Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  
Autor Wątek: 96L low tech piotrekf  (Przeczytany 17979 razy)
Kamil921023
Bywalec

« Odpowiedz #45 : Luty 17, 2009, 13:32:47 »

A mi śię podoba 8/10 Cheesy
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #46 : Luty 24, 2009, 14:03:33 »

Witam! Oto długo oczekiwana przez wszystkich Cheesy aktualizacja mojego wątku Wink W akwarium troche sie zmienilo, a mianowicie z roslin są hygrophilia difformis (która rosnie jak głupia) , rosanevig, blyxa japonica i jakis rodzaj zabienicy chyba- do tej pory nie zidentyfikowany Roll Eyes Jesli chodzi o obsade, to jest 7 neonów czerwonych, 4 malutkie kiryski pstre, 4 kirysy spiżowe, spore juz, ktore na dniach bedą wymienione na otoski i na koniec 5 skalarków malutkich które czeka wymiana na krewetki Smiley Czyli jednym słowem wszystko jest przejsciowe  Cool Do flory dojdzie rotala indica na boki tez w niedlugim czasie. Taka moja rada, małe skalarki mimo tego ze są małe ale w liczbie 5-6 zachowują sie jak stado głodnych wilków i w takiej formie ubiły mi chyba z 5 krewetek czatując przy powierzchni na nie Roll Eyes
Akwarium pracuje sobie niezle, rosliny rosną, glonow nie ma, czego wiecej chciec Wink

Pozdrawiam Piotr

Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #47 : Luty 24, 2009, 14:15:01 »

Tylko pozazdrościć. Ładnie rosną ci rośliny, a szczególnie te z tyłu i blyxa japonica .
Super.

Moje 375 litrów http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19435.0

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdro
Marcin
BartolomeoPlvsIT
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #48 : Luty 26, 2009, 15:15:26 »

Ładne akwarium, jednak ten żwir, oczywiście bardzo ładny, piszę gdyż mam chyba ten sam, podnosi twardości jak w moim akwarium, chyba że masz taką kranówkę. Albo się mylę. Skąd go pozyskałeś? Ja z zakładu kamieniarskiego.

Bartek

Akwarium 300L
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #49 : Luty 26, 2009, 22:21:56 »

Wiesz, byc moze podnosi nie mierze regularnie twardosci. Kupiłem go w sklepie akwarystycznym.

piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #50 : Marzec 21, 2009, 23:34:03 »

Czas na nowe zdjęcia Smiley Choć akwarium w najblizszych 2 tygodniach przejdzie zmiany, postanowilem wrzucic kilka zdjęć, zeby pokazać jak potrafi rosnąć hygrophilia difformis Cool Obsada też sie zmieniła, jest teraz 10 x razbora klinowa, 9 x neon czerwony, 4 x kirys pstry. Dojdą krewetki, napewno red cherry, filtrujące i może amano. Z roślin to czekam na rotale indice i heterke. Chyba ze będą gratisy Choć ostatnio kupiona filtrująca padła tego samego dnia, bez przyczyny... nie wiem. Cóż dobrze ze to nie paletka za 200zł sztuka Wink

Pozdrawiam ps. Nie mam pomysłu na tą przestrzeń po prawej, moze plaża, może coś, moze eleocharis? Mile widziane pomysły Wink

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #51 : Marzec 22, 2009, 09:32:00 »

Choc bardzo lubie plaze ale jakos mi tu nie pasuje, moze wlasnie to sitowie i pare galazek lub wiekszy korzonek dla ozywienia zieleni ?

Melmin
"Być Akwarystą... To Sama Przyjemność."
Stały użytkownik

Mój Bojek Którego Już Niema :(

« Odpowiedz #52 : Marzec 22, 2009, 09:48:12 »

Po kij ci ta ziemia ogrodowa ?? nielepiejbyło dac kulki z nawozem ?? ziemia to lipa . Troch zupa:/ Ale ogulnie spoko 5/10
Koleś, twoja wiedza to wielkie zero ...
LOW TECH ROBI SIĘ NA BAZIE ZIEMI  OGRODOWEJ BO JEST TO AKWA W KTÓRE PRAWIE WOGULE NIE BĘDZIEMY SIĘ ANGARZOWAĆ, ZBLIŻONE DO NATURY!!!
nie znasz się to się nie wypowiadaj bo low tech to nie rzadne kulki nawozowe!

4 molinezje Black Molly
1 Koza
2 żałobniczki (będzie więcej)
1 sumik kasatka
Traszka Chińska
1 Piskorek
10 neon inessa
2 gupiki
1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)

akwa 140L.
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #53 : Marzec 29, 2009, 22:56:58 »

Witam! Nowe roślinki zameldowały się w akwarium... rotala indica w dużej ilości, także heterka Smiley Brakuje w dalszym ciągu po prawej stronie, jakiegoś trawniczka, ale liczę ze uda mi się kupić eleocharis niedługo, który powędruje właśnie w to miejsce. Udało mi sie przełamać tą zieloną ścianę.... Te 30 cm szerokości to jednak mało Undecided

Pozdrawiam Piotr

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #54 : Marzec 29, 2009, 23:12:19 »

przepiękne to akwarium! baaaaaaardzo mi się podoba. Mogłabym w nim zamieszkać będąc rybką Smiley .
Odnośnie pustej przestrzeni po prawej...wg. mnie wygląda ładnie tak jak jest, ale jeśli chcesz tam coś dać to może, cienką splątaną i leżącą gałąź obsadzoną dokładnie mchem? A może dwie gałązki..jedna z mchem jednego gatunku a druga innym? Przyszło mi to jakoś do głowy jak wspomniałeś o dodaniu krewetek.. z mchem się tak najbardziej kojarzą..i gdyby na nim chciały zamieszkać, to z przodu akwa było by je łatwo podziwiać.

hmmm..dodatkowo to że ta plaża jest przy filtrze będzie zachęcało krewecie do zamieszkania właśnie tam...tylko, czy to filtr Fan Aquaela? jeśli tak to on ma porządny "wsys" i będziesz chyba musiał jakąś gazą wlot zabezpieczyć, bo jak krewetki będą tam przesiadywały to część pewnie wessie Smiley
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 23:16:59 wysłane przez lwica79 » Zapisane

piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #55 : Marzec 30, 2009, 14:16:44 »

przepiękne to akwarium! baaaaaaardzo mi się podoba. Mogłabym w nim zamieszkać będąc rybką Smiley .

No takiego komentarza to nie myślałem ze sie doczekam Smiley Dzieki bardzo Cool

Odnośnie pustej przestrzeni po prawej...wg. mnie wygląda ładnie tak jak jest, ale jeśli chcesz tam coś dać to może, cienką splątaną i leżącą gałąź obsadzoną dokładnie mchem? A może dwie gałązki..jedna z mchem jednego gatunku a druga innym? Przyszło mi to jakoś do głowy jak wspomniałeś o dodaniu krewetek.. z mchem się tak najbardziej kojarzą..i gdyby na nim chciały zamieszkać, to z przodu akwa było by je łatwo podziwiać.

No nie wiem sam, wydaje mi się ze to taka pusta dziura i trzeba ją wypełnić. Gdybym miał taki litraż jak Ty, myśle ze wtedy na brak miejsca bym nie narzekał i tylko sadził roślinki Cool Korzonki...  nie raz nie dwa próbowałem, jednak 30 cm szerokości to nie wiele i myśle, ze w tym ułozeniu korzenie by zapełniły za bardzo akwa. W każdym razie będą jeszcze zmiany Wink

Pozdrawiam Piotr

dawidbanas
Zainteresowany
**

Moje akwa: 112L,30L,25L,9L

« Odpowiedz #56 : Marzec 30, 2009, 16:19:49 »

Super akwa
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #57 : Marzec 30, 2009, 17:20:13 »

A moze dla zlamania tej zieleni - plaskie nie zajmuje duzo miejsca - cos takiego :

http://www.allegro.pl/item596998255_wiatrak_morski_tzw_gorgonia_28_x_27cm.html

Ashim 200L
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #58 : Marzec 31, 2009, 13:36:10 »

jak dla mnie akwarium całkowicie pozytywne Tongue

sam właśnie zrobiłem LT tylko, że u mnie jest na poziomie filtrującej się wody Tongue

nie wiem czy ktoś o tym pisał bo nie czytałem wszystkich komentarzy, ale chyba masz lekko za słaby filtr bo woda z tego co zauważyłem ma dość duże zabrudzenie. Byc może to tylko kwestia zdjeć nie jestem pewien.

zebiornik fajowyyy  Good !
 papa
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #59 : Marzec 31, 2009, 19:59:32 »

A moze dla zlamania tej zieleni - plaskie nie zajmuje duzo miejsca - cos takiego :

http://www.allegro.pl/item596998255_wiatrak_morski_tzw_gorgonia_28_x_27cm.html

Gina2006 przecież to paździerz roku! Co Ty wciskasz hehe nie no może ceramiczny garbus (samochód) z allegro złamie tą zieleń?
Mi tam pasuje... akwarium jest fajne i takich udziwnień nie potrzebuje Smiley

Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  

Skocz do: