Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Prętnik Karłowaty  (Przeczytany 2349 razy)
Arek0402
Bywalec

« : Wrzesień 24, 2008, 18:43:49 »

Czy mogą być same samce? Sprzedawca powiedział że samice ciężko dostać bo nikt ich nie kupuje ponieważ są szare. Więc czy to znaczy że w aqwa może pływać kilka samców i nie wyrządzą krzywdy innym rybom ani sobie mimo braku rozrywek Wink ?
Patu$1117
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 24, 2008, 18:45:24 »

zależy w jakim litrażu
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 24, 2008, 18:59:45 »

;)Heh.
No jak sie nie szuka to sie nie znajdzie! W Oleśnicy jest pare sklepów i prawie wkazdym sklepie maja samce i samice  Good !
Wiec nie wierze ze nie ma !  Wink
Arek0402
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 24, 2008, 19:17:06 »

zależy w jakim litrażu
Nie ważne, chodzi mi o to czy będą agresywne w jakimkolwiek litrażu, bo podobno jak jest harem to nie są agresywne.
IzzY
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 25, 2008, 11:18:05 »

Z reguły będą samce będą agresywne względem siebie. Są to ryby terytorialne. A samiczki trójbarwnego też są ładne. Pozatym istnieje pare odmian...

Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 25, 2008, 12:40:48 »

zależy w jakim litrażu
Nie ważne, chodzi mi o to czy będą agresywne w jakimkolwiek litrażu, bo podobno jak jest harem to nie są agresywne.

właśnie że ważne. jak będzie wbaniaku za małomiejsca na dwa samce to prędzej czy później jeden się "wykolei". czy to z powodu uszkodzeń mechanicznych, czy ciągłego stresu. a w odpowiednio dużym baniaku gdy będzie mógł zejść z oczu dominantowi łatwiej sobie poradzi. przy powierzchni dna około 1500 cm2 dla każdego już powinno się obywać bez ciągłych utarczek lub gonitw.

przy obecności samic jest wręcz odwrotnie niż myslisz. agresywność wzrasta. 

MaTii
Stały użytkownik

kocham te hobby

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 25, 2008, 13:17:33 »

poproś pana żeby jak jedzie na giełdę to ci przywiózł samiczki ja tak zrobiłem zresztą jak chce jakaś rybkę to zamawiam u sprzedawcy i co wtorek jest do odebrania zamówiony towar ,podejrzewam że każdy sprzedawca powinien sprowadzic na zamówienie

112l
Obsada:
-1+1 mieczyki (5 małych 2,cm ;P)
-2+2 Ramirezki
- 6 kirysek spiżowy
1+1 prętnik karłowaty
1 kosiarka
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 25, 2008, 16:04:18 »

samce wszystkich gatunków prętników są agresywne wobec siebie. samice też wykazują agresję względem siebie choć nie tak duża jak samce.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: