Witam!
Jestem początkującym akwarystą, wszystko zaczęło się niewinnie, bo od hodowania samca bojownika w kuli, jednak po przeczytaniu troche informacji osób doświadczonych miałem wyrzuty sumienia że to zwierzątko rzeczywiście się tam męczy, zatem wyszukałem dla niego nowy domek na stryszku - 14 litrowe akwa (40 dł - 17 szer - około 20 wysokosc). Zakupiłem także filtr ELITE mini z napowietrzaczem oraz grzałke z termostatem, kilka sztucznych rośłinek (ponieważ stwierdziłem że na razie moje umiejętności akwarystyczne nie pozwolą mi na utrzymanie żywych przy życiu
![Smiley](http://akwarium.net.pl/forum/Smileys/bb/smiley.gif)
), porcelanowego u-boota żeby miał się gdzie chować. Myśle że elementami dekoracyjnymi zapewniem mu dostateczną ilość kryjówek...
Chciałbym jednak dokupiuć mu jakieś towarzystwo, zatem tutaj moja prośba do doświadczonych akwarystów o dobór ciekawej obsady, tak żeby nie doszło do przerybienia oraz żeby te wszystkie rybki jakoś sie zgadzały ze sobą i przede wszystkim nie dusiły w tym małym 14L akwa...Jeśłi do tej pory coś robie źle - również prosze o rady, bez głupich odpowiedzi...
Z góry dziękuje za pomoc...
Pozdrawiam