Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 35
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapraszam... przedstawmy się !  (Przeczytany 216610 razy)
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #225 : Wrzesień 22, 2008, 16:29:41 »

Więc,
Mam na imię Karol. Lat 13 Wink Mieszkam w Działdowie (południowy koniec warmińsko mazurskiego) Lubię filmy, muzykę (oprócz techno, hip-hopu, disco-polo i innej rąbanki w stylu łupucupu  Cheesy) Dobrze się uczę (5,9) Moja ulubiona gra to The Sims 2 a niedługo The Sims 3.
Moja przygoda z akwarystyką (ok 6 lat temu) zaczęła się niestety rybkami w kuli (bojownik) później była mała przerwa i 2 welonki również w kuli. Następnie podkusiło mnie żeby kupić akwarium (30l). Przełożyłem tam rybki,(teraz wiem że to nie była słuszna decyzja - rozmiary)  a żeby nie było im zbyt smutno to dokupiłem (wciśnięto mi w zoologu) gurami dwuplamistego który niestety zagonił welonki na śmierć. Następnie sam zdechł.
Gdy trafiłem na to forum to coś we mnie tknęło, że ryba tak jak każde inne zwierze potrzebuje godnych warunków. Dużoooooooo czytałem, czytałem aż w końcu doszedłem do wniosku, że jestem gotowy na "prawdziwe" akwarium.
I oto zakładam właśnie od nowa 30l z neonkami i kreweciami, a po kolędach (jestem ministrantem) zajmę się zakupem oświetlenia do moich 200l oraz roślinkami podłożem itd. itp. Będę też robił sam pokrywy i światło.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich

Moje gg 2660711
 papa papa papa

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
nefrete1
Zainteresowany
**

iza, łódź

« Odpowiedz #226 : Wrzesień 25, 2008, 16:56:16 »

Witam, mam na imię Iza, 25 lat. Pracuję i wychowuję synka i męża  Tongue
Mam akwarium od czerwca 2008 roku.
Poza akwarystyką interesuje się psychologią dziecięcą.
Pozdrawiam wszystkich Smiley

marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #227 : Październik 06, 2008, 07:23:16 »

Witam!
Marcin lat 32, moja rodzina - żona i dwie pociechy 8 letni synek Mateusz i półtoraroczna córcia Ola,
Akwarystyką zacząłem się interesować w pierwszych latach podstawówki, przez wiele lat miałem różne akwaria, od kilku lat przerwa, a teraz od nowa Smiley - całe szczęście, że jest to forum, dzięki Waszej wiedzy nie popełnię całej masy błędów, które często mi się przytrafiały w poprzednich hodowlach.
Moje ulubione rybcie to Pielęgniczki Ramireza, Kiryski (zwłaszcza spiżowe) i Gurami Mozaikowe (niestety mam za mały zbiornik na Gurami Sad )
Poza akwarystyką moim hobby są PDA i komputery.
Mieszkam w Szczecinie
i więcej grzechów nie pamiętam Tongue
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 07:25:16 wysłane przez marcinl » Zapisane

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
JONASZ
Stały użytkownik

« Odpowiedz #228 : Październik 06, 2008, 16:33:06 »

Witam mam na imię Jonasz mieszkam w Poznaniu Mam 14 lat i akwarystyka zajmuje się od 3 miesięcy mam akwarium 35 L i mam w nim kompletny błąd muszę w nim zrobić porządek jak zrobię porządek tom dodam zdjęcia i popisze w dziale Moje akwarium

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #229 : Październik 12, 2008, 17:34:31 »

Witam jestem maciek mam 39 lat akwarystyka to moja odskocznia od codziennosci bawie sie nia od 20 lat z malymi przerwami posiadam obecnie dwa zbiorniki 200 l. i 126 l. ostatnio udalo mi sie wylapac z wiekszego wielogatunkowego akwa male glonojady rosna sobie wraz z narybkiem mieczyka w 126 l. . Nie moge utrzymac ikry skalara ale chyba samiec za mlody ma 7 miesiecy , robily juz 3 razy tarlo i nic poczekam POZDRAWIAM  :
monik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #230 : Październik 13, 2008, 12:22:39 »

Witam,
Mam na imie Monika, jestem studentka Akademi Morskiej w Szczecinie(logistyka i zarzadzanie w europejskim systemir transportowym), urodzilam sie i wychowalam w Szczecinie, mieszkam od 3 lat w Brighton gdzie sie rowniez ucze na University of Brighton(internatoinal event management) i pracuje,
Akwarium to czysty przypadek (bo nie moglam miec terarim) wiec jestem posiadaczka od 2 miesiecy malego akwa z slicznym bojownikiem o imieniu Emil Smiley Gdyby nie to forum pewnie Emilka juz by nie bylo ze mna Smiley
Lubie dobre kino i podroze pozatym uwielbiam uczyc sie nowych jezykow znam angielski i francuski ucze sie wloskiego i chciala bym nauczyc sie chinskiego(male kroczki w tym kierunki juz zrobione)
POZDRAWIAM wszystkich FORUMOWICZOW SmileySmileySmiley
Songo236
Nowy
*

« Odpowiedz #231 : Październik 14, 2008, 02:01:25 »

Witam serdecznie!! Mam na imię Michał, akwarystyką interesuje się os niedawna, mam 17lat, jestem z Sułoszowej...
Pozdrawiam i dziękuje wszystkim...Wink Wink
Evil
Nowy
*

« Odpowiedz #232 : Październik 24, 2008, 20:02:47 »

Witam,
Łukasz, Ruda Śląska, akwarium kręciło mnie już długo, ostatnio po zamieszkaniu na swoim, postanowiłem zacząć się tym konkretniej interesować. Akwarium już stoi Smiley małe, ale własne Smiley. Co będzie dalej zobaczymy, co mi zaproponujecie ciekawego, bądź co ciekawego doczytam.
Mam 25 lat, pracuję, w przyszłym roku zakładam GPS na palec... i  tak jakos leci.

aaa.. i gaduła jestem Cheesy

Pozdrawiam.
Troy
Zbanowany
Nowy
*

Ciemność nas otacza........

« Odpowiedz #233 : Październik 25, 2008, 17:03:53 »

Cześć.Mam na imię Łukasz.Mówią na mnie Łuki.Mam 13 lat i akwarystyką interesuje się 2 lata.Mieszkam we Wrocławiu.Oprócz akwarystyki interesuje się jeszcze piłką nożną.

akwa 120l
9 gupików
5 otosków
2 kiryski czarne
4 molinezje black molly
4 mieczyki czerwone
4 Kiryski panda

akwa 29l
6 gupików
4 otoski
1 kirysek czarny

akwa 10l
6 krewetek red cherry
kamil1234
Stały użytkownik

« Odpowiedz #234 : Październik 25, 2008, 23:48:32 »

Witam wszytkich Cheesy

No to ja też sie przedstawie... Tongue Mam na imię Kamil, jak wielu na tym forum Undecided, mam 17 lat, mieszkam w Solarni(blisko Raciborza). Najbardziej interesuje sie piłką nożną Cheesy Akwarium mam już od 2 lat, ale za każdym razem coś było nie tak (przeważnie glony) i postanowiłem dać sobie z tym spokój. Ale wpadłem na to forum i tak je czytałem i sie zorientowałem ile rzeczy źle robiłem (właściwie wszystko). No i pojutzrze zakładam na nowo akwarium i mam nadzieje że wszystko będzie ok. Mój nr gg(1227684

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2008, 01:23:49 wysłane przez kamil1234 » Zapisane

112l

25 neonek innesa
4 kirysków panda
6 otosków
1 pielęgniczki ramireza (samiec)
Kamael1986
Nowy
*

« Odpowiedz #235 : Październik 26, 2008, 18:19:42 »

Witam..
Mam na imię Kamil, mam 22 lata i mieszkam w Rzykach (okolice Andrychowa/Wadowic)
Interesuję się siatkówką,turystyką,wędkarstwem,komputerami,etc..Cheesy
A akwarystyka zajmuje się w zasadzie od zawsze......to już rodzinne u mnie w domu Cheesy:D:D na początku było akwa.80L pozniej 100, 120 i teraz jest 450 Cheesy ale taki moj baniaczek marzeń to ok 3500L ale nie spieszy mi sie do tego Cheesy:D:D zalezy gdzie bede mieszkal w przyszlosci i czy sie ożenię Cheesy

zaczynalem od rybek spokojnych (złota rybka,gurami,gupik,..) pozniej mialem pielegnice przez kilka lat....bardzo szybko, mialem rowniez tarlo od Akary Błękitnej, Pielegnicy Niebieskołuskiej, pyszczakow i zeber.....ale......odeszlem od tych ryb i teraz zastanawiam sie co by wlozyc do tego mojego baniaczka Smiley

gg: 3915077
chickenzwa
Nowy
*

« Odpowiedz #236 : Październik 26, 2008, 18:40:49 »

mam na imie Damian akwarystyka interesuje sie od jednego miesiaca ! Te hobby przyszło od mojego wujka poniewaz ma bardzo piekne akwarium i super obstawe ! Mam 15 lat Pozdro Cheesy

Smiley
EL Skwaru
Nowy
*

« Odpowiedz #237 : Październik 26, 2008, 20:00:10 »

Siema jestem Skwaru (EL skwaru) mam 20 lat i mieszkam w Miechowie (okolice Krakowa). Interesuje się ... Dużo by tu wymieniać  Wink Ostatnio zainteresowałem się również akwarystyką.
mankog
Nowy
*

« Odpowiedz #238 : Listopad 04, 2008, 22:31:15 »

witam wszystkich, mam na imię Grzesiek, 24 lata, mieszkam w Radzyniu Podlaskim (okolice). Akwarium zakupiłem jakieś 7 lat temu, ale że nie miałem na nie czasu to po 3 latach oddałem siostrze,a jej rozmnożyły sie gupiki i trzeba coś z nimi zrobić bo jest ich za dużo. Teraz chciałbym do niego powrócić, Nie jest za duże (4oL) ale myślę że na początek żeby się czegoś nauczyć wystarczy, a później pomyśle nad większym bo marzy mi się około 200l. A interesuję sie hmm, komputerem, aktualnie Ubuntu, motoryzacją, należę do RLKP. i to chyba na tylę, forum czytam od kilku dni i wiem juz wiecej niż miesiac temu. pozdrawiam gg 2240583
ryba243
Stały użytkownik

« Odpowiedz #239 : Listopad 05, 2008, 15:50:47 »

Witam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!jestem maciek mam24 lata i jestem z Zamościa Smiley.dawno temu mój ojciec miał akwa 200l ale zlikwidował(sam nie wiem czemu)ja obecnie mam 45l ogólne ale zamierzam się na 300l Malawi!interesuje się sportami siłowymi,pływaniem,motoryzacją,militariami,no i oczywiście Smiley akwarystyka  Smiley.to chyba tyle wiec pozdrawiam wszystkich papa
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 35
  Drukuj  

Skocz do: