Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Kaiowas, 200l ogólne, 25l krewetkarium
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kaiowas, 200l ogólne, 25l krewetkarium  (Przeczytany 8467 razy)
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #30 : Marzec 28, 2009, 22:24:16 »

Wczoraj przegapiłem moment przekładania jaj z grzbietu pod ogon, ale widziałem jak wcześniej samica była adorowana :-)

Przepraszam bardzo tyle czytam o kreweciach i w ogole o akwarystyce ale o tym , ze one maja jajeczka najpierw na grzbiecie to pierwsze slysze.....Czy ktos moze mnie oswiecic??  papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
Adiz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Marzec 28, 2009, 22:38:15 »

Nie tyle na grzbiecie co wewnątrz pod pancerzem, a poniewaz jest dość przezroczysty...
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Marzec 28, 2009, 22:46:08 »

Ahaaa, to o to pokladelko chodzi....a juz sie wystraszylam, ze cos z moimi kreweciami nie tak. Dzieki! Grin

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
Adiz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Marzec 28, 2009, 22:57:41 »

Nazywane "siodełko" to pokładełko  Wink
kaiowas
Nowy
*

« Odpowiedz #34 : Marzec 29, 2009, 20:42:21 »

Adiz:
Nie mam twardej wody - wręcz przeciwnie TWO 6, TWW 5, pH 7 do 7,5 To nie jest Malawi. Kiedyś miało nim być, ale to już od dawna jest akwarium ogólne.
Jeśli w warunkach Malawi glony to standard to co powiesz na moje faktyczne warunki? Nie planuję podawać CO2. Chyba, że nie będzie innej opcji, ale wierzę, że można bez tego. Nie chodzi mi przecież o uprawę jakichś trudnych gatunków i to jeszcze w dużym tempie.

izago1:
Opisałem krewetkę trochę lakonicznie, nie wnikając w szczegóły nazewnictwa poszczególnych części ciała krewetek. W pierwszym poście jest odpowiednie zdjęcie, gdzie widać gdzie są jajka. Przepraszam, jeśli jeszcze kogoś przez to zmyliłem Embarrassed

Bocje, Kosiarki i Kiryski (200L)
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #35 : Kwiecień 12, 2009, 20:17:33 »

hmmm.... Afro  Powiem tak:
-Super urządzone
-Przemyślane rozstawienie roślin

W najbliższym czasie tez planuje przerobic moje krewetkarium  Wink

tylko mam pytanko czy glonojad i neony mogą być z red cherry (10sztuk) pozdrawiam Smiley i zyczę sukcesów

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
kaiowas
Nowy
*

« Odpowiedz #36 : Kwiecień 14, 2009, 20:52:17 »

Dzięki, wreszcie komuś się podoba  Grin

Damianos115:
Moim zdaniem krewetki karłowate znajdą dla siebie miejsce w Twoim akwarium pod warunkiem, że będzie sporo gęsto rosnących drobnych roślin. Glonojad będzie je straszył  Wściekły i muszą się mieć gdzie schować. Dobre też będą kryjówki z kamieni i korzeni, ale nie dostępne dla glonojada (dość ciasne).

Pytanie tylko czy warto wtedy trzymać te krewetki, bo prawdopodobnie wogóle nie będzie ich widać. Ja kiedyś przez kilka tygodni miałem w mikrokrewetkarium 5 szt red cherry i 1 szt danio. Krewetki zobaczyłem dopiero jak danio opuścił ten zbiornik.

Bocje, Kosiarki i Kiryski (200L)
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: