lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #75 : Październik 22, 2008, 20:25:00 » |
|
oj przestań ryba się chowa a mi znowu baterie padły jest taka sama jak ta na zdjęciu które dostałeś ;P ale ok...napewno kiedyś (KIEDYŚ) dam
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #76 : Październik 22, 2008, 20:26:29 » |
|
Leń ;]
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
Lucky
|
|
« Odpowiedz #77 : Październik 22, 2008, 20:38:03 » |
|
w tych 112 juz cos plywa? bo nei widze tam tych neonow ktore sa wpisane w obsade;) wogole nikogo nie widze;) Akwa fajnie zarosniete - ale malo przestrzeni wolnej - w sumie nie maszrybek ktore by jej potrzebowaly, ale tak to jak dla mnie ryby moga sie wizualnie gubic - ciezko bedzie je poobserwowac:) Ale zielen ładna:) W 5L na pewno bym zmienil wiekszosc - by wyglada na .....sorki - zaniedbane:/ ale to MOJA wizja - takie szare sie wydaje;) no i tło nie to jak dla mnie;)
|
|
|
|
|
|
|
CyFer
|
|
« Odpowiedz #78 : Październik 22, 2008, 20:48:47 » |
|
No ja tak samo nie widzę ryb w tym 112l akwarium Podoba mi się w nim kolor podłoża i te rośliny, ale obsada mi nie pasuje Np. Bojownik i Neony to zupełnie inne biotopy. Jeżeli chodzi o ryby to ja osobiście nie przepadam za mieszaniem biotopów i staram się tego unikać Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #79 : Październik 22, 2008, 21:00:48 » |
|
lucky rybki są ale za szybko pływają by je uchwycić z daleka już daje fotki w pierwszym poście ja właśnie bałaganu nie lubię w akwa i moje krewetki również kilka dni temu u trzech z nich zauważyłam jajeczka więc nieszczęśliwe raczej nie są CyFer...ja szukałam ryb stadnych i je znalazłam
|
|
|
|
|
|
|
macciek
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #80 : Październik 23, 2008, 08:10:11 » |
|
Fajne akwaria czym wiecej tym lepiej zawsze cos sie w ktoryms dzieje , ja chcialem sprzedac 126 l , bo kupilem wieksze ale zalozylem go , i wpuscilem narybek , a opieke powiezylem swojemu synkowi i on i ja jestesmy heppy ale akwaria fajne czasem tylko slabo widec pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #81 : Październik 24, 2008, 13:55:24 » |
|
Fajne akwaria czym wiecej tym lepiej zawsze cos sie w ktoryms dzieje
hehe święta racja a dzisiaj niespodzianka...miejsca w pokoju nie ma ale koleżanka powiedziała ze ma 63l. do oddania za darmo ze sprzętem, rybami i roślinami w zestawie więc zaakwariowałam swój pokój zapraszam do komentowania moich akwarii
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #82 : Październik 25, 2008, 11:24:52 » |
|
Najlepsze moim zdaniem jest 112L. Jest fajnie zarosniete. To z bambusami tez jest ok. Pozostale troche takie puste sa... Widze, ze przewaznie stosujesz drobny piasek... Nie sadzisz, ze korzenie roslin w takim podlozu maja ciutke "za duszno"? Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Troy
Zbanowany
Nowy
Ciemność nas otacza........
|
|
« Odpowiedz #83 : Październik 25, 2008, 12:11:12 » |
|
Akwarium 112l jest super.Nie widziałem jeszcze tak super zrobionego 112 litrowego akwa.Bardzo mi się podoba
|
|
|
|
akwa 120l 9 gupików 5 otosków 2 kiryski czarne 4 molinezje black molly 4 mieczyki czerwone 4 Kiryski panda
akwa 29l 6 gupików 4 otoski 1 kirysek czarny
akwa 10l 6 krewetek red cherry
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #84 : Październik 25, 2008, 12:39:17 » |
|
mechanic...piasek stosuje w dwóch akwariach bo w 5l. są krewetki a dla nich jest najlepszy a drugie (gupikarium) to takie jakby "dowiadczalne" akwa...jak narazie to roślinki są dwa razy większe niż te na zdjęciach (postaram się zaraz zaktualizować fotki ) piasek dobrze na nie wpływa a na opakowaniu jest napisane: "podłoże do uprawy roślin wodnych"... Troy...nie mów tak bo się zarumienie
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #85 : Październik 25, 2008, 12:42:01 » |
|
Roślinki w piasku bardzo dobrze rosną Mogę liczyć na jakieś nowe fotki ?
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #86 : Październik 25, 2008, 12:44:29 » |
|
oczywiście teraz postaram się dać też troche fotek kreweci zauważyłam niedawno że 3 z nich noszą jajeczka napisz którego baniaka mam zrobić fotki to zrobie poprostu więcej
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #87 : Październik 25, 2008, 13:15:26 » |
|
kolejna aktualizacja...więcej fotek 28l. i 30l. reszte dam później ps. grajewiak nie jestem leniem
|
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
|
« Odpowiedz #88 : Październik 25, 2008, 13:33:54 » |
|
Moge smialo stwierdzic ze najbardziej podoba mi sie 30 L, widze tam jedna rybe - czerwona? bo opisu chyba nie aktualizowalas;) a jest i niebieska;) ale gupikow nie moge tam wypatrzyc
Fajnie wkomponowywuja sie niskie partie roslin, piasek tez ladnie wyglada - kupiony w zoolog czy pozyskanjy jakos inaczje? jaki to piasek?
Jedynie co moglbym zmienic - ale nie koniecznie - to wyjac ten prosty "patyk" i na jego miejsce wlozyc jakis powyginany lub cos innego zeby nie wygladalo to jak palka policyjna w akwarium:P oczywiscie tu troche przesadzam;)
ogolnie najbardziej do gustu przypada mi kompozycja jasnego piasku z fajna zielenia roslin:)
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #89 : Październik 25, 2008, 14:07:57 » |
|
więc tak...piasek kupiłam w zoologu 4 kilo... tak jak pisałam wcześniej "piasek do uprawy roślin wodnych" nic pozatym nie było napisane na etykiecie ;)nie wiem co myślałam wsadzając ten patyk do akwa znalazłam go lesie (liściastym) i mi się poprostu spodobał po sprawdzeniu czy mi ryb nie potruje wsadziłam go do akwa i już tam został osobiście myśle że się nawet komponuje w akwa obsade uzupełniłam...napisałam że hoduję w nim gupiki i dałam fotkę jakby co (niewiem czemu na zdjęciu akwarium,ryb nie widać ,pochowały się nagle wszystkie...mam dużo wgłębki wodnej i innych przypowierzchniowych i ryby się w niej pochowały ) http://img440.imageshack.us/my.php?image=img7120ke8.jpghttp://img260.imageshack.us/my.php?image=img7121hh5.jpgto zdjęcie jest ładne dwie barwne gupiczki pawie oczka a pomiędzy nimi mały endlerek http://img260.imageshack.us/my.php?image=img7119mc6.jpg
|
|
|
|
|
|
|
|