Kamil921023
|
|
« Odpowiedz #45 : Luty 17, 2009, 13:32:47 » |
|
A mi śię podoba 8/10
|
|
|
|
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #46 : Luty 24, 2009, 14:03:33 » |
|
Witam! Oto długo oczekiwana przez wszystkich aktualizacja mojego wątku W akwarium troche sie zmienilo, a mianowicie z roslin są hygrophilia difformis (która rosnie jak głupia) , rosanevig, blyxa japonica i jakis rodzaj zabienicy chyba- do tej pory nie zidentyfikowany Jesli chodzi o obsade, to jest 7 neonów czerwonych, 4 malutkie kiryski pstre, 4 kirysy spiżowe, spore juz, ktore na dniach bedą wymienione na otoski i na koniec 5 skalarków malutkich które czeka wymiana na krewetki Czyli jednym słowem wszystko jest przejsciowe Do flory dojdzie rotala indica na boki tez w niedlugim czasie. Taka moja rada, małe skalarki mimo tego ze są małe ale w liczbie 5-6 zachowują sie jak stado głodnych wilków i w takiej formie ubiły mi chyba z 5 krewetek czatując przy powierzchni na nie Akwarium pracuje sobie niezle, rosliny rosną, glonow nie ma, czego wiecej chciec Pozdrawiam Piotr
|
|
|
|
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #47 : Luty 24, 2009, 14:15:01 » |
|
Tylko pozazdrościć. Ładnie rosną ci rośliny, a szczególnie te z tyłu i blyxa japonica . Super.
|
|
|
|
|
|
|
BartolomeoPlvsIT
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #48 : Luty 26, 2009, 15:15:26 » |
|
Ładne akwarium, jednak ten żwir, oczywiście bardzo ładny, piszę gdyż mam chyba ten sam, podnosi twardości jak w moim akwarium, chyba że masz taką kranówkę. Albo się mylę. Skąd go pozyskałeś? Ja z zakładu kamieniarskiego.
|
|
|
|
Bartek Akwarium 300L
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #49 : Luty 26, 2009, 22:21:56 » |
|
Wiesz, byc moze podnosi nie mierze regularnie twardosci. Kupiłem go w sklepie akwarystycznym.
|
|
|
|
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #50 : Marzec 21, 2009, 23:34:03 » |
|
Czas na nowe zdjęcia Choć akwarium w najblizszych 2 tygodniach przejdzie zmiany, postanowilem wrzucic kilka zdjęć, zeby pokazać jak potrafi rosnąć hygrophilia difformis Obsada też sie zmieniła, jest teraz 10 x razbora klinowa, 9 x neon czerwony, 4 x kirys pstry. Dojdą krewetki, napewno red cherry, filtrujące i może amano. Z roślin to czekam na rotale indice i heterke. Chyba ze będą gratisy Choć ostatnio kupiona filtrująca padła tego samego dnia, bez przyczyny... nie wiem. Cóż dobrze ze to nie paletka za 200zł sztuka Pozdrawiam ps. Nie mam pomysłu na tą przestrzeń po prawej, moze plaża, może coś, moze eleocharis? Mile widziane pomysły
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #51 : Marzec 22, 2009, 09:32:00 » |
|
Choc bardzo lubie plaze ale jakos mi tu nie pasuje, moze wlasnie to sitowie i pare galazek lub wiekszy korzonek dla ozywienia zieleni ?
|
|
|
|
|
|
|
Melmin
"Być Akwarystą... To Sama Przyjemność."
Stały użytkownik
Mój Bojek Którego Już Niema :(
|
|
« Odpowiedz #52 : Marzec 22, 2009, 09:48:12 » |
|
Po kij ci ta ziemia ogrodowa ?? nielepiejbyło dac kulki z nawozem ?? ziemia to lipa . Troch zupa:/ Ale ogulnie spoko 5/10
Koleś, twoja wiedza to wielkie zero ... LOW TECH ROBI SIĘ NA BAZIE ZIEMI OGRODOWEJ BO JEST TO AKWA W KTÓRE PRAWIE WOGULE NIE BĘDZIEMY SIĘ ANGARZOWAĆ, ZBLIŻONE DO NATURY!!! nie znasz się to się nie wypowiadaj bo low tech to nie rzadne kulki nawozowe!
|
|
|
|
4 molinezje Black Molly 1 Koza 2 żałobniczki (będzie więcej) 1 sumik kasatka Traszka Chińska 1 Piskorek 10 neon inessa 2 gupiki 1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)
akwa 140L.
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 29, 2009, 22:56:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
|
« Odpowiedz #54 : Marzec 29, 2009, 23:12:19 » |
|
przepiękne to akwarium! baaaaaaardzo mi się podoba. Mogłabym w nim zamieszkać będąc rybką . Odnośnie pustej przestrzeni po prawej...wg. mnie wygląda ładnie tak jak jest, ale jeśli chcesz tam coś dać to może, cienką splątaną i leżącą gałąź obsadzoną dokładnie mchem? A może dwie gałązki..jedna z mchem jednego gatunku a druga innym? Przyszło mi to jakoś do głowy jak wspomniałeś o dodaniu krewetek.. z mchem się tak najbardziej kojarzą..i gdyby na nim chciały zamieszkać, to z przodu akwa było by je łatwo podziwiać. hmmm..dodatkowo to że ta plaża jest przy filtrze będzie zachęcało krewecie do zamieszkania właśnie tam...tylko, czy to filtr Fan Aquaela? jeśli tak to on ma porządny "wsys" i będziesz chyba musiał jakąś gazą wlot zabezpieczyć, bo jak krewetki będą tam przesiadywały to część pewnie wessie
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 23:16:59 wysłane przez lwica79 »
|
|
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #55 : Marzec 30, 2009, 14:16:44 » |
|
przepiękne to akwarium! baaaaaaardzo mi się podoba. Mogłabym w nim zamieszkać będąc rybką . No takiego komentarza to nie myślałem ze sie doczekam Dzieki bardzo Odnośnie pustej przestrzeni po prawej...wg. mnie wygląda ładnie tak jak jest, ale jeśli chcesz tam coś dać to może, cienką splątaną i leżącą gałąź obsadzoną dokładnie mchem? A może dwie gałązki..jedna z mchem jednego gatunku a druga innym? Przyszło mi to jakoś do głowy jak wspomniałeś o dodaniu krewetek.. z mchem się tak najbardziej kojarzą..i gdyby na nim chciały zamieszkać, to z przodu akwa było by je łatwo podziwiać.
No nie wiem sam, wydaje mi się ze to taka pusta dziura i trzeba ją wypełnić. Gdybym miał taki litraż jak Ty, myśle ze wtedy na brak miejsca bym nie narzekał i tylko sadził roślinki Korzonki... nie raz nie dwa próbowałem, jednak 30 cm szerokości to nie wiele i myśle, ze w tym ułozeniu korzenie by zapełniły za bardzo akwa. W każdym razie będą jeszcze zmiany Pozdrawiam Piotr
|
|
|
|
|
|
|
dawidbanas
Zainteresowany
Moje akwa: 112L,30L,25L,9L
|
|
« Odpowiedz #56 : Marzec 30, 2009, 16:19:49 » |
|
Super akwa
|
|
|
|
|
|
|
|
Ashim 200L
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 31, 2009, 13:36:10 » |
|
jak dla mnie akwarium całkowicie pozytywne sam właśnie zrobiłem LT tylko, że u mnie jest na poziomie filtrującej się wody nie wiem czy ktoś o tym pisał bo nie czytałem wszystkich komentarzy, ale chyba masz lekko za słaby filtr bo woda z tego co zauważyłem ma dość duże zabrudzenie. Byc może to tylko kwestia zdjeć nie jestem pewien. zebiornik fajowyyy
|
|
|
|
|
|
|
speedeecat
Bywalec
http://www.moja-akwamania.za.pl
|
|
« Odpowiedz #59 : Marzec 31, 2009, 19:59:32 » |
|
Gina2006 przecież to paździerz roku! Co Ty wciskasz hehe nie no może ceramiczny garbus (samochód) z allegro złamie tą zieleń? Mi tam pasuje... akwarium jest fajne i takich udziwnień nie potrzebuje
|
|
|
|
|
|
|
|