Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 06, 2008, 19:19:03 » |
|
nie laska wpisać w Google ?
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Arek0402
|
|
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 06, 2008, 19:29:39 » |
|
Ładny ten Prętnik karłowaty i do tego spokojny. Jak na razie to chyba on będzie pływał w moim aqwa zamiast tych bocji.
|
|
|
|
|
|
|
Arek0402
|
|
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 07, 2008, 09:04:52 » |
|
Co do tego prętnika karłowatego to trochę o nim czytałem i podobno samce czasami są agresywne a samice są bardzo płodne, a tego strasznie nie cierpię u mnie młode najczęściej przeżywały a wiadomo grozi to przerybieniem, no i w tedy niestety musiałem pozbawiać liczne ilości młodych życia
|
|
|
|
|
|
|
MarteQ15
|
|
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 07, 2008, 09:07:53 » |
|
e? Co do tego prętnika karłowatego to trochę o nim czytałem i podobno samce czasami są agresywne a samice są bardzo płodne, a tego strasznie nie cierpię u mnie młode najczęściej przeżywały a wiadomo grozi to przerybieniem, no i w tedy niestety musiałem pozbawiać liczne ilości młodych życia Załamka Nie będe nawet tego komentował!
|
|
|
|
|
|
|
Arek0402
|
|
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 07, 2008, 09:12:21 » |
|
A co ty byś zrobił na moim miejscu, w zoologicznych ryb brać nie chcą a nie po to aqwa zakładałem żeby klientów na Allegro szukać.
|
|
|
|
|
|
|
MarteQ15
|
|
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 07, 2008, 09:16:12 » |
|
... I chyba nie po to zeby ja zabijać! A co musialbys je sprzedawać ! Mogleś je oddac komus! wystarczylo napisac pare ogłoszeń napewno ktoś by wziąl! i watpie ze zaden sklep zoologiczny by nie chciał! Ja tez Hoduje ryby i mam co jakis czas duzo mlodych i zawsze z chcecia biorą ! wymieniam ja na inne lub na pokarm jakis sprzęt! Wystarczyloby sie dogadac!1!!!!!! Ile ty masz lat!?
|
|
|
|
|
|
|
Arek0402
|
|
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 07, 2008, 09:22:23 » |
|
Nie mam komu oddać, a w zoologicznych niedaleko mnie rybek nie chcieli ! A nie będę jeździł po całej Łodzi żeby co miesiąc oddawać młode ! Ale co to za różnica czy zjedzą je ryby czy szybko zginą np. przez zmiażdżenie ?
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 07, 2008, 09:22:35 » |
|
A co ty byś zrobił na moim miejscu,
Skoro czytales ze sa tak plodno a wiesz ze nie masz warunkow na trzymanie narybku i jego prawidlowy rozwoj to po co je kupowales? Twoja wina a nie rybek ze sie tak namnozyly...
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
MarteQ15
|
|
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 07, 2008, 09:24:24 » |
|
Nie mam komu oddać, a w zoologicznych niedaleko mnie rybek nie chcieli ! A nie będę jeździł po całej Łodzi żeby co miesiąc oddawać młode ! Ale co to za różnica czy zjedzą je ryby czy szybko zginą np. przez zmiażdżenie ?
Boże tego nie da sie czytać! Błagam moderatora o zamkni ęcie tego tematu!
|
|
|
|
|
|
|
Arek0402
|
|
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 07, 2008, 09:30:01 » |
|
Wiedziałem że mogą być problemy z młodymi więc dlatego zamiast dwóch par gupika kupiłem samice i 3 samce ale i tak problem jest. Rozumiem że można być wrażliwym ale bez przesady, muchy pewnie zabijasz a o rybki dwa razy mniejsze od nich robisz taką aferę.
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 07, 2008, 10:16:38 » |
|
szybko zginą np. przez zmiażdżenie ?
zmiażdżył to się chyba twój mózg jakiś czas temu .... jak nie można zapewnić warunków młodym to się albo ryb nie kupuje, albo trzyma się tylko jednej plci np. w przypadku gupików same samczyki
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Arek0402
|
|
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 07, 2008, 10:22:44 » |
|
Słuchaj Misquamacus ja cie nie obrażam więc mnie nie denerwuj Powiedz mi dlaczego zabicie muchy, komara itp. jest tolerowane a zabicie rybki o rozmiarach podobnych do tych owadów przez którą aqwa będzie przerybione jest czymś tak strasznym.
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 07, 2008, 10:23:30 » |
|
miażdżysz ryby ??!! żal.pl przestań pisać takie żeczy bo ja normalnie zaraz wykituje zajmijmy się tematem a nie dyskusji o.... yhym Słuchaj Misquamacus ja cie nie obrażam więc mnie nie denerwuj Powiedz mi dlaczego zabicie muchy, komara itp. jest tolerowane a zabicie rybki o rozmiarach podobnych do tych owadów przez którą aqwa będzie przerybione jest czymś tak strasznym. bo ryby nie przenoszą malarii??
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
Arek0402
|
|
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 07, 2008, 10:24:51 » |
|
Zgadzam się z tobą lauri24, wróćmy do tematu.
|
|
|
|
|
|
|
początkująca20
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 07, 2008, 10:48:11 » |
|
Muchy są "gościmi" nieproszonymi, nie hoduje sie ich. A ryby sam wybierasz, zapewniasz im warunki i jestes za nie odpowiedzialny. Wiec chyba kazdy zauważy różnice. Przepraszam za wtracenie sie ale rece opadaja jak sie cos takiego widzi. Przepraszam moderatorow.
|
|
|
|
|
|
|
|