Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: 96L low tech piotrekf  (Przeczytany 17940 razy)
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #30 : Styczeń 06, 2009, 00:40:05 »

Dzieki Gina. Jakos trawniczek nie chce sie przyjąć, glosia zmarniała mi jakis czas temu. Na razie dałem sobie z tym spokoj.

Mała aktualizacja: (wybaczcie zdjecia, ale robione szybko i jakies żółte wyszły). Jak bedzie czas wrzuce w pełnej krasie;)

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #31 : Styczeń 06, 2009, 00:53:46 »

Super, bardzo mi sie podoba. Wink
Jak wyglada problem glonow? (jezeli taki istnieje na szersza skale)
Jak wygladaj podmiany? Czy tylko dolewasz wyparowana wode?

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

Nie taki smok straszny na jakiego wygląda...

« Odpowiedz #32 : Styczeń 06, 2009, 18:21:04 »

Nooo, faktycznie się rozrosło  Smiley. Przydałoby się zasłonić żwir jakąś zieleniną ... fajny to daje efekt, ja przynajmniej nie znoszę u siebie widoku gołego podłoża... Może... jeśli nie chciała Ci rosnąć "glośka" to coś z mchów na płaskich kamieniach wykombinuj  Roll Eyes albo...elatine.... Ja bym cofnęła tę blyxę ze środka i jakąś łąkę zrobiła na jej miejscu... i można dołożyć Mikrozorium narrow miejscami (na kamieniach lub korzonkach), aby dodać zielonych liści...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 18:23:52 wysłane przez beata mlodawska » Zapisane

120x40x50 -  ruszyło 29.03.2008 (LT -  HT )  , LT (60l) - 06.04.08 Moje akwaria
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Styczeń 07, 2009, 23:31:21 »

Super, bardzo mi sie podoba. Wink
Jak wyglada problem glonow? (jezeli taki istnieje na szersza skale)
Jak wygladaj podmiany? Czy tylko dolewasz wyparowana wode?

Problemu glonów praktycznie nie ma, czasami na przedniej szybie troszke zielono sie zrobi, ale to nothing serious. Czyscik i po sprawie. Co do podmian, to poszedlem w stronie bardziej LT z opisów Diany W czyli podmiany sporadyczne co oznacza u mnie 15-20% co 3 tyg. Jest ok jesli chodzi o to.

Nooo, faktycznie się rozrosło  Smiley. Przydałoby się zasłonić żwir jakąś zieleniną ... fajny to daje efekt, ja przynajmniej nie znoszę u siebie widoku gołego podłoża... Może... jeśli nie chciała Ci rosnąć "glośka" to coś z mchów na płaskich kamieniach wykombinuj  Roll Eyes albo...elatine.... Ja bym cofnęła tę blyxę ze środka i jakąś łąkę zrobiła na jej miejscu... i można dołożyć Mikrozorium narrow miejscami (na kamieniach lub korzonkach), aby dodać zielonych liści...
Beata, powiem ci tak: Gloska nie chciala rosnac, moze swiatelka bylo wtedy malo. Mchy mchy... to tez ciezki temat. Teraz mialem do jakiegos momentu pelie na korzeniu. I w ogole nie rosła, rozłazila sie tylko pomimo przywiazania do korzenia. Mialem wrazenie ze to bycia nisko przy podlozu, a daleko od lustra wody gdzie najwiecej swiatla, wlasnie ją rozlozylo. A o jaką elatine ci chodzi dokladnie? Masz na sprzedanie?Smiley
Co do blyxy to problem ze nie ma gdzie jej cofnąć, bo tam jest gąszcz z hygrophili... A co do mikrozorium to namawiasz mnie od dawna, pamietam:) Ale spojrz ze po bokach tez blyxa jest i powiedzmy w jej miejsce na kamieniach mogloby byc mikrozorium a co z blyxą zrobic :/ Cos musze pozmieniac, bo chce tak dla zabawy wystartowac w konkursie ktory wymyslilas i ktorego jestes koordynatorem Wink

beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #34 : Styczeń 07, 2009, 23:44:09 »

elatine triandra

http://www.plantedtank.net/forums/plants/34166-elatine-triandra.html#post295738

Mam ale na zapisy i jak się ociepli... Wink

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #35 : Styczeń 07, 2009, 23:50:59 »

Podoba mi się, wygląda naturalnie, nawet mimo kilku roślin z tyłu niepasujących wizualnie. Tak na pierwszy rzut oka skojarzyło mi się z taką dziurą w roślinach z osoką aloesowatą, wtedy odkryte dno jest jak najbardziej na miejscu. Widać, że rybki się dobrze czują.

Pozdrawiam
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #36 : Styczeń 08, 2009, 00:02:25 »

Pod zwirem masz sama ziemie? Bez zadnych dodatkow typu glina, keramzyt czy wegiel?

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #37 : Styczeń 08, 2009, 00:05:20 »

Podoba mi się, wygląda naturalnie, nawet mimo kilku roślin z tyłu niepasujących wizualnie. Tak na pierwszy rzut oka skojarzyło mi się z taką dziurą w roślinach z osoką aloesowatą, wtedy odkryte dno jest jak najbardziej na miejscu. Widać, że rybki się dobrze czują.

Pozdrawiam

Dzieki za komentarz, troche chaos jest, nie ma co... ale czlowiek sie uczy cale zycie;)

elatine triandra

http://www.plantedtank.net/forums/plants/34166-elatine-triandra.html#post295738

Mam ale na zapisy i jak się ociepli... Wink

No to ja wchodze w tą kolejke, do konca stycznia nie da rady zebys wysłała nie? A konkurs kiedy startuje? Wink Duze wymagania ma ta elatine?

Pod zwirem masz sama ziemie? Bez zadnych dodatkow typu glina, keramzyt czy wegiel?

Sama ziemia, wybralem tylko jakies rzeczy niepotrzebne ktore byly w niej, korzenie itd itp i na to zwirek i juz.

beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #38 : Styczeń 08, 2009, 00:10:32 »

Finał za kilka miesięcy... jak się uda  Undecided

Rośnie w LT ale nie przy 0,3 W/l ...lepiej 0,5 W/l.Z CO2 i sporym światełkiem ...śmiga  Cheesy
Będę Cię miała na uwadze  Wink
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2009, 00:14:14 wysłane przez beata mlodawska » Zapisane

piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #39 : Styczeń 08, 2009, 00:14:04 »

No to finał, a zapisy cwierćfinał itd ?

beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #40 : Styczeń 08, 2009, 00:16:51 »

Jesteśmy w trakcie organizowania ale... ludzie zapracowani i...czasami są dni ciszy w eterze... a to nie ułatwia dopięcia sprawy...

piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #41 : Styczeń 08, 2009, 00:22:18 »

Domyslam sie ze to nie taka łatwa sprawa. Mimo wszystko zycze powodzenia i wytrwałości Wink

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #42 : Styczeń 08, 2009, 07:09:57 »

(...)troche chaos jest, nie ma co... ale czlowiek sie uczy cale zycie;)
Tak mi się wydaje, że na tym forum są silne naciski na pewien styl, są obowiązujące mody.
Koniecznie kamień, dywanik i korzeń i raczej taka spokojna woda.
Chętnie bym zobaczył u kogoś roślinność i zwierzęta z bagna, ale raczej się nie doczekam, bo by było "nierówno"  Grin
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #43 : Styczeń 08, 2009, 11:35:08 »

Cos takiego moze i jest to prawda. No ale jednak jakis zasad trzeba sie trzymac, zeby uzyskac efekty pieknych holendrow itd ----> patrz Beata. Z drugiej jednak strony troche chaosu nie zaszkodzi, i u mnie wlasnie tak jest... Wink

piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #44 : Luty 17, 2009, 11:20:55 »

Witam wszystkich forumowiczów Smiley W 1 poscie zamiescilem zdjecie z obecnego wygladu akwarium, rosliny rosną caly czas, choc nadal w chaosie Cool W najblizszych dniach ogarne je troche, wiec  postaram sie wrzucic fotke. Pozdrawiam Wink

Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  

Skocz do: