nowe zdjęcie 102-ki. Niestety "zapomniało mi się" i nie zrobiłem zdjęcia przed przycinką  Undecided Sad za co serdecznie, bijąc się w piersi przepraszam.

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14
  Drukuj  

Skocz do: