Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 26
  Drukuj  
Autor Wątek: MichcioRoślina- akwa 54 i 45 l  (Przeczytany 64110 razy)
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #150 : Styczeń 15, 2009, 21:03:25 »

No oddałem dzisiaj platki. Pokarm nie wiem kiedy przyjedzie ale na pewno nie w tym tygodniu ;/ napisali że jutro wyślą bo nie mieli jednego pokarmu ktorego zamawiałem ;/
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #151 : Styczeń 16, 2009, 15:39:26 »

Odkąd oddałem zmienniaki moje ryby są jakieś takie osowiałe... Ryby typu gupiki są praktycznie caly czas przy powierzchni a jednemu gupikowi codziennie ubywa płetw. o 18 zrobię podmiane, ale zupelnie nie wiem co się dzieje... woda tez taka... no jakby metna... ale tego akurat nie jestem pewien...  Wątpie zeby byla za dużo azotu (czy czegoś) bo mam tyle roślin i tak szybko rosną ze to chyba nie jest tak bardzo możliwe....
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #152 : Styczeń 17, 2009, 16:06:46 »

Loczek widze że nabijanie postów dobrze ci idzie bo wszędzie piszesz
super akwa Wink
POZDRO

Ale i tak dzieki. Znalazłem zastosowanie dla moich gałęzatek i nie ugnę się- zostaną kulą tak jak ich natura stworzyla ale opis razem ze zdjeciem wysle wieczorem Wink
Dobra teraz opiszę to co zrobiłem. Wzialem tamte galęzatk, wyplukalem je i polożylem przed korzeniem a tam gdzie były gałęzatki dalem gałązkę  Heteranthera Zosterifolia - Heterantera Paskowanej. Wygląda to tak:

Ona nie jest brudna.. to tylko pyl z podłoża się osiadł
i jak mi sie uda to chcę tam stworzyć cos takiego:

tego tez mialem chyba tylko 2 albo 1 galęzkę i mi sie udało a w 1 poście aktualizacja jak dzisiaj to wyglada w calosci

Oczywiście klik na foto
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 17:10:27 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
gupik.123
Nowy
*

« Odpowiedz #153 : Styczeń 17, 2009, 19:51:33 »

AKWA jest boskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Shocked tak mi się podoba że chyba się na nim będę wzrował...jakie masz podłoże(grubość ziaren)   Huh? z nawozami?Huh?? dawkujesz co2????jaki filtr używasz??jakie masz rybki???rodzaje roślin??? opisz wszystko będę bardzoooooooooooo wdzięczny;D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 19:56:56 wysłane przez gupik.123 » Zapisane
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #154 : Styczeń 17, 2009, 19:56:41 »

Bez tych galezatek na przedzie i z nowa roslinka wyglada o niebo lepiej  Good !
( czy mozesz troszke jasniejsza fotke bo 2 plan i korzen jest malo widoczny ? - pliss )

Cheesy Dziekuje bardzoooooooooooo  Cheesy
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 20:08:13 wysłane przez gina2006 » Zapisane

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #155 : Styczeń 17, 2009, 20:02:35 »

AKWA jest boskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Shocked tak mi się podoba że chyba się na nim będę wzrował...jakie masz podłoże(grubość ziaren)   Huh? z nawozami?Huh?? dawkujesz co2????jaki filtr używasz??jakie masz rybki???rodzaje roślin??? opisz wszystko będę bardzoooooooooooo wdzięczny;D

Wszystko jest w 1 poscie Wink
Gina nie wiem czy mi się uda bo mam troche slaby aparat ;/ ale "dla Ciebie" spróbuję. O niebo lepiej wyglada bez tych galezatek - faktycznie i nareszcie nie jest pusto pod korzeniem Wink To nie jest "nowa" roslinka po prostu odcialem galęzkę ;p

Edit: i specjalnie dla giny fotka doswietlona

ale lepiej to widac w zmniejszeniu tutaj http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/542cd6cdcda2d8d5.html#codes

ale nie wiem czy to cos da ;/
mam jeszcze jedno chyba lepsze

« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 20:58:02 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
pkas
Nowy
*

« Odpowiedz #156 : Styczeń 17, 2009, 22:06:11 »

Akwarium bardzo estetyczne, zwłaszcza na ostatnio dodanych zdjęciach - widać, że zmierzasz w dobrą stronę Smiley jedyne co bym zmienił, to dla kontastu dosadził kilka czerwonych roślin

Pozdrawiam serdecznie!
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #157 : Styczeń 17, 2009, 22:20:57 »

Właśnie szukalem czerwonej i dosyć prostej (gdyby się chcialo przeczytac posty trochę wyzej to by sie wiedzialo ;p) i chcę tam na tyle posadzic ludwigie plożacą ale to jak mi się stworza nowe galązki tej z tylu (duzo nowych Wink) mam jeszcze jeden problem z gupikiem ale już go jutro opiszę.

Edit:
więc nowo kupiony gupik (żółty) torturuje takiego średniego co mam z wlasnej chodowli (syna tego co mam na zdjęciach) i to wygląda jak w wojsku: żólty podpływa do tego kolorowego (nazwijmy kolorek) i.. daje mu rozkaz a ten biedny mniejszy Kolorek podplywa do filtra (mam takie pudlo) i... robi pompki w góre i w dół, a jak wlożylem tego zoltego do takiego kotnika to Kolorek już się nie boi.... co mam z tym zrobic?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 09:01:12 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #158 : Styczeń 18, 2009, 08:58:55 »

Jeszcze raz bardzo dziekuje, faktycznie troszke lepiej widac. Osiagnoles juz (prawie) max - jeszcze jak dodasz troszke tej planowanej czerwieni, jej podstawe przykryjesz galezatka (?) powinno byc superowsko !!!!! Czekam na efekty - powodzenia

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #159 : Styczeń 18, 2009, 09:39:09 »

thx jeszcze się pobawie przez ferie. Ciekawe czy matka zgodzila by sie na 112-stkę.. wlasnie czy jak mam szafkę 79 cm to móglbym na nim postawic akwarium 80cm ? oczywiscie na jakims styropianie?
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #160 : Styczeń 18, 2009, 09:43:00 »

Dla pewnosci mozesz polozyc dodatkowy blat ciutke wiekszy, wzmocnisz tym samym szafke a i baniaczek bedzie na calosci a nie wystawal ten cm (to zawsze ryzyko)

Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #161 : Styczeń 18, 2009, 09:47:21 »

thx jeszcze się pobawie przez ferie. Ciekawe czy matka zgodzila by sie na 112-stkę.. wlasnie czy jak mam szafkę 79 cm to móglbym na nim postawic akwarium 80cm ? oczywiscie na jakims styropianie?

Jeżeli chcesz mieć zalany dom to proszę bardzo. Szafka pod akwarium musi być idealnie wymierzona i wypoziomowana, inaczej na jakoś sciankę będzie większy napór wody i akwa może nie wytrzymać. Po prostu może się rozszczelinić i pęknie. Ja bym nie ryzykował. Niby to tylko 1cm, ale zawsze jest jakieś prawdopodobieństywo, że łądnie umyjesz podłogę swojej mamie  Cheesy

Moje 375 litrów http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19435.0

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdro
Marcin
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #162 : Styczeń 18, 2009, 10:07:23 »

chyba że bym kupil na zamówienie szklo.. ale pokryw na zamowienie chyba  nie robią a mój ojciec jest nieprzewidywalny Wink
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #163 : Styczeń 18, 2009, 10:42:54 »

chyba że bym kupil na zamówienie szklo.. ale pokryw na zamowienie chyba  nie robią a mój ojciec jest nieprzewidywalny Wink
Czy myslisz o szkle jako blat dodatkowy ? absolutnie wykluczone, taki szklany blat jest za kruchy !!!
Ale jesli to ma byc przykrycie akwa to : zalamuje i oslabia swiatlo, woda parujaca skrapla sie na szkle, szklo zachodzi kamieniem z wody

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #164 : Styczeń 18, 2009, 11:28:35 »

Mam na myśli akwarium na zamówienie http://www.akwarystyka.sklep.pl/Akwarium_proste_na_zamowienie__25_29___29  Roll Eyes
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 26
  Drukuj  

Skocz do: