Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: obsada i pare pytan  (Przeczytany 999 razy)
Adrian222
Nowy
*

« : Wrzesień 04, 2008, 14:12:35 »

Witam
Mam 60 litrowe akwarium 60x33x30 bardzo dobrze wyposazone dobry filtr i grzalka pokrywa itp. i mam takie pare pytan
w akwairum mam do tej pory 5 razbor klinowych, 5 neonkow inessy, 2 gurami ksiezycowych 2 molinezje 2 mieczyki i 2 gupiki. i mam takie pytanie jaka temperatura do nich? jak narazie mam 26 stopni i czy taka woda wystarczy?
karmie je 2 razy dziennie o 7 rano i o 19. (rano pokarmem naturalnym a wieczorem wzmacnającym pokarmem jajecznym. czy dobrze robie?
i jeszcze ostatnie pytanie czy moge jeszcze dokupic pare rybek ? powiedzmy jakies jeszcze 5 neonkow i 5 razbor lub jakies inne gatunki? czy nie bedzie im ciasno?
bardzo prosze o odpowiedzi i uwagi. poniewaz jestem dopiero poczatkujacym akwarysta
czekam na odpowiedzi i pozdrawiam
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 04, 2008, 17:07:58 »

Możesz dodać neony lub razbory jeśli oddasz gurami, molki i mieczyki

Akwarium 60l

5x neon czarny
6x neon czerwony
1x bystrzyk barwny
1x mieczyk

Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady...
I atak glonów...
Luana
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 05, 2008, 09:35:06 »

i poszerz rybkom menu. 2 rodzaje płatków to za mało. możesz dokupić np. mrożonego wodzienia

wg. mnie przykładowa obsada do twojego akwarium powinna być taka (to tylko sugestia):
2x prętnik karłowaty, 8-10x razbora klinowa, 4x otosek
lub
2x pielęgniczka ramireza, 8-10 x neon innesa, 4x otosek

jak dla mnie za dużo gatunków masz w tej chwlili. ogranicz się do mniejszej ilości - taki misz-masz nie wygląda dobrze
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: