Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Podmiana wody. Prosze o pomoc
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Podmiana wody. Prosze o pomoc  (Przeczytany 6359 razy)
kamil1234
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Październik 24, 2008, 22:14:25 »

Na twardość ogólną mam z Tetry, a na twradość węglonową z Sery. Twrdość kh (Sera) dałem tylko 3 krople i sie zrobiła żółta. A żeby zmierzyć gh to woda musi sie zmienić z czerwonej na zieloną, tylko że mi sie robi po 4 kroplach zielona, potem niebieska i im więcej to bardziej niebieska. przemiany z czerwonej na zielony w ogóle nie ma. Wiecie oc jest grane???

112l

25 neonek innesa
4 kirysków panda
6 otosków
1 pielęgniczki ramireza (samiec)
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Październik 24, 2008, 22:18:38 »

Najprawdopodobniej masz Kh=3 a Gh=4 i tyle.
kamil1234
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Październik 25, 2008, 21:11:29 »

Mam pytanie nie dotyczące wątku, ale po co robić nowy... Kupiłem sobie żwirek Filtus floram start i postanowiłem go wypłukać, tam były takie farfocle. Nie będą one pływać po akwarium. I kupiłem też dwie paczki floran, przy płukaniu woda była cała czarna, jak sie chwile jej nie ruszało to była fajna:P , ale jak sie ją ruszyło to znów sie robiła czarna. Moge w takim stanie kamienie dać do akwarium??  Sorry że tak nie fajnie to napisałem, ale nie jestem z tego dobry.

112l

25 neonek innesa
4 kirysków panda
6 otosków
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Październik 26, 2008, 12:37:31 »

Wypłócz go kilka razy żeby była już woda w miarę czysta i spokojnie możesz dać jako dolną warstwę,a na to żwirek.A i najlepiej odzielić to jakąś drobną siatką(plastikową kupiłem w ogrodniczym),lub moskitierą,żeby ci przy odmulaniu niewypływał i niewymieszał się ze żwirkiem Smiley

kamil1234
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Październik 26, 2008, 15:20:34 »

Dzięki za odpowiedź. w tym żwirku floran filtus jest taki czarny piasek, który bardzo łatwo sie unosi. Może on być u górną częścią żwirku? Ma ktoś teń żwirek??

112l

25 neonek innesa
4 kirysków panda
6 otosków
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: