gopiet
Nowy
|
|
« Odpowiedz #60 : Październik 31, 2005, 15:15:07 » |
|
Witam.Mam na imię Gośka jestem po 30tce.Akwa mam ok.rok więc jestem jeszcze zielona w temacie(może nie zupełnie).Mam panoramiczne 60l.25l,10l.niestety nie mam warunków na większe.Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Bojowniczka Skalarynka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #61 : Listopad 01, 2005, 21:21:04 » |
|
WItam powiekszam grono nielicznych kobitek:) Mam na imie marta i urodzilam sie w lutym w 1982 ( czyli obecnnie mam 23 lata) i jestem spod znaku RYBEK !! Nie interesuje sie akwarystyka .. trafilma tutuaj bo szukam ratunku dla moich rybek i moze kiedys bede mogla sie pochwalic akwarium " na poziomie" ( a nie kula z rybkami). Moja pasja jest kynologia ...a dokladniej GR 3 czyli terriery ( najkochansza rasa sa yorki) Jestem studenkta 5 roku prawa ... KONIEC oo nie .. nie koniec jestem mala ( 160 ) blondynka z niebieskimi patrzalkami .... i aktualnie zamartwiam sie moimi 2 skalarami ... bo mi sie serducho kraja ze one takie biedne w tej kuli a ja nie moge im zalatwic nic lepszego niz akwarium 16 l pozdrawiam zapraszam na www.yorki.za.pllub na gg: 5464136
|
|
|
|
Marta i 2 skalary ( i york ale to tak na dodatek )
|
|
|
McB
Nowy
|
|
« Odpowiedz #62 : Listopad 20, 2005, 23:17:28 » |
|
No to ja tez się przedstawie w swoim pierwszym poście Mam na imie Maciej ..mieszkam w Poznaniu (urodziłem się w 1978 roczku więc troszke juz tam na karku mam) Zbiorniczek 120x 40x50 czyli standardowe 240 litrów z obsada 10 skalarów, 4 gurami, 3 zbrojniki i kilka popularnych żyworódek. + 2 kotniki 25 L i 15 L Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
M3syash
Nowy
|
|
« Odpowiedz #63 : Styczeń 08, 2006, 16:54:44 » |
|
Siemanko!! Jestem Grzesiek, mieszkam w Krakowie kolo Wieliczki . Interesuje sie pilka nozna (jako kopacz i jako kibic), czytam sobie ciekawe ksiazeczki czasem, w akawrium wgapiam sie pare godzin dziennie od 1,5 roku. Aha, mam 23 wiosenki... Pozdro!!! gg6279117
|
|
|
|
|
|
|
szef1992
Gość
|
|
« Odpowiedz #64 : Styczeń 13, 2006, 21:27:28 » |
|
No to ja sie też przedstawie . Mam na imię Marcin i mam 14 lat, jestem z Olsztyna. Pierwsze akwa założyłem 5 miesięcy temu (?) :PP, miało one 15l ale szybko zmieniłem na 54l które mam do dziś . Tyle o mnie chyba styknie. A interesuje sie rzecz jasna Akwarystyką, sportem i informatyką
|
|
|
|
|
|
|
bucek
Nowy
|
|
« Odpowiedz #65 : Styczeń 14, 2006, 01:03:00 » |
|
Siemka...Nazywam się Kuba, no mam akwa 25l ale już nie długo bo rozbudowywyje do 60l (na wieksze nie ma miejsca :cry: ) Lubie wiele żeczy
|
|
|
|
|
|
|
kassiunka
Stały użytkownik
więcej wody!!
|
|
« Odpowiedz #66 : Styczeń 31, 2006, 18:06:22 » |
|
temat moze nie najswiezszy, ale wpisze sie i ja Wiek 20, miasto Białystok, studentka anglistyki. Zainteresowania to muzyka, troszke sport i przedewszystkim podwodny swiat <- to w skrocie ;] akwarium od kiedy sie urodzilam , prawdziwe zainteresowanie akwarystyka od okolo roku. Wczesniej 25 l a w nim totalne lamanie zasad akwarystyki;/ teraz staram sie zachowac normy ;] 25 litrow poszlo na krewetki red cherry oraz przedszkole wszystkiego co sie rodzi. 60 l akwarium ogolne.. Marzenia - kupic o wiele wiekszy baniaczek, ale to dopiero za okolo rok (dom w budowie ). W wolnych chwilach czytam wszystko co sie da o akwarystyce no i grzebie w swoim baniaczku gg; 3419217 pozdrawiam
|
|
|
|
72 litry - skalary, kiryski, ramirezka, zbrojniki
60l- pielęgniczki żółte, opaczek, gupiki, red cherry
25l- red crystal, rainbow, white pearl
|
|
|
wojkus
Nowy
|
|
« Odpowiedz #67 : Styczeń 31, 2006, 22:39:35 » |
|
Cze.. jestem Wojtek niedawno kilka dni stuknęla mi 30=tka :shock: moje hobby to obecnie rzecz jasna akwarystyka choć ciągnie mnie jeszcze do spadochroniarstwa -żona już niepozwala boi sie o mnie :wink: .ale kiedyś może jeszcze ..... .Pozatem pracuję od rana do wieczorka ps.jestem z okolic Krosna
|
|
|
|
|
|
|
shrek1818
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #68 : Luty 01, 2006, 10:23:23 » |
|
Łukasz Koniecpol (45km od Częstochowy) akwarium mam od grudnia ale to niejest moje pierwsze akwarium. Interesuję sie motoryzacją głównie motocykle, ostatnio rybkami, i jestem spod znaku RYBEK
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #69 : Luty 01, 2006, 14:17:08 » |
|
Witam, Na imię mam Sebastian, lat 26. Interesuję się informatyką (z racji zawodu i zamiłowania), fotogrfią no i oczywiście ostatnio akwarystyką. Kiedyś miałem (właściwie Tata miał) akwarium ale niestety musiało zostać zlikwidowane. Jak widać stara miłość nie rdzewieje, więc ostatnio założyłem już swoje. Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
slawny7
Nowy
|
|
« Odpowiedz #70 : Luty 21, 2006, 22:53:01 » |
|
Przed chwilą powitał mnie mod... Teraz ja pragnę przywitać sie z wami. Jestem tu nowy, więc wybaczcie ewnetualne potkniecia :wink: Mam na imię Sławek, pochodzę z Leborka. Zawodowo zajmuję się rybołówstem. Amatorsko hoduję rybki odkąd pamiętam, a pamiętać mogę sporo bowiem niebawem obchodzić będę 36 urodziny. Moja hodowla, to trzy zbiorniki lecz nic wyszukanego w nich nie ma. Ot takie popularne gupole, kilka dzikich skalarów, gromada bocji wspaniałych i spore stadko kardynałków. Wszystko to pływa w około 400 litrach wody.
|
|
|
|
|
|
|
Gwiazdka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #71 : Marzec 04, 2006, 18:14:35 » |
|
Mam na imie Dorota, mam 24 lata i jestem z Warszawy. Akwarium (25l. narazie) mam od 2 tyg., w ktorym plywaja sobie 2 platki, 2 prystelki, glonojadzik, 2 kiryski, glonojadzik, 5 neonkow niebieskich (jakies dziwne, nigdzie nie moge znalezc o nich informacji ale naprawde sa niebieskie :shock: ), no i rodzinka gupoli - 2 parki i 15 malenstw, ktore przyszly na swiat dzisiaj rano - bylam przy porodzie :lol: . Akwarystyka nigdy mnie nie interesowala, to moj P. przyniosl do domku akwarium, a ja juz pokochalam te malenstwa, szczegolnie te najmniejsze . Mam nadzieje, ze uzyskam tu wiele ciekawych informacji, ktore pozwola mi zalozyc kiedys troszke wieksze akwa. GG: 370674 Pozdrawiam wszystkich rybkowcow
|
|
|
|
|
|
|
rg344
Nowy
|
|
« Odpowiedz #72 : Marzec 06, 2006, 23:41:03 » |
|
Witam. Renata po 30 z ok. Katowic. Lubię układać puzle, chodzić po góracha (z wyboru) a akwarystyką interesuje się z przypadku. Moja przygoda z akwa zaczeła się od tego, że mąż kiedyś powiedział że miał akwarium. Powiedział to z taką tęsknotą, że postanowiłam mu go kupić na urodziny. Kupiłam akwa 25l z wyposażeniem + 2 rybki (pawiookie ok. 1,5 cm i 2 skalarki) :oops:. Mąż mówił że to duże rybki będą i wyjechał w tym czasie na 2 m-ce w delegację. Po czym okazało się że rybki szybko rosną (po m-cu). Kupiłam drugie akwarium 45l ze sprzętem i dokupiłam 3 pielęgnice :oops: . Po czym rybcie zachorowały (a trochę potrwało zanim trafiłam na tę stronkę i zakupiłam baktopur direct) i trzy odeszły w zaświaty z powodu nicieni , a jeden skalar wyskoczył gdy pokrywa była zdjęta i dołączył do tamtych). Zdenerwowałam się bo ocalałe rybcie podejmowały próby samobójcze i kupiłam akwarium 240l ze sprzętem+3 skalary + plecostomus. Myślałam że to koniec problemów, niestety nie. Obecnie plecostomus ma ok 40 cm i "jeździ" na pawiookich (2*ok. 30 cm) a te z miłości do niego go podgryzają. Natomiast skalar który był od początku z pielęgnicami uważa je za swoje stado (całkiem pogięte stado). Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że gdy dokupiłam skalarków to były malućkie (na szerokość pyska pielęgnic) i mimo wszystko nie były napastowane przez pawiookie, które w ogóle nie zwracaja uwagi na skalarki (obecnie wys. 8cm). GG5413404
|
|
|
|
"Mądry Polak po szkodzie"
|
|
|
truper
Nowy
|
|
« Odpowiedz #73 : Marzec 20, 2006, 11:58:41 » |
|
WITAM wszystkich.
Mam na imię Tomek i 25 lat. W chwili obecnej nie mam akwarium jednak szykuję się powoli do 240 litrowego. Kiedyś miałem 60l i 20l. Wspaniale było patrzeć na te cuda , na ich zachowanie i ubarwienie. Narazie czytam wszystko co tylko mogę , żeby się podszkolić. I muszę przyznać , że na forum zlalazłem dużo przydatnych informacji i porad. Gdyby ktoś chciał kiedyś pogadać albo wymienić poglądy to zapraszam GG 4601156
Pozdro dla wszystkich.
|
|
|
|
W planach 375l
|
|
|
thomas41
Nowy
|
|
« Odpowiedz #74 : Marzec 26, 2006, 20:48:09 » |
|
Jestem Tomek pierwsze akwa założyłem z mamusią gdy miałem 7 lat było to akwa 25l ,a teraz mam 120 ,63,25 i 2,5 litra
|
|
|
|
POZDROWIENIA Thoma$
|
|
|
|