Dalem tam gałęzatkę i rośnie glosia tylko cholernie trudno ją wsadzić w podłoże xD Dzisiaj się bardzo ucieszyłem bo roślinka (nurzaniec po lewej) puścił chyba 3 kłącza a niedawno ja kupilem (chyba 12 czy 10)
EDIT:
Bo Nurzaniec spiralny tak mi się fajnie rozrasta i tak myślalem zeby tą "torta" po prawej zmienić na śrubowego bo torta nie zbyt mi się podoba o troche tam żółknie ;/
Edit:
Robilem fotki i chcę wam zaprezentowac coś co juz dawno chcialem pokazac. Przedstawiam wam Tatę gupik
I tatę z synkiem (to podobieństwo)
Mam nadzieje ze każdy znajdzie tam 2 wybarwione gupiki- to one
Przed chwilą wyciągnalęm Torta z podloża i zrobiłem jej "przegląd". O dziwo wszystkie korzenia były bielutkie aż żal bylo je podcinać
Uciąlem listki podcięte (gniją), obralem je z jakichkolwiek ślimaków, wsadzilem na chwilkę do wiadra z nawozem, i wsadziłem z powrotem do akwa. Wieczorem dam zdjęcie. Wężyk też schowałem na stale. Mam nadzieje że torta będzie ladnie sie rozrastałe ale planuję ją zmienić na nurzaniec spirany a torte wyśle nie daleko, z tylu (przed filtr) Co myslicie o zaiwestowaniu w kuliko gliniano- torfowe?