Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 35
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapraszam... przedstawmy się !  (Przeczytany 214272 razy)
groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #150 : Listopad 21, 2007, 14:04:56 »

Witam, mam na imię Szymon, 23 lata. Pochodzę ze Szczecina a obecnie studiuję we Wrocławiu. Zainteresowania: żeglarstwo morskie, informatyka (webdesign, php itp) oraz parę innych. Obecnie wpadłem po uszy w akwarystykę - zaczęło się od akwaterrarium z krabem mangrowym - obecnie mam kilka zbiorników i staram się poznać tajniki i znaleźć "swój styl" =) Podziwiam twórców zbiorników w stylu nature.

Pozdrawiam!

250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy)
126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis
112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
robcon
Nowy
*

« Odpowiedz #151 : Luty 07, 2008, 13:16:59 »

witam.
mam na imię robert(34lat)akwarystyką zajmuję się od 27lat.mieszkam w olsztynie(warm.-mazur)po za tym interesuję się fotografiką,filatelistyką i wędkarstwem papa

akwarystyka jest chorobą,której nie da się wyleczyć
robcon
Nowy
*

« Odpowiedz #152 : Luty 07, 2008, 13:19:51 »

pozwoliłem sobie nas policzyć.to znaczy tych co się przedstawili.mianowicie jest nas facetów 96,a kobiet 38.jak na płeć piękną to jest dobry wynik

akwarystyka jest chorobą,której nie da się wyleczyć
chemik1986
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #153 : Luty 07, 2008, 13:42:51 »

Mama na imie Tomek mieszkam w Ciechanowie!mam 21 lat!studiuje administracje i prawo!jestem w trakcie kompletowanie sprzetu i zadawania pytan na forum:)interesuje sie zjawiskami paranormalnymii wszystkim co z tym zwiazane!i bardzo lubie sluichac muzykiciekawe czy glosne sluchanie nie bedzie przeszkadzac rybkom?Tongue!mialem kiedys akwarium i teraz to sie we mnie znowu obudzilo!tylko teraz na wieksza skale:)pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2008, 13:44:33 wysłane przez chemik1986 » Zapisane
Ariedale
Zainteresowany
**

Piękny bojownik, prawda?

« Odpowiedz #154 : Luty 14, 2008, 18:55:14 »

Mam na imie Ada. Akwarytyką interesuję się od niedawna, a już zdążyłam przeczytać dużo o tych fascynujących stworzeniach. Mam 13 lat. Intesreuje się zwierzętami w domu oprócz akwarium mam jednego psa- Yorka Feniksa. Lubie czytać książki, słuchać muzyki, pisać opowiadania itp., rysować, malować i od niedawna zwijać muline, aż tworzy się braznoletka oraz spotykać się z koleżankami. Interesuje się : informatyką, zwierzakami, Starożytnym Egiptem. Mam nadzieję, że mnie polubicie  Good !

Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!

Najlepsze rybki z Azji!
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #155 : Luty 14, 2008, 19:42:31 »

Witam :)Na imię mam Marcin,lat 29.Mieszkam w mieście nad piękną rzeką-Wisłą we Włocławku.Moje hobby to wędkarstwo,jazda rowerem,akwarystyka i samochody.Akwarium miałem w dzieciństwie,a rok temu kupiłem akwarium 40L synkowi i tak mnie to zafascynowało że mam teraz 240L.Pozdrawiam wszystkich co mają bzika na punkcie rybek i innych wodnych stworzeń papa papa

piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #156 : Luty 14, 2008, 20:20:35 »

"... Znamy sie mało, więc moze ja bym powiedzial pare słów o sobie najpierw... urodziłem sie w Małkini w 1937 roku, w lipcu, tzn w połowie lipca, w drugiej połowie lipca właściwie, dokładnie 17 lipca, no to tyle moze o sobie na początek...."  Wink
A tak na powaznie Cool Mam na imię Piotrek, Włocławek, lat 22, student. Akwarium chciałem mieć od dawna, udało mi sie we wrześniu w zeszłym roku Cool Zacząłem od baniaka towarzyskiego 100L, błędów sie nie ustrzegłem, ale lektura forum i czasem rady forumowiczów, wiele mnie nauczyły!! Duzo czytam o akwarystyce, przyswajam wiedzę:) Poza akwarystyka, którą uznaje juz jako hobby, jest jeszcze sport-koszykówka, dobry film ksiazka, taniec towarzyski. Dobra wystarczy Cool pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i zycze sukcesów w rozwoju swoich baniaczków:) Zapraszam do komentowania mojego skromnego akwa Wink
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2008, 20:22:16 wysłane przez piotrekf » Zapisane

Los_1988
Zainteresowany
**

Moje GG: 6928749

« Odpowiedz #157 : Luty 21, 2008, 23:55:56 »

Mam na imie Adam. 19 lat, jestem z Łomży. Akawrystyka zarazilem sie od kolegi w podstawowce. Mialem baniak 25 l przez okolo rok juz wtedy najbardziej pododbaly mi sie mieczyki Smiley..i.. Pozniej bylo troszke przerwy Wink. I teraz zupelnie przypadkiem znowu sie tym zjaralem. Aktulaniemam zamiar zalozyc akwa 300 - 375 l w ktorym beda glownie mieczyki. Jestem na etapie zbierania wszelkich potrzebnych  inforamcji o rybkach, oswietleniu, roslinach i tak dalej... Ogolnie jestem otwarty na wszyskie rady i pomysly urzadzenia akwa Smiley
  papa
PS:
1. Forum jest the best  Cheesy
2. Inne moje zainteresowania: To ogolnie sport, szczegonie pilka nożna, bilard, tennis,  język niemiecki Wink.
3. Koncze bo troche pozno Wink
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2008, 16:23:37 wysłane przez Los_1988 » Zapisane

I Love Xiphophorus helleri  Smiley
Plany sie zmieniają Wink
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #158 : Luty 22, 2008, 00:01:19 »

nazywam sie adrian i tez jestem alkoholikiem, ryby pływaja wokół mnie od dawna, i chciał bym mieszkac na moczarach jak szrek Smiley
bagna są cool Smiley
 w domu (na 30m mieszkanie ) mam akwarium 200l, 120l, 70l i niedlugo paludarium 200l wiec prawie jak na bagnie Tongue
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2008, 00:13:17 wysłane przez adriano210 » Zapisane

portfel333
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #159 : Luty 22, 2008, 08:36:06 »

Cześć mam na imię mateusz - wiek 23 lata, miasto pruszcz gd, akwarium od dawna pozniej przerwa, pozniej znowu akwa pozniej przerwa od 2 lat stale akwa Smiley plany:do jednego stałego baniaczka ponad stu litrowego i tworzonej 60 w pracy dozucic 1-3 w przedziale 20-60l w domu - takie male tematyczne bo na wieksze miejsca brak:(
pzdr dla wszystkich
michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #160 : Luty 24, 2008, 20:58:21 »

Witam. Jestem Michał, 16lat, dwa zbiorniczki jeden 112L od niedawna, dopiero urządzam i drugi 25l w którym aktualnie odchowuje 30 mieczykłów. Mieszkaw pod Opolem oczywiście interesuje sie akwarystyką, ale również motoryzacją i kulturystyką. Akwarium 25 l mam od 4 lat a 112l kupiłem okazjonalnie niedawno. moj gg to 3376451. Jeżeli ktoś chciałby odstąpić jakieś rybki roślinki to chętnie przyjmę z okolic Opola. Pozdrawiam

kolczyk21
Zainteresowany
**

Up The Irons!

« Odpowiedz #161 : Luty 27, 2008, 16:58:51 »

Cześć Smiley

Mam na imię Michał i mam 18 lat. Mieszkam w Turawie - krainie jezior Wink Uwielbiam sport i grę na gitarze. Mam akwarium dopiero pół roku, ale strasznie się wciągnąłem Smiley Oprócz rybek lubię też czasem spojrzeć w gwiazdy. Na forum zaglądam od dawna ale teraz dopiero się zalogowałem więc... Witam  Good ! papa

60l.
Gupiki: 6
Neon Innesa: 7
sugar_and_spice
Nowy
*

« Odpowiedz #162 : Luty 29, 2008, 00:10:34 »

Jestem świeżoupieczoną miłośniczką akwarystyki.
Co prawda moja przygoda z rybkami zaczęła się niezbyt ciekawie...
Kilka tygodni temu kupując smakołyki dla moich psów zauważyłam stojący na ladzie kubeczek z bojownikiem. Zrobiło mi się go strasznie szkoda. A że w domu miałam nieco większy szklany pojemnik, kupiłam chłopczynę.
W kolejnych dniach kupiłam mu akwarium 10 l, dziewczynę, 4 brzanki...
Po kilku dniach stwierdziłam, że na pewno jest im tam niewygodnie i kupiłam 50 l akwarium. Dokupiłam grzałkę i kolejnych kilka brzanek oraz dwie czarne molinezje.
12 godzin po włożeniu rybek do nowego akwarium- w ciągu godziny wszystkie brzanki padły. Zaczęły "krzywo" pływac, a potem spadały na dno, cały proces trwał niecałe 5 minut. Przeżyły molinezje i bojownik.
Teraz już wiem jak wiele błędów popełniłam...
Nie wiem tylko dlaczego padły te brzanki... Przez około 2- 3 tygodnie mieszkały w wodzie z kranu, którą dodatkowo wymieniałam im co tydzień. Umówmy się, nie miałam pojęcia co czynię...
Wczoraj włożyłam je do takiej samej wody. A od dzisiejszego poranka zaczęły padac. I te nowe i te starsze. Najpierw te większe (4 cm), potem te malutki (2 cm).
Teraz molinezje i bojownik siedzą w tym małym akwarium, a ja przygotowywuję duże.
Liczę na Wasze porady i wyrozumiałość.
Żałuję tylko, że nie poczytałam a słuchałam "pani" ze sklepu zoologicznego, która w dodatku kazała mi wymieszać tę kranówkę z wodą mineralną...

45 l
platki x 6
kiryski x 2
czarna tetra x 4
krewetka Amano x 2
krewetka filtrująca x 2
krewetka Red Cherry x 5
ślimak świderek x 2
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz

« Odpowiedz #163 : Marzec 17, 2008, 21:46:34 »

Nazywam sie Damian, jestem czternastoletnim miłośnikiem ryb, przede wszystkim uwielbiam biotop azjatycki. Interesuje mnie tworzenie stron internetowych,matma to terz jedna z moich do brych stron. Mieszkam w Stąporkowie, to małe miasto liczące około 6000 ludzi, niedasleko Końskich w Świetokrzyskim. Jestem wzorowym uczniem, ale i tak nienawidze budy. Już planuje ucieczke z niej( a to nie jest takie proste gdzie wszędzie są nauczyciele).Lubie fizyke, biologie, chemie i geografie, czyli wszystkie nauki ścisłe. Oprócz akwarystyki moim drugim hobby jest dendrydologia i mykologia( nauki o drzewach i grzybach). Zawsze i wszędzie wierny Koronie Kielce.

240l Guramiowete:
- 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność
54l neonkarium
- 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
Akasha
Nowy
*

« Odpowiedz #164 : Marzec 18, 2008, 20:47:54 »

Witam wszystkich papa Nazywam się Iza,mam 23lata,akwarystyka podobała mi się zawsze,ale akwarium kupiłam nie tak dawno i chciałabym poszerzać swoją wiedzę na tym forum.Pewnie będę zadawać głupie pytania,ale myślę że odpowiecie początkującej Tongue Poza tym moje hobby to psy-głównie ich wychowanie i szkolenie,w tym temacie siedzę od zawsze od kiedy sięgam pamięcią Marzyciel Poza tym kocham też koty(mam syjamka z papierami oczywiście i dwa persy),lubię też sport i ogrodnictwo(to ostatnie to mój zawód  Cool w którym pracuję )

"Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to,co oswoiłeś"    A.S.Exupery
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 35
  Drukuj  

Skocz do: