Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kamien  (Przeczytany 2027 razy)
raven
Nowy
*

« : Sierpień 02, 2004, 22:53:14 »

nie wiedziałem gdzie dać tego posta, ale chyba do wody, bo chodzi tu o jej twardość. otóż mam twardą wodę Smiley i na jej poziomie, na szybach akwa osadza się kamień. tydzien nie było mnie w domu a starzy nie dolewali wody. było sporo upałów i dużo wody wyparowało. pozostał po tym nieprzyjemny ślad: biały pasek szerokości 2cm wokół całego akwa. jak z tym walczyć? są jakieś preparaty do mycia akwa z kamienia? jak sobie z tym radzicie? zmiękczenie wody sie nie nada ze względu na obsadę :/
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 03, 2004, 06:20:07 »

odlej jeszcze troche wody i kamień umyj szmatką nasączoną wodą z octem. Potem to jeszcze przetrzyj szmatką nasączoną czystą wodą i można już dolać wody do akwarium.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
lancer23
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 22, 2011, 16:01:42 »

odlej jeszcze troche wody i kamień umyj szmatką nasączoną wodą z octem. Potem to jeszcze przetrzyj szmatką nasączoną czystą wodą i można już dolać wody do akwarium.

Witam.
Czy mogę to samo zrobić z plastikowym 2l. akwarium?? Tylko że całe szybki są zakamienione, opróżniałbym akwarium a później nalał wody z octem. Następnie parę razy bym wypłukał i oczywiście wpuścił rybkę. Czy ocet po tym zabiegu wypłucze się bez problemu i w jakich proporcjach go nalać??
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 22, 2011, 16:11:43 »

w 2L to rybki raczej bym nie trzymał... Ale pojemnik możesz tak umyć

lancer23
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Maj 22, 2011, 16:19:15 »

Czy ocet po tym zabiegu wypłucze się bez problemu i w jakich proporcjach go nalać??

Proszę o odpowiedź na to pytanie  Smiley
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 16:51:27 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: