Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Kiedy mogę wymienić wodę bojkom ?????????
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kiedy mogę wymienić wodę bojkom ?????????  (Przeczytany 1284 razy)
marek121221
Super aktywny

« : Sierpień 27, 2008, 20:59:19 »

Kiedy mogę wymienić wodę bojkom maja po 4-5mm

gg-733380
Luana
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 27, 2008, 21:17:28 »

przede wszystkim nie "wymienić" ale podmienić
możesz już zrobić podmianę - bardzo powoli zbieraj osad z dna, najlepiej wężykiem od napowietrzania do drugiego (najlepiej przeźroczystego) zbiorniczka. tylko uważaj żeby nie wciągnęło rybci
z własnego doświadczenia wiem że szlag człowieka przy tej robocie trafia, więc potrzebna ci będzie jeszcze duuuża dawka cierpliwości
pozdrawiam  papa
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Sierpień 27, 2008, 21:54:47 »

możesz już zrobić podmianę - bardzo powoli zbieraj osad z dna, najlepiej wężykiem od napowietrzania do drugiego (najlepiej przeźroczystego) zbiorniczka. tylko uważaj żeby nie wciągnęło rybci
z własnego doświadczenia wiem że szlag człowieka przy tej robocie trafia, więc potrzebna ci będzie jeszcze duuuża dawka cierpliwości

A nie prościej kupić sobie odmulacz?  Huh

EDIT - przez roztrzepanie nie zauważyłam że bojki mają 4mm a nie cm.. ach te wakacje.. Luana, masz rację  Wink
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2008, 11:57:57 wysłane przez Atria_C » Zapisane

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Luana
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 28, 2008, 06:23:02 »

Atria_C - to są naprawdę małe rybki! jak ty sobie wyobrażasz ściągać wodę odmulaczem? jeśli marek121221 jednak zrobi to odmulaczem to i tak następną godzinę będzie wyławaił maleńkie rybki z wiadra bo je wciągnęło...
ja już przez to przechodziłam więc wiem że nawet jak weźmie ten cienki wężyk to i tak parę sztuk do wiadra "poleci" i trzeba będzie je wyławiać
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: