AKTUALIZACJA:Witam,
znalazłem chwilę, i zaktualizowałem pierwszą stronę. Wszelkie informację, i zdjęcia tam znajdziecie.
Mija już prawie rok, powoli się zbliża, mojego akwarium i niedawno zrobiłem przemeblowanie w warzywniaku. Za duży chaos tam panował, a ja mam ścisły umysł, więc trochę mnie to dekoncentrowało
Zostawiłem mniej gatunków roślin, i zgrabnie je porozsadzałem.
Przy okazji wytłukłem masę ślimaków, a resztę dokończyły trzy Heleny ( serdecznie polecam wszystkim, którzy mają problemy z ślimakami ). Niestety za to zyskałem trochę innych ślimaków (
http://picasaweb.google.pl/Biskup.Bartek/Akwarium180609#5348752297724342530 ), czy ktoś orientuję się co to za stwory
Obsada fauny trochę się zmieniła, informacje w pierwszym poście. Te piękne czarne kirysy, z tego co słyszałem, są jakieś modyfikowane genetycznie
i ostał się tylko jeden, mimo dobrych warunków wody ( inne ryby czują się bardzo dobrze
) no cóż.
Problem mam z glonami, ale podejrzewam że to przez zbliżające się lato. Strasznie osadza się glonisko na łupku, czy na ściankach, ale nie płacze z tego powodu. Kosiarki i zbrojniki mają co jeść.
wszystko jakoś się kręci.. zapraszam do komentowania i zadawania ewentualnych pytań.
pozdrawiam