Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 35
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapraszam... przedstawmy się !  (Przeczytany 214230 razy)
Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #120 : Marzec 12, 2007, 13:05:53 »

witam zapomniałem sie przedstawić choć myślałem ze już to zrobiłem dawno. hehe. Cheesy
Nazywam się Patryk mieszkam w Rudzie Śląskiej i mam 25 lat. Cool Akwarystyką interesowałem sie od dawna w dzieciństwie miałem akwa 70 L. potem miałem przerwę aż do 2005. aktualnie posiadam zbiorniki o pojemnosci 240 L. ,126 L. oraz niedawno utworzone 30 L. Grin
pozdrawiam i życzę powodzenia w hobby

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #121 : Marzec 22, 2007, 23:24:18 »

powiem też kilka słów o sobie

rocznik 69. poznań. akwarystyka kiedyś tam. potem poderwałem wspaniałą kobietę a po niej (i dzięki niej) pojawiły się jeszcze dwie (5.5 i 2.5 roku temu)  i nagle zabrakło czasu. ale rok temu dzięki starszej z nich nastąpił powrót do korzeni (a właściwie tyczek bambusowych) i tak już zostało. na razie zapału wiele, baniak azjatycki 45L. córka mi interpretuje bezbłędnie wyniki wszytkich testów bo jak na faceta przystało mam z tym problem. druga mi ryby odławia z baniaka. tylko moja szanowna stuka sie w czoło jak przechodzi  koło akwa ("... za dużo roślin, za mało ryb..."). od zawsze miałem labiryntowce w różnych konfiguracjach z resztą obsady.najciekawszy egzemplarz dotychczas: samiec buszowca ansorga. ale nie udało mi się przez 2 miesiące znaleźć mu partnerki więc go wydałem "w dobre ręce". szkoda.  w czerwcu przeprowadzka i drugi baniak - 160L ale już bez labiryntów. zostaną w45L. a większym jakieś stadne. żonie tez się w końcu cos nalezy. do tego frochę fotografia, początki makro. sezonowo biegam. całorocznie powoli siwieję. liczę że do 40tki uda mi się ukończyć maraton.

pozdrawiam
szymon wiśniewski

« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2008, 18:34:10 wysłane przez szymonw » Zapisane

Neurochirurg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #122 : Kwiecień 08, 2007, 20:17:30 »

Hej!

Siedzę sobie przy piwku przy moim nowym akwarium. Do akwarystyki wracam po kilkunastu latach. Mam na imie Mariusz, trzy dychy na karku. Z wykształecenia psycholog (oprócz tego parę innych zawodów). Co lubię? hmmmm biologię ewolucyjną, cognitive science, tenisa stołowego, piękne kobiety, dobre piwo, rzucać palenie (rzucam 3 raz) etc. Wasze forum wydaje się przyjazne i chyba zagoszcze tu na dobre bo po kilkunatu latach wiele się zmieniło a kto pyta nie błądzi, choć zawsze mawiam, że KTO CZYTA NIE PYTA.

Pozdrawiam

Nic na siłę. Weź większy młotek!
grounger
Nowy
*

« Odpowiedz #123 : Kwiecień 18, 2007, 22:45:14 »

Jako że Wasze forum dostępne jest też dla gości odwiedzałem je regularnie i postanowiłem zapuścić tu korzenie  Wink
Mam na imię Piotr. Mieszkam na śląsku nie ważne gdzie i tak pewnie żadne z Was nie zna takiej dziury jaką są Lędziny.
Akwarystyka towarzyszy mi od zawsze. Pierwsze moje akwarium założyłem w I klasie podstawówki gdy moja wiedza o akwarium kończyła się na filtrze. Zawsze poświęcałem temu dużo czasu ale z powodu niewiedzy akwa nie wyglądało tak jak chciałem co mnie zniechęciło i spowodowało oddaniem go w spadku mojemu tacie. Po wojach z moją rodzicielką akwa zniknęło na jakiś okres z mojego życia ale po kolejnych wojach z rodzicielką mozolnie wraca w postaci 60 i ok 300 litrowego akwa.
Oprócz akwarystyki interesuję się jeszcze motoryzacją, muzyką biernie i czynnie  Wink no i piłka nożna.

To chyba byłoby na tyle. Pozdrawiam  papa

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #124 : Kwiecień 19, 2007, 07:48:33 »

Witaj Piotrze, miło widzieć na forum kolejną osobę ze Śląska Wink

Pozdrawiam,
Emi

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #125 : Kwiecień 19, 2007, 17:18:51 »

Widze, że jak wszyscy to wszyscy  Grin (konto zbrałam chłopakowi) Mam na imię Kasia i mam 18 lat ( dopiero we wrześniu Cry ) interesuje się akwarystyką od hm... jak miałam 13 czy tam 12 lat trzymałam w kuli bojownika nie wiem czy to była akwarytyka, ale taką poważna od roku, czytam dużo o tym i staram się nie eksperymentować chociaż ciągle jakieś problemy u mnie są. A i jestem z Łodzi, zauważyłam, że mało jest tutaj osób z mojego miasta. Interesuje się nie tylko akwarytyką, ale i troszeczkę komputerami i muzyką  Cheesy  mam dwa akwa 112 litrów z którymi prowadzę non stop wojnę  Grin Grin  Wiem jedno, że z kilkoma teoriami "specjalistów" się nie zgadzam, ale z chęcią i wielką pasją podchodze do nowych rad i żądną nie pogardze  Grin Grin to chyba wsio

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #126 : Kwiecień 27, 2007, 21:54:29 »

Hej wszystkim !!!  Grin
Jestem tu tylko 3 mieisiące a już wiele sie nauczyłam  Kiss
Mam 12 lat 5klasa sp  Undecided Mieszkam w Krakowie (województwo: WIADOMO ) Interesuje sie głównie minerałami, golden retrieverami, przyrodą (ogólnie) i ofkoz AKWARYSTYKĄ   Embarrassed  Akwa 54l (MARNE) ale marze o 112l lub więcej z holendrem (jak nasi WSPANIALI moderatorzy mają) lub Malawi  Embarrassed

Co więcej powiedzieć-Pytajcie na PriVa

Pozdrawiam, Magda.
AgAbA
Nowy
*

« Odpowiedz #127 : Maj 06, 2007, 20:40:13 »

Mam na imię Agnieszka, w tym roku wstępuję w tzw. "dorosłe" życie Wink
Mieszkam w Skarżysku-Kamiennej (woj. świętokrzyskie).
Akwarystyką interesuję się od około roku. Do hodowli rybek zachęcił mnie mój starszy brat, który to polecił mi właśnie to forum jako skarbnicę potrzebnej mi wiedzy Grin
Oprócz akwarystyki interesuję się chemią organiczną, biologią (głównie genetyką) oraz jazdą konną.
Lubię muzykę zespołu BASS MEDIUM TRINITY, książki i filmy bazujące na psychologii, grę CALL OF DUTY 2.
Nie lubię chamstwa, zawiści i ślepej zazdrości.
Na przyszłość mam w planach karierę wojskową ale wątpię czy coś z tego wyjdzie  Undecided
Pozdrawiam papa
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2007, 18:44:22 wysłane przez AgAbA » Zapisane

Akwarium 55 litrów
10 x neon innesa
6 x kardynałek chiński
4 x kirysek spiżowy
1 x zbrojnik niebieski
zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #128 : Maj 06, 2007, 20:56:50 »

A ja jestem Ala - mieszkam w Krakowie, zamierzam studiować polonistykę w Warszawie. mam 17 lat, a w styczniu kończę 18. Akwarium mam z małymi przerwami od 2002 roku, a wszystko zaczęło się od bojownika syjamskiego podarowanego na walentynki od kolegi z klasy. Lubię - poezję  śpiewaną, rocka i reggae, oraz architekturę gotycką. Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga - www.alergik.blog.onet.pl!

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
paupuk2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #129 : Maj 07, 2007, 00:03:18 »

Hej mam na imie Paulina mam 16 lat mieszkam w Krakowie interesuje sie akwarystyka od 3 klasy podstawowki z przerwami ostatnio potraktowalam ten temat powaznie i tak od pol roku jestem posiadaczka prawdziwego akwarium (bo te wczesniejsze nie mozna nazwac akwariami Embarrassed) oprucz akwarystyki interesuje sie sztuka, maluje i rysuje a ostatnio takze zajmuje sie amatorsko fotograria w przyszlosci planuje pojsc na architekture wnetrz. Grin  Wink
goorecka
Nowy
*

« Odpowiedz #130 : Maj 07, 2007, 01:23:17 »

Ola, lat 14. Kocham psy, ale nie mam przyjemności posiadania żadnego (rodzice Angry). Interesuję się oprócz tego informatyką i od niedawna właśnie akwarystyką. Narazie nie mam swojego baniaka, zbieram pieniądze na całe wyposażenie, ale czytam, czytam, czytam... W planach 66l. Kocham siatkówkę, w gimnazjum odkryto mój pseudo talent w bieganiu, więc jeżdżę na zawody. Oczywiście niestety, bo nie lubię biegać Wink Jestem jedynaczką, mieszkam w Staszowie w woj. świętokrzyskim. Od pół roku interesuje mnie coś takiego jak Parkour Grin W wolnym czasie jestem na dworze lub na internecie. Kocham siedzieć na internecie do późna. Ostatnio właśnie to "praktykuję" bo ciągle próbuję szukać informacji o zakladaniu akwarium, rybkach itd. [rekord siedzenia do późna to 5:30 a późnego wstawania- 13:20 (dziś)  Grin]. Chyba tyle, jak ktoś chce wiedzieć więcej- pisać lub dzwonić na skype'a (nick: goorecka93).
pozdrawiam,
olka  papa
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #131 : Maj 11, 2007, 21:03:50 »

Kuba, mam 14 lat (niedlugo 15 Cheesy ), akwarystyką interesuje od 6 roku zycia. Na początku mialem akwarium 20l z bojownikiem - z czasem nabiieralem coraz wiecej wiedzy i bardziej mnie to jarało, obecnie mam dwa akwaria 112l - malawii i 25l - bojowniki. Zbieram teraz na akwa 1000l z calym osprzetem - jeszcze kilka miesiecy i hurrra!!!. Oprócz akwarystki zajmuje sie tez terrarystyką i pływaniem wyczynowym (trenowalem od 3 klasy podstawówki i oczywiscie jezdzilem na zawody po polsce i nie tylko). Chodze do gimnazjum 32 we WROCŁAWIU. Moim mazeniem jest wstąpic do armii amerykańskiej. No to juz chyba koniec - moje gygy - 2294016

pozdrawiam

kuba
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2007, 09:45:16 wysłane przez glonojad » Zapisane

adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #132 : Czerwiec 11, 2007, 03:52:27 »

Smiley Adrian 25 lat od prawie 3 lat mieszkam w Dublinie. akwarystyka interesuje sie od 15 lat. zafundowalem sobie akwarium po 8 latach przerwy. mam 2 zbiorniki 120 towarzyskie roślinne i 30 narybek i krewetki w planie 200 na male pielegnice i 50 akwarium z neonami i mchami, pracuje jako risk managment officer w serwerowni wiec patrzac na moje rybki odpoczywam od systemów, komputerów itd. w wolnym czasie (czytaj urlop) nurkuje, plywam, chodze po gorach. znam się na chemi (studiowalem inz chemiczną), na majsterkowaniu, i na komputerach Afro papa
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2007, 12:12:00 wysłane przez adriano210 » Zapisane

katarina
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #133 : Czerwiec 11, 2007, 09:58:21 »

WITAM MAM NA IMIE KASKA MAM 27 WIOSEN MIESZKAM W NYSIE OPOLSKIE AKWARIUM MIAŁAM JAKIES 5 LAT TEMU MIAŁAM W NIM MOLKI ZABKE I DANIO TERAZ W KONCU KUPILIŚMY Z MEZEM 112L PROFILOWANE W NIM PRAWIE AMEYKA OPRÓCZ AKWARIUM MAM CUDOWNEGO KOTA ANGORKE TURECKĄ LUBI RYBKI I NIE ATAKUJE ICH OSTATNIO PRZY PRZYCINCE WSKOCZYŁA DO ZBIORNIKA BO MYSLAŁA ZE JEST POKRYWA PO ZA PODLANIEM PANELI I SCIAN NIE BYŁO WIEKSZYCH SZKÓD W AKWARIUM NIC NIE UCIERPIAŁO
CHETNIE POZNAM LUDZI Z OKOLICY INTERESUJACYCH SIE AKWARYSTYKĄ

Kasiu, korzystamy z opcji sprawdzania pisowni np w Wordzie albo Mozilli Firefox, nie piszemy wszystkiego wielkimi literami bo jest to uważane w internecie za krzyk, używamy znaków przestankowych i serdecznie witamy na forum  Wink
Emi
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2007, 11:00:37 wysłane przez Emi » Zapisane
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #134 : Czerwiec 11, 2007, 10:17:47 »

Witamy nowych użytkowników...  papa I zapraszamy do kolejnych wpisów "nowych"  papa

Pozdrawiam, Magda.
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 35
  Drukuj  

Skocz do: