Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Po czym rozróznić samca od samicy welonki?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Po czym rozróznić samca od samicy welonki?  (Przeczytany 8487 razy)
Welona
Nowy
*

« : Wrzesień 25, 2008, 16:11:11 »

Jesli kupie drugą welonke dla mojej obecnej welonki to może "stara"welonka podgryzac nowa?boje sie o to troche i wolę wiedzieć jaką ta ma płeć bo jeśli to samiec i dokupię drugiego samca to mogą być konflikty między nimi,wiadomo...samce i te walki o terytorium Wink

Welonarium 112l      Azja 45l
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 25, 2008, 16:13:10 »

zostało ci napisane wcześniej że 45l. dla 1 welonki to zamało a co dopiero dla dwóch Roll Eyes
radze tak jak w twoim poprzednim wątku oddać welonkę i wtedy mogłabyś kupić np. neonki, gupiki...wybór jest  w każdym razie  Wink

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Welona
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 25, 2008, 17:00:05 »

Ciężko byłoby mi oddać welonkę,przywiązałam się do niej,jest członkiem rodziny,może faktycznie popełniłam błąd w wyborze rybki,mam durna znajomą która ma welonkę w kuli 5 litrowej bez filtra,wyobrażasz to sobie???to katowanie rybki więc myślałam że i ja dam rade,pozatym welonki to piękne rybki,a gdybym kupiła jakieś małe rybki zimnolubne,jak myślisz?

lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 25, 2008, 17:08:59 »

kardynałki to ryby zimnolubne ale nie wiem czy w tak małym litrażu nie pozjada ich welonka...

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Welona
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 25, 2008, 17:15:55 »

popytam w sklepach jeszcze i zastanowie się,moja welonka jest już dość duża ma ok 5,6 cm bez ogona więc możliwość pożarcia przez nią mniejszych rybek jest dość spora,pozdrawiam.

lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 25, 2008, 17:22:58 »

nie radze ci pytać sprzedawców  Undecided
mówią ci coś tylko by sprzedać towar
np. mi poradzili kiedyś mieczyki do 25l.
naszczęście wtedy były małe ale dla takich ryb zbiornik min. 100l. więc widzisz że mnie wykiwali
może tak być że polecą ci jakąś rybę która urośnie wielka i będzie gonić twoją welonkę  Tongue
zanim coś kupisz spytaj na forum a my postaramy ci się pomóc  papa

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Welona
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 25, 2008, 17:38:45 »

oj wiem coś o tym :(mnie babka u której kupowałam akwarium na pytanie czy wystarczy mi tyle litrów na 1 welonkę powiedziała że mogę w nim trzymać 4 welonki,ja już wcześniej przeglądałam fora na temat tych rybek i wiem że to jest karygodne ale isą ludzie którzy uwierzą tym pseudo sorzedawcom i mordują swoje rybki Sad

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: