Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Młode glonki padają :(  (Przeczytany 1220 razy)
beata100
Nowy
*

« : Wrzesień 16, 2008, 09:40:33 »

Małe mają ok 3 tyg. Tydzień temu przeniosłam je do małego akwarium , karmie 2 razy dzienie okruszkami tabletkek ze spiruliną i wszystko było git. Odłowiłam wczesniej 1- 2 marte. Ale wczoraj wieczorem juz było ich więcej, a dzisiaj rano juz maskra, padło ok 10 szt .
Nie mają na sobie nic co wskazywałoby na jakiegoś bakcyla . Niektóre wygladaja jakby traciły siły Sad Sad: poprostu opadaja z szyby, roślinek bezwładnie na żwirek. Wydaje mi się że to z głodu, tabletki staram sie dawać umiarkowanie bo juz kiedyś mi sie przejadły,

Wlałam rano 2 ml akroflaminy i zastanawiam sie czy nie przenieść ich do ogólnego ( tam jest duzo glonów). Tam z kolei zostało ok 4- 7 sobie daja radę jedząc tylko glony:).Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkim.
majam
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 16, 2008, 17:18:58 »

Miałam podobny przypadek, gdy w 45 litrach miałam ponad 90 młodych zbrojników (ok. 2 tygodniowych). Po nocy znajdowałam jaiegoś martwego, w sumie padło mi ich razem 6. Problem zniknął po rozłożeniu ich na kilka baniaków. Rozrzuciłam je na 4 akwaria i problem zniknął. Młode zbreojniki są bardzo wrażliwe na zanieczyszczenie wody, może to z tego powodu padają. Wyławiane przez mnie martwe zbrojniki były chudsze niż pozostałe.

Zapraszam wszystkich lubuskich (i nie tylko) akwarystów na
Forum akwarystyczne Gorzowa i okolic
http://akwarystyczne.info
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: