Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wysoko pływające rybki  (Przeczytany 3451 razy)
elradziu
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 11, 2008, 18:41:59 »

Witam mam pytanko czy nromalnym jest ze rybki głownie molinezjie, mieczyki i gupiki pływają przy samej tafli wody skalary neonki oraz sumatry tego problemy nie wykazuą o ile problem to jest skalary schodza nizej zaraz po zjedzeniu pokarmu z góry dziękuje p.s. rybki zostały niestety za wczesnie wpuszczone do akwa.
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 11, 2008, 20:14:51 »

Zobacz czy Twoje rybki "Skubią" taflę wody? To może być zbyt mała ilość tlenu w wodzie.. Zrób koniecznie testy na no2 i no3, zbyt wysokie stężenie może podtruć ryby - kiedy je wpuściłeś?

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 11, 2008, 20:34:49 »

Wydaje mi sie ze to normalne ze plywaja glownie przy tafli. Moje tak plywaj, znajomego, w biurze tv kablowej takze.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
elradziu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 12, 2008, 08:42:13 »

Powiem tak porównując dziaj rano z wczoaraj kiedy temat pisałem to zachowują sie "normalnie" tzn pływają gdzie ich płetwy poniosą co do skubania tafli wody zaobserwowałem to przy gupikach na poczatku po wpuszczeniu gupików. Nie jestem fachowcem to są tylko przypuszcenia i hipotezy czy moze to byc spowodowane tym ze pokarm który im daje jest niskiej jakości i szukają innego ? a są przyzwyczajone ze pokarm zazwcyzaj znajduje sie na tafil ? Bede dalej w tym wątku pisał obserwacje Smiley. pokarm tetraRupin Smiley
Kvasir
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 12, 2008, 09:25:20 »

Wielkość akwarium, dokładna ilość ryb, osprzęt akwarium, jak często i jakie duże podmiany wody Huh
elradziu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 12, 2008, 11:07:21 »

63L filtr fan-1 plus 320L grzałka 1002 wyłaczona tmp wg termometru 26stop. switlówka 15W ( narazie) wczoraj pierwsza podmiana 10L teraz wypadac bedzie co około 6 dni
  ryby :
2 mieczyki (para) 3 molinezja 2 samce jdna samica 2x gupik (para) 2 skalar  4 neonki 2x glonojady małe 2x sumatra
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2008, 11:09:21 wysłane przez elradziu » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: