Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: 96L low tech piotrekf  (Przeczytany 17961 razy)
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Październik 23, 2008, 15:54:51 »

Andrzej, dzieki za objaśnienie koledze jego watpliwosci Wink

Emi ale ten bazalt, to taki drobny jest dosyc, 2-3 mm, wiec myslalem ze moze byc. W sumie moze i masz racje, jakies kosiarki i otoski moze i tez fajne by byly. A jak rozpoznac prawdziwną kosiarkę? Bo czytalem o tym ale nie wiem do tej pory Roll Eyes

A co do placków to po przycince i ogarnięciu akwarium zdjecie wrzuc jakies Cool

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Październik 23, 2008, 17:00:59 »

Kosiarka prawdziwa:
1. ma 2 wąsiki a nie cztery
2. czarny pasek kończy się na czubku ogona a nie na początku tzn. czarny pasek jest od "nosa" do czubka ogona przez całą długość rybki  Wink
3. czarnny pasek konczy się zygzakiem [/\/\/\/\/\/\/\/\] tzn. pasek jest po "górze i dole" "zygzakowany", idealne te zygzaki nie są ale są widoczne (przynajmniej u mojej).

Jak niejaśnie to napisz bo mam problem to dobrze sformułować  Wink

250L słodkie
540L + 112L morskie
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Październik 23, 2008, 17:04:20 »

Sory że post pod postem....

Znalazłem link  Grin :

http://akwa77.blog.onet.pl/1,CT53165,index.html

Korzystałem z tego linku jak kupowałem i moja zjada wszystkie glony pędzelkowate  Grin

250L słodkie
540L + 112L morskie
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Październik 29, 2008, 12:37:18 »

Witam! Oto jest i aktualizacja.. rosliny rosną ładnie, z hygrophilla nie wiem juz co robic, ciągle przycinam , wsadzam w nowe miejsca a ta rosnie i rosnie. Rosanevig tez rosnie ładnie, Troche nie moge okiełznać tego ze wszystkie takie łodygowce sie zrobiły a mianowicie ze na dole im lisci brakuje  i wszystko wygląda jak taki las, bo na górze są najbardziej okazałe. Nie wiem od czego jest taki stan rzeczy. Ale mimo wszystko jakos idzie Cool Brakuje po bokach czegos.. wlasnie czego?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e87b89a0eb64a0d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98700e012646dd10.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f564506568d7d0dd.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/051b6c561467a0c8.html

Btw .. nadal nie potrafie wstawic obrazka w wątku zeby sie wyswietlał od razu, nie to ze nie potrafie uzyć "wstaw obrazek" ale nie chce sie umiescic od razu duzy ladny i do ogladania. No coz chyba juz sie tego nie naucze, skoro tyle czasu na tym forum i nadal nie umiem Cool pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 12:39:41 wysłane przez piotrekf » Zapisane

ryba243
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Październik 29, 2008, 12:55:34 »

jak dla mnie ok tylko mchu jawajskiego trzeba krewetki bardzo lubia po nim ganiać a przy okazji to kryjówką dla nich Wink
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Październik 29, 2008, 13:09:28 »

Btw .. nadal nie potrafie wstawic obrazka w wątku zeby sie wyswietlał od razu, nie to ze nie potrafie uzyć "wstaw obrazek" ale nie chce sie umiescic od razu duzy ladny i do ogladania. No coz chyba juz sie tego nie naucze, skoro tyle czasu na tym forum i nadal nie umiem Cool pozdrawiam

Wstawiłam w pierwszym poście. Musisz mieć link zakończony jpg a nie html.

Akwa wygląda coraz lepiej Smiley

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Październik 29, 2008, 13:16:27 »

sank ju Emi Wink Aaa no to trzeba bylo tak od razu ze jpg Wink Coraz lepiej brzmi jak komplement Cool Co bys posadzila na prawej stronie?

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Październik 29, 2008, 13:21:28 »

Może nurzańca nana przed filtrem... fajnie by się komponował z tymi małymi trawkami z przodu. Taka mała rada: rosliny tych samych gatunków sadź w grupach, ładnie wyglądają takie pęki kilku roslin obok siebie np hygrophili difformis. Aby zielsko nie traciło dolnych liści postaraj się nie podpuszczać pędów do powierzchni wody bo zabiera światło tym na dole.
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 13:31:15 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Październik 29, 2008, 13:30:09 »

Ale wlasnie one teraz są posadzone w grupach , difformis , polysperma , rosanevig , wszystko w grupach, ale dzicz i tak sie dzieje Wink W sumie racja , musze je szybciej przycinac ...A jakis konkretny nurzaniec?

piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Listopad 23, 2008, 13:49:24 »

W 1 poście zamiesciłem aktualizacje swojego akwarium. Chetnych do obejrzenia i skomentowania zapraszam Cool

macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Listopad 23, 2008, 15:11:06 »

Cheesy :DWitam akwarium rosnie pieknie zaczyna mnie sie coraz bardziej podobac czarny zwirek na calosci ale nie mozna miec takich samych zbiornikow pozdrawiam papa papa
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Listopad 24, 2008, 22:55:32 »

Czemu nie mozna? Smiley Pewnie ze mozna Wink Dawaj restart , ziemia na to zwirek i zobaczysz jak bedzie wszystko rosło;) Polecam Cool

macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Listopad 25, 2008, 08:18:56 »

Witam jakos nie potrafie sie zdecydowac na ziemie ze wzgledu na rybki z ziemia akwa musi stac do 2 tygodni , a ja na wzrost roslin nie nazekam zabienice tak ida ze co tydzien pozbywam sie starszych lisci bo zaslaniaja cale dno . Od miesiaca chodzi 24h bimbrownia i jest super pozdrawiam  papa papa
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Listopad 25, 2008, 15:13:44 »

No to skoro jest ok z roslinami to gratuluje, bimbrownia fajny pomysł wiadomo Wink Choc powiem ci ze ja przy swoim akwarium mialem miekki restart i rybki były wpuszczone tego samego dnia, i bylo ok. Choc powiedzmy nastepnego dnia gdy woda bylaby klarowniejsza, tez byloby dobrze z wpuszczeniem. Takze wcale nie musi byc 2 tyg Smiley Bo wiesz, w twoim akwa to mozna by niezłego holendra walnąc Cool pozdrawiam

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Styczeń 05, 2009, 07:33:17 »

Moim skromnym zdaniem niezle, choc brakuje mi jakiegos dywaniku  Cheesy

Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: