Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Testy Kropelkowe i kilka innych pytań
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Testy Kropelkowe i kilka innych pytań  (Przeczytany 1235 razy)
galadarth
Zainteresowany
**

Mój kochany bojowniczek :D

« : Wrzesień 20, 2008, 11:13:34 »

Witam
Akwarium mam już od 4 tygodni .Niedawno wpuściłem rybki . Na początku jednak nie kupiłem testów kropelkowych i nie zbadałem parametrów wody . Czy jeżeli w tedy tego nie zrobiłem to teraz powieniem ?? Jakie testy kupić i na co ?? Chciałby powiedzieć że nie posiadam odmulacza . Możecie mi powiedzieć /doradzić ..jaki to dobry odmulacz , bo chciałbym zakupić takie użądzenie .

Kto gra na PS3
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 20, 2008, 21:13:54 »

Wg. mnie warto kupić testy,szczególnie na No2 No3 i pH (choć jeśłi jesteś bardziej doświadczony wystarczy samo NO3 jak twierdzi szymonw Wink). w niestabilnym akwarium parametry mogą "skakać",szczególnie poziom NO2 może być wysoki.Dzięki testom będziesz wiedział że musisz np.częściej robić podmiany wody aby nie poddtruć ryb.

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
galadarth
Zainteresowany
**

Mój kochany bojowniczek :D

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 24, 2008, 16:45:46 »

Dziękuje za radę . A co do odmulacza jest w stanie ktoś polecić mi jakiś ??

Kto gra na PS3
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 24, 2008, 17:40:10 »

Odmulacze produkuje np. Sera, PennPlax, Tetra. Warto kupić odmulacz, który ma szeroką długą rurę a nie jakieś tam niby sitko na końcu. Np. coś takiego jak na tej aukcji (podaję jako przykład a nie promowanie konkretnego sprzedawcy):
https://ssl.allegro.pl/item418460677_odmulacz_sera_gravel_washer_okragly_od_ss.html

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: