Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojownik a gupi  (Przeczytany 1339 razy)
sakaguczi
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 29, 2008, 12:49:31 »

Bede migrowal z akwarium 25L do 205L. Duze akwarium bedzie dojrzewalo jeszcze z 2-3tygodnie.
W malym akwarium bedzie miejsce dla bojownika oraz Red cherry.
I teraz pytanie... Znalazlem piekna sztuke:
http://allegro.pl/item448555083_bojownik_wspanialy_samczyk.html

Chcialbym ja kupic teraz, bo za jakis czas to na pewno bedzie nieaktualne.
Ale pytanie jest takie, czy ten bojownik przez te 2-3tygodnie bedzie mogl przebywac w malym akwarium (25L) w ktorym przez ten czas za sasiedztwo beda mu robily gupiki endlerki (1 samica, 2 samce, 8sztuk narybku) plus 6 red cherry?

Po tych dwoch tygodniach gupiki poleca do ogolnego. Zostana red cherry plus bojownik.
W ogolnym za to beda sobie plywaly 2-3 samice bojownika na rozmnazanie za jakis czas.

Moze byc takie rozwiazanie? Z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi Smiley

205L, 40L, 25L.
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 29, 2008, 15:25:18 »

zależy od charakteru bojka Wink
ja miałam dwa samce w dwóch różnych akwariach i
jeden gonił gupiki a drugi miał je gdzieś i pływał sobie sam nie wadząc nikomu więc może być różnie z gupikami
zwykle się odradza takie połączenie ze względu na to że kolorowe ogonki gupików moga bojka kusić aż w końcu trach i gupik ogonka nie ma  Wink

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 29, 2008, 15:36:26 »

umów się ze sprzedawcą że odbierzesz później i po problemie.

dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 29, 2008, 16:09:07 »

Narybek zostanie zjedzony jeśli tylko zmieści się do paszczy.A dorosłe mogą stracić płetwy.JA musiałam dosłownie wczoraj swojego "bojka" oddać bo właśnie tak to wyglądało.

sakaguczi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 29, 2008, 20:07:31 »

Hmm to sa gupiki endlerki, nie sa kolorowe i nie maja duzych ogonkow Wink Narybek nie jest juz taki maly, ma po 2 miesiace i na pewno nie zmiesci sie bojkowi do paszczy Wink Umowilem sie ze sprzedawca ze odbiore jakos za 1,5tygodnia, wiec nie bedzie problemu.
Dzieki za rady.

205L, 40L, 25L.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: