Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do 30l .  (Przeczytany 1299 razy)
Blaneczkaa
BlenCzuu . ; ) .
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 30, 2008, 20:55:21 »

Witam .
Być może to nietypowe , że pytam o 30l ale Moje 126l Bum ! Pękło !!! Razem z szafką . w Sierpniu .
Nic nie zostało . ;(((( . Szafka  Poleciała w pół a akwa razem z nią i nic nie zostało . oczywiście mieszkanko trochę zalałam , ale mniejsza z tym . (:
Została mi zapasowa 30-tka którą kupiłam jako kotnik . (:
Poczytałam trochę wątków o obsadzie , ale wole osobiście zapytać . (:
Tak więc
Mam Filtr z deszczownią Hailea 500 albo 200  gwarancja mi sie zalała podczas mojego TSUNAMI i nie mogę odczytać . ;(
Z grzałką tak samo niestety . Ale temperaturę utrzymuje dobrą . (:
I teraz jaka obsada ?
W sumie lubię bardziej stonowane kolory . Grin.
Tzn . nie gupiki. w moim poprzednim było strasznie pstrokato . I zauważyłam że się to powoli nudzi .
Tak więc bym poprosiła bardzo o wypowiedzenie się osób z większym doświadczeniem .; )) .

Pozdrawiam dla wszystkich .

25l .

3x kardynałek .
4x danio .
1x betta splendens .
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 30, 2008, 21:20:32 »

Moje doswiadczenie skwitowalbym :" wiem ,ze nic nie wiem " . 30-tka ...hmm . To cos z wiekszych sztuk byc musi . Danio Choprae , Boraras:Brigittae ,Maculatus ,Micro
i robiaca za gwiazde Galaxy .Moze jeszcze Neon Zielony iiiiiiiiiii ...krewetki Red Cherry . Wink
Patu$1117
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 05, 2008, 17:51:56 »

ja bym dała do tego akwarim:
1.Proprczykowiec z kaplopez,
lub
2. 2 pięlęgniczka remizera

lub oc kolwiek innego napisz jakie rybki icę interesują dałąm  2  obsady ale nie wiem czy ci się spdabaja t e 2 rodzaje rybek
Lazur
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 22, 2008, 15:37:46 »

ja bym dał stadko neonków inesa
Luana
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 25, 2008, 15:11:06 »

zacznę od pytania o wymiary tej 30. akwarium długie a wysokie to różnica w powierzchni dna, której niektóre rybki potrzebują bardziej niż wysokości (np.pielęgniczki czy bojowniki, prętniki itp.)
obsada zależy od tego jakie rybki ci sie podobają. poszukaj, wypisz i wtedy możemy doradzić.

ja ze swojej strony proponuję 1 samca bojownika i kilka krewetek karłowarych (sama ma 1 bojownika w 33l akwarium i uważam że wystarczy), albo 4-5 samców gupika/ razborek (np. espei, plamistych)/ neonków itp rybek
rybomaniak
Rybki to moja pasja
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Październik 26, 2008, 11:59:58 »

Moim zdaniem bojownik, albo microrasbora galaxy. Good !

Nie ma to jak dużo wody i rybki.
Rybkami zajmuje się od dawna i ciągle dowiaduje się czegoś nowego.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: