Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z molinezją żółtą  (Przeczytany 2649 razy)
dzidek
Nowy
*

« : Sierpień 27, 2008, 22:57:15 »

Właśnie dołozyłem do swojego akwarium molinezję żółtą (mam już parkę samca czarnego i samiczkę białą) a także inne rybki na welonki, tetry, gurami, skalary, brzanki...... (dlatego tyle bo akwarium 120L) ale problem jest taki że molinezja żółta zaczęła atakować inne ryby głównie welonki. Co zrobić żeby przestała atakować?? Dzięki za szybką odpowiedź.
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #1 : Sierpień 27, 2008, 22:58:31 »

Oddac z powrotem do sklepu.
Nie ten dzial...

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
dzidek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 27, 2008, 23:00:32 »

tylko że w sklepie zapewniano mnie że nie będzie konfliktu między molinezją żółtą a innymi rybami. więc???
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #3 : Sierpień 27, 2008, 23:02:13 »

W sklepie wiele rzeczy mowia byle sprzedac: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=1794.0
Byc moze to tylko chwilowe zachowanie ale jesli wciaz bedzie atakowac to chyba lepiej oddc tak?
EDIT: Masz do bani obsade. Mieszasz ryby zimnolubne (welony) z cieplolubnymi...
jeszcze raz dziekuje i pozdrawaim. Smiley

Ja rowniez  papa
Ps. Nie pisz posta pod postem. Opcja zmien w prawym gornym rogu Twojej wypowiedzi Wink
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2008, 23:19:20 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
dzidek
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 27, 2008, 23:07:56 »

oki. Dzieki za odpowiedź.  pozdrawaim
co do obsady to wiem że welonki są zimnolubne a inne cieplolubne. narazie sobie nieźle radzą i tak je zostawie. jak będzie coś się działo to będe wtedy ingerował. jeszcze raz dziekuje i pozdrawaim. Smiley

Proszę używać opcji zmień. Atria C
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2008, 11:55:15 wysłane przez Atria_C » Zapisane
FOOTball
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 30, 2008, 19:15:43 »

tak ale pamietaj że ryby zimnowodne trzeba też inaczej żywić niż ciepłolubne, welonki np. nie potrafią przetworzyć zbyt dużej dla nich ilosci białka jaka znajdziesz w pokarmach dla ryb tropikalnych
safewayOX
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 30, 2008, 20:59:47 »

U mnie też molinezja żółta zaczęła "atakować" welonkę. Aż chciałem welonkę oddać do sklepu (o mało mnie żona za to nie zabiła), ale nie chcieli przyjąć. Noc welonka spędziła w niehumanitarnym słoiku - na drugi dzień podczas karmienia wpuściłem ją z powrotem i o dziwo! Molinezje odpuściły sobie "skubanie" jej. Może im przejdzie....

sqwara
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Październik 01, 2008, 06:12:12 »

Właśnie dołozyłem do swojego akwarium molinezję żółtą (mam już parkę samca czarnego i samiczkę białą) a także inne rybki na welonki, tetry, gurami, skalary, brzanki...... (dlatego tyle bo akwarium 120L)

Eh a dlaczego masz tak mały zbiornik co ?? za dużo ryb i jeszcze skalary do 120l  Shocked

Moje akwaria: 126l.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: