groszek69
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #150 : Listopad 21, 2007, 14:04:56 » |
|
Witam, mam na imię Szymon, 23 lata. Pochodzę ze Szczecina a obecnie studiuję we Wrocławiu. Zainteresowania: żeglarstwo morskie, informatyka (webdesign, php itp) oraz parę innych. Obecnie wpadłem po uszy w akwarystykę - zaczęło się od akwaterrarium z krabem mangrowym - obecnie mam kilka zbiorników i staram się poznać tajniki i znaleźć "swój styl" =) Podziwiam twórców zbiorników w stylu nature.
Pozdrawiam!
|
|
|
|
250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy) 126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis 112L - Roślinne
"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
|
|
|
robcon
Nowy
|
|
« Odpowiedz #151 : Luty 07, 2008, 13:16:59 » |
|
witam. mam na imię robert(34lat)akwarystyką zajmuję się od 27lat.mieszkam w olsztynie(warm.-mazur)po za tym interesuję się fotografiką,filatelistyką i wędkarstwem
|
|
|
|
akwarystyka jest chorobą,której nie da się wyleczyć
|
|
|
robcon
Nowy
|
|
« Odpowiedz #152 : Luty 07, 2008, 13:19:51 » |
|
pozwoliłem sobie nas policzyć.to znaczy tych co się przedstawili.mianowicie jest nas facetów 96,a kobiet 38.jak na płeć piękną to jest dobry wynik
|
|
|
|
akwarystyka jest chorobą,której nie da się wyleczyć
|
|
|
chemik1986
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #153 : Luty 07, 2008, 13:42:51 » |
|
Mama na imie Tomek mieszkam w Ciechanowie!mam 21 lat!studiuje administracje i prawo!jestem w trakcie kompletowanie sprzetu i zadawania pytan na forum:)interesuje sie zjawiskami paranormalnymii wszystkim co z tym zwiazane!i bardzo lubie sluichac muzykiciekawe czy glosne sluchanie nie bedzie przeszkadzac rybkom? !mialem kiedys akwarium i teraz to sie we mnie znowu obudzilo!tylko teraz na wieksza skale:)pozdrawiam!
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2008, 13:44:33 wysłane przez chemik1986 »
|
|
|
|
|
Ariedale
Zainteresowany
Piękny bojownik, prawda?
|
|
« Odpowiedz #154 : Luty 14, 2008, 18:55:14 » |
|
Mam na imie Ada. Akwarytyką interesuję się od niedawna, a już zdążyłam przeczytać dużo o tych fascynujących stworzeniach. Mam 13 lat. Intesreuje się zwierzętami w domu oprócz akwarium mam jednego psa- Yorka Feniksa. Lubie czytać książki, słuchać muzyki, pisać opowiadania itp., rysować, malować i od niedawna zwijać muline, aż tworzy się braznoletka oraz spotykać się z koleżankami. Interesuje się : informatyką, zwierzakami, Starożytnym Egiptem. Mam nadzieję, że mnie polubicie
|
|
|
|
Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!
Najlepsze rybki z Azji!
|
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #156 : Luty 14, 2008, 20:20:35 » |
|
"... Znamy sie mało, więc moze ja bym powiedzial pare słów o sobie najpierw... urodziłem sie w Małkini w 1937 roku, w lipcu, tzn w połowie lipca, w drugiej połowie lipca właściwie, dokładnie 17 lipca, no to tyle moze o sobie na początek...." A tak na powaznie Mam na imię Piotrek, Włocławek, lat 22, student. Akwarium chciałem mieć od dawna, udało mi sie we wrześniu w zeszłym roku Zacząłem od baniaka towarzyskiego 100L, błędów sie nie ustrzegłem, ale lektura forum i czasem rady forumowiczów, wiele mnie nauczyły!! Duzo czytam o akwarystyce, przyswajam wiedzę:) Poza akwarystyka, którą uznaje juz jako hobby, jest jeszcze sport-koszykówka, dobry film ksiazka, taniec towarzyski. Dobra wystarczy pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i zycze sukcesów w rozwoju swoich baniaczków:) Zapraszam do komentowania mojego skromnego akwa
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2008, 20:22:16 wysłane przez piotrekf »
|
|
|
|
|
Los_1988
Zainteresowany
Moje GG: 6928749
|
|
« Odpowiedz #157 : Luty 21, 2008, 23:55:56 » |
|
Mam na imie Adam. 19 lat, jestem z Łomży. Akawrystyka zarazilem sie od kolegi w podstawowce. Mialem baniak 25 l przez okolo rok juz wtedy najbardziej pododbaly mi sie mieczyki ..i.. Pozniej bylo troszke przerwy . I teraz zupelnie przypadkiem znowu sie tym zjaralem. Aktulaniemam zamiar zalozyc akwa 300 - 375 l w ktorym beda glownie mieczyki. Jestem na etapie zbierania wszelkich potrzebnych inforamcji o rybkach, oswietleniu, roslinach i tak dalej... Ogolnie jestem otwarty na wszyskie rady i pomysly urzadzenia akwa . PS: 1. Forum jest the best 2. Inne moje zainteresowania: To ogolnie sport, szczegonie pilka nożna, bilard, tennis, język niemiecki . 3. Koncze bo troche pozno
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2008, 16:23:37 wysłane przez Los_1988 »
|
|
I Love Xiphophorus helleri Plany sie zmieniają
|
|
|
adriano210
|
|
« Odpowiedz #158 : Luty 22, 2008, 00:01:19 » |
|
nazywam sie adrian i tez jestem alkoholikiem, ryby pływaja wokół mnie od dawna, i chciał bym mieszkac na moczarach jak szrek bagna są cool w domu (na 30m mieszkanie ) mam akwarium 200l, 120l, 70l i niedlugo paludarium 200l wiec prawie jak na bagnie
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2008, 00:13:17 wysłane przez adriano210 »
|
|
|
|
|
portfel333
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #159 : Luty 22, 2008, 08:36:06 » |
|
Cześć mam na imię mateusz - wiek 23 lata, miasto pruszcz gd, akwarium od dawna pozniej przerwa, pozniej znowu akwa pozniej przerwa od 2 lat stale akwa plany:do jednego stałego baniaczka ponad stu litrowego i tworzonej 60 w pracy dozucic 1-3 w przedziale 20-60l w domu - takie male tematyczne bo na wieksze miejsca brak:( pzdr dla wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
michal114d
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #160 : Luty 24, 2008, 20:58:21 » |
|
Witam. Jestem Michał, 16lat, dwa zbiorniczki jeden 112L od niedawna, dopiero urządzam i drugi 25l w którym aktualnie odchowuje 30 mieczykłów. Mieszkaw pod Opolem oczywiście interesuje sie akwarystyką, ale również motoryzacją i kulturystyką. Akwarium 25 l mam od 4 lat a 112l kupiłem okazjonalnie niedawno. moj gg to 3376451. Jeżeli ktoś chciałby odstąpić jakieś rybki roślinki to chętnie przyjmę z okolic Opola. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kolczyk21
Zainteresowany
Up The Irons!
|
|
« Odpowiedz #161 : Luty 27, 2008, 16:58:51 » |
|
Cześć Mam na imię Michał i mam 18 lat. Mieszkam w Turawie - krainie jezior Uwielbiam sport i grę na gitarze. Mam akwarium dopiero pół roku, ale strasznie się wciągnąłem Oprócz rybek lubię też czasem spojrzeć w gwiazdy. Na forum zaglądam od dawna ale teraz dopiero się zalogowałem więc... Witam
|
|
|
|
60l. Gupiki: 6 Neon Innesa: 7
|
|
|
sugar_and_spice
Nowy
|
|
« Odpowiedz #162 : Luty 29, 2008, 00:10:34 » |
|
Jestem świeżoupieczoną miłośniczką akwarystyki. Co prawda moja przygoda z rybkami zaczęła się niezbyt ciekawie... Kilka tygodni temu kupując smakołyki dla moich psów zauważyłam stojący na ladzie kubeczek z bojownikiem. Zrobiło mi się go strasznie szkoda. A że w domu miałam nieco większy szklany pojemnik, kupiłam chłopczynę. W kolejnych dniach kupiłam mu akwarium 10 l, dziewczynę, 4 brzanki... Po kilku dniach stwierdziłam, że na pewno jest im tam niewygodnie i kupiłam 50 l akwarium. Dokupiłam grzałkę i kolejnych kilka brzanek oraz dwie czarne molinezje. 12 godzin po włożeniu rybek do nowego akwarium- w ciągu godziny wszystkie brzanki padły. Zaczęły "krzywo" pływac, a potem spadały na dno, cały proces trwał niecałe 5 minut. Przeżyły molinezje i bojownik. Teraz już wiem jak wiele błędów popełniłam... Nie wiem tylko dlaczego padły te brzanki... Przez około 2- 3 tygodnie mieszkały w wodzie z kranu, którą dodatkowo wymieniałam im co tydzień. Umówmy się, nie miałam pojęcia co czynię... Wczoraj włożyłam je do takiej samej wody. A od dzisiejszego poranka zaczęły padac. I te nowe i te starsze. Najpierw te większe (4 cm), potem te malutki (2 cm). Teraz molinezje i bojownik siedzą w tym małym akwarium, a ja przygotowywuję duże. Liczę na Wasze porady i wyrozumiałość. Żałuję tylko, że nie poczytałam a słuchałam "pani" ze sklepu zoologicznego, która w dodatku kazała mi wymieszać tę kranówkę z wodą mineralną...
|
|
|
|
45 l platki x 6 kiryski x 2 czarna tetra x 4 krewetka Amano x 2 krewetka filtrująca x 2 krewetka Red Cherry x 5 ślimak świderek x 2
|
|
|
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik
co sie tak gapisz
|
|
« Odpowiedz #163 : Marzec 17, 2008, 21:46:34 » |
|
Nazywam sie Damian, jestem czternastoletnim miłośnikiem ryb, przede wszystkim uwielbiam biotop azjatycki. Interesuje mnie tworzenie stron internetowych,matma to terz jedna z moich do brych stron. Mieszkam w Stąporkowie, to małe miasto liczące około 6000 ludzi, niedasleko Końskich w Świetokrzyskim. Jestem wzorowym uczniem, ale i tak nienawidze budy. Już planuje ucieczke z niej( a to nie jest takie proste gdzie wszędzie są nauczyciele).Lubie fizyke, biologie, chemie i geografie, czyli wszystkie nauki ścisłe. Oprócz akwarystyki moim drugim hobby jest dendrydologia i mykologia( nauki o drzewach i grzybach). Zawsze i wszędzie wierny Koronie Kielce.
|
|
|
|
240l Guramiowete: - 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność 54l neonkarium - 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
|
|
|
Akasha
Nowy
|
|
« Odpowiedz #164 : Marzec 18, 2008, 20:47:54 » |
|
Witam wszystkich Nazywam się Iza,mam 23lata,akwarystyka podobała mi się zawsze,ale akwarium kupiłam nie tak dawno i chciałabym poszerzać swoją wiedzę na tym forum.Pewnie będę zadawać głupie pytania,ale myślę że odpowiecie początkującej Poza tym moje hobby to psy-głównie ich wychowanie i szkolenie,w tym temacie siedzę od zawsze od kiedy sięgam pamięcią Poza tym kocham też koty(mam syjamka z papierami oczywiście i dwa persy),lubię też sport i ogrodnictwo(to ostatnie to mój zawód w którym pracuję )
|
|
|
|
"Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to,co oswoiłeś" A.S.Exupery
|
|
|
|