izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #90 : Styczeń 08, 2009, 21:01:39 » |
|
Sluchaj, jak zobaczylam Twoje akwarium, to sie zalamalam swoim. Ladniutko Ci sie wszystko porozrastalo. Jedyne czym sie pocieszam to tym, ze mam ladniejsze gupiki, no ale Twoje tez niczego sobie..... Tak trzymaj!!
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #91 : Styczeń 08, 2009, 21:05:34 » |
|
Edit: To miłe jak ktoś pisze że mu się podoba A Tobie sie podoba?
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #92 : Styczeń 08, 2009, 21:09:36 » |
|
Gupiki sam wychodowalem, a endlerki dla mnie też sa ładniejsze Propo gupika. Dzisiaj robiłem "dzienny przegląd" w akwa, no i zaobaczylem ze nie ma gupika (samca, barwi się , dosyć mlody- pare miesięcy góra 3, a jest naprawde ladny tylko trudno go uchwycić) szukalem w calym akwa, juz myślalem ze znajdę jego zwłoki a tu nic. Przemyślałem to co zaszlo i przypomnialem sobie to co zdarzylo się pare miesięcy temu, a mianowice mieczyk mojego kuzyna "wskoczyl" do filtra choć nie wiem jak to zrobil bo filtr to takie czarne wielkie pudlo (filtr i grzalka, kiedyś może dam fotkę) I tam nie ma jak dojść dla ryb ponieważ tam gdzie są .... no gdzie nie jest obudowany jest ponad powierzchnią wody, pobieglem do filtra i co widze - gupik w filtrze (musze wam dać fote tego filtra bo to się strasznie trudno opisuje- filtr juwela) a tam nawet ręki nie mozna wlożyć, więc wzialęm lyżkę i spróbowalem go wylowic- na szczęście "wszedł" praktycznie sam na łyżkę i dal się normalnie podneśc bez skakania... się wystraszylem jak go w akwa nie bylo ;/ ;/ Mnie się baaaardzo podoba ale jak widzę niektóre akwaria prawdziwie roślinne to tak mi szkoda ze moje wyglada tak a nie inaczej ;/;/ ale wszystko przede mna
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #93 : Styczeń 08, 2009, 21:20:28 » |
|
To masz szczescie, ze go uratowales... Ja juz przez filtr stracilam 2 neonki. Jednego nawet udalo mi sie uratowac ale tak dziwnie plywal, troche bokiem, troche normalnie a potem juz do gory brzuszkiem ..... Nie rozumiem, co je tak ciagnie tam do tego?? A moze tak im sie u mnie nie podoba, ze popelnily samobojstwo??
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #94 : Styczeń 08, 2009, 21:23:08 » |
|
nie no w tym filtrze jak by mial umrzeć to tylko z głodu, ale ten gupik wydaje się być inteligentny,
|
|
|
|
|
|
|
Doktorek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #95 : Styczeń 09, 2009, 18:07:04 » |
|
Nie analizowałem wątku, ale fotki zbiorniczka z pierwszej strony robią wrażenie. Ostatnio w ogóle podziwiam rzeczy nie duże. Co można zrobić w takim 60l i w dół - to dopiero sztuka!
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #96 : Styczeń 09, 2009, 18:10:43 » |
|
Mam przykre wieści. Nie będzie drugiej pięćdziesiątki Mój kot jest chory (coś z okiem) i troche pieniędzy na niego poszlo Może przez wakacje ;(
|
|
|
|
|
|
|
Doktorek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #97 : Styczeń 09, 2009, 18:53:31 » |
|
Ja bym na Twym miejscu zrezygnował z kota A tą ziemię to przykryłeś czym oprócz żwiru?
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #98 : Styczeń 09, 2009, 19:00:29 » |
|
Niczym, sama ziemia i żwir Ja bym na Twym miejscu zrezygnował z kota Nie bluźnij! Zobacz jaki on jest slodki! http://www.pupile.com/pup/images/img_53809.1.JPG Ma na imię Tofik *przyszedł się pochwalić* jutro jadę do sklepu gdzie mają ślicznie wybarwione gupiki (przeważnie) chcę kupić 2 samce... czy przy mojej obsadzie mogę?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 19:07:51 wysłane przez MichcioRoslina »
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #99 : Styczeń 09, 2009, 19:14:00 » |
|
Oczywiscie ze mozesz, nawet 4 szt
|
|
|
|
|
|
|
Doktorek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #100 : Styczeń 09, 2009, 20:36:30 » |
|
Kot do obsady na pewno nie pasuje. Zmieliłbym go na pedigri pal i w zologiku wymienił na te gupiki.
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #101 : Styczeń 09, 2009, 20:40:46 » |
|
ha ha, very funny! Chyba nic się gupiką w autobusie nie stanie nie ;/?
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #102 : Styczeń 09, 2009, 20:53:24 » |
|
ha ha, very funny! Chyba nic się gupiką w autobusie nie stanie nie ;/?
Nie powinno. Ja w listopadzie kupowalem w ełku gupika i tez PKSem wiozlem. Caly i zdrowy plywa do dzis dzien. To samo z krewetkami. Wszystkie przezyly ok 40 minutowa podroz autobusem.
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #103 : Styczeń 09, 2009, 21:04:54 » |
|
A to u mnie nie powinno się nic stać, ja mam tylko 15 min ;p (wiem bo codziennie do szkoly tam jeżdżę i to już wszystko wyliczone ;p)
|
|
|
|
|
|
|
patryk1708
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #104 : Styczeń 10, 2009, 10:10:34 » |
|
ja w grudniu wiozłem 6 neonków PKSem- 30min czekałem na dworcu, 50 min. jechałem- i nic im się nie stało, żyją do dziś (poza jednym, który podczas kolacji wigilijnej wyskoczył z aqua i znalazłem go ususzonego )
|
|
|
|
|
|
|
|