Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 26
  Drukuj  
Autor Wątek: MichcioRoślina- akwa 54 i 45 l  (Przeczytany 64490 razy)
taisha
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #270 : Marzec 05, 2009, 23:14:28 »

widze ze jeszcze sporo grzebania na forum przede mna. nie znalam tego sposobu z siatka Cheesy

moje pandy byly szczegolnie wrazliwe na ostry zwir - zreszta chyba jak wiekszosc ryb dennych, dlatego u siebie pozbylam sie bazaltu.

Heterantera - bardzo podoba mi sie ta roslinka!
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2009, 23:21:37 wysłane przez taisha » Zapisane
serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #271 : Marzec 06, 2009, 06:09:51 »

Niech piszą co chcą, postarałeś się i to jest widoczne gołym okiem. Akwaria warte obejrzenia, a i mogą byc przykładem dla innych. Ojcem Twym nie jestem(choc pewnie mógłbym byc), ale jestem z Ciebie dumny - tak trzymaj  Good !

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #272 : Marzec 06, 2009, 08:32:06 »

Miło mi to słyszeć  Grin Gdyby nie to ze sie rozchorowałem, taka zmiana nastąpiła by najwcześniej w maju... te rośliny to była zupełna improwizacja xD (i dowiedziałem się że nienawidzę sadzić hatarantery i nurzańca  Lips Sealed, choć już wolę nurzańca niż Hataranterę...) trzeba czekać aż znowu będzie tak efektowna jak była w dniu.. czekajcie.. jak w dniu z 01.02.09r. (w 1 poście jedyne duże zdjęcie Tongue) bo tam wyglądała naprawdę pięknie. Uwierzycie że miałem jej tylko 2 takie.. jak to nazwać .. te jej pączki Smiley od listopada tak urosła.. Ach no i zapomniałem ogłosić dobrą nowinę (znaczy ja się cieszę Smiley) Samolus zaczął sie dzielić Smiley jak spojrzałem z góry to zauważyłem że już nie rośnie z jednego tylko z 2 obok siebie Smiley No  same plusy.. A no i jeszcze jedno pytanie mam do Was. Mam w tym akwarium takie super świetlówki (takie żywe kolory oddają) a w tym 2 te świetlówki są beznadziejne ;/ i chodzi mi o barwę a za bardzo się a tym nie znam ... wiem tylko za na świetlówce pisze:
SYLVANIA
STANDARD
F15W/ 54-765- T8
daylight.. potem już tylko strona WWW

i nie mam pojęcia jaka to barwa ;/ no i jeszcze mam zdjęcie tej świetlówki

i proszę o wyrozumiałość- w tej dziedzinie jestem tzw. "Osiołek".
EDIT:
Zobaczcie! To jak dla mnie niesamowite! Czarek jest u mnie 3 dzień i wiecie co zrobił? To zrobił:

Gniazdo  Shocked to chyba oznacza że mu się u mnie podoba Smiley Gdybym miał samiczkę .... ale nie chcę małych rybek Smiley Jestem prze szczęśliwy Smiley niektórzy czekają na to miesiącami Smiley Gniazdo jest .. no nie taki duże więc chyba jest młody ... ale się nie znam Smiley
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 12:47:33 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
eryk@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #273 : Marzec 06, 2009, 14:55:11 »

Michał gratuluje gniazda twuj bojek musi być naprawdę u ciebie szczęśliwy. Grin Good ! Good !
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #274 : Marzec 06, 2009, 19:46:02 »

No super, nie wiem co to oznacza, ale moze faktycznie mu sie podoba u Ciebie? A wlasciwie jak z kubeczka byl, to nawet w kuli mogloby mu sie podobac.  Na pewno nie chcesz samiczek??? papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #275 : Marzec 06, 2009, 19:52:01 »

e.. chyba to nie takie szczęście. Czytałem ze nawet u kogoś w kuli takie gniazdko zrobił ;/ Ale i tak go kocham! xD

EDIT:
no i wykrakałem. Czarek ma ospę ;/
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2009, 10:43:49 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #276 : Marzec 07, 2009, 18:37:51 »

No to za....iscie  Angry Ale z ospy na pewno go wyleczysz papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #277 : Marzec 08, 2009, 19:05:57 »

No dokładnie.. nie wygląda to najlepiej, ale "poradzimy sobie" xD nie takie rzeczy się robiło... kurcze wczoraj prawie zawału dostałem jak mi się wydawało ze ma przednią pletwę sklejoną xD Ale okazało się że po prostu "odpoczywał".. do tego skończył się i ichtiosan i MFC  Angry Angry >:(muszę jutro pojechać do zoologa. a tak mi się nie chce...  chyba nic mu sie nie stanie, jak dałem ichtiosan (4 ml) następnego dna tyle samo MFC a teraz będę kontynuował leczenie ichtiosanem ;/ mam nadzieję ze nic mu nie będzie ;/
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #278 : Marzec 09, 2009, 02:29:41 »

Ichtiosan to bardzo silny srodek i nie wolno go łączyć z innymi lekarstwami !!!
MFC tak samo, nie wolno go łączyć z innymi środkami !!!

mfc ci nie polecam, uzywaj tylko ichtiosan i powinno być ok
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #279 : Marzec 09, 2009, 09:22:18 »

Kurze ...  Sad ta ludwigia mi tam marnieje Sad wszędzie walają się liście ludwigi ;/ nie wiem co robić ;/ na dole ma za mało światła ;/ rosną rośnie, bo już jest prawie przy powierzchni wody, ale co zrobić żeby te liście od dołu nie gniły?

EDIT:
no kulorzęsek pokonany xD Wszystko jest ok tylko mi się ta woda wydaje troszeczkę mętna, ale to powinno ustąpić (muszę dolać wody )  Zabiłem go temperaturą- bojownik byl sam wiec 31- 33 Co i jest już ok Smiley
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 08:50:50 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
eryk@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #280 : Marzec 11, 2009, 15:24:51 »

podaj może bieżące zdjęcia
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #281 : Marzec 11, 2009, 15:38:50 »

Nic się nie zmieniło, poza tym że woda się trochę zmętniła (podejrzewamy przez zgniłe liście- na szczęście dzisiaj odmulaczem wszystko [mam nadzieje] ściągnąłem) tylko ludwigię trochę od góry przyciąłem, licząc ze sie rozgałęzi, pojawiło sie troch zielonych glonów "na tej czerwonej", nurzaniec niby zaczyna rosnąc.. bojownik czuje się świetnie, temperatura spadła do normalnej temperatury (27 C), a no i jeszcze jest czarne tło, z worka, bo miałem jakieś nie szare, tylko ciemny czarny. Czyli nic takiego się nie zmieniło.
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #282 : Marzec 15, 2009, 11:06:24 »

Glony na czerwonej roslinie to zapewne wynik niedoboru potasu i innyw waznych pierwiastkow. Akwarium prezentuje sie srednio, jak chcesz zeby ci roslinki pieknie i zdrowo rosly to powinienes pomyslec o zalozeniu akwarium na ziemi ogrodowej. Roll Eyes Ja mam w 70l 54W swiatla, CO2 i nawozy a i tak dolne liscie lodygowych roslin marnieja... Undecided
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #283 : Marzec 16, 2009, 09:34:44 »

A mnie się Twoje akwaria podobają. Szczególnie 54 bo o 45 nie ma za bardzo co jeszcze powiedzieć.
Są proste, eleganckie, minimalistyczne. Przyciąga wzrok.

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #284 : Marzec 22, 2009, 12:14:18 »

Ok , wychodzę z dołka (wiem że powinienem z zdjęciami poczekać aż będzie ciemno.. no ale cóż)
Woda już jest czyste- nie jest to totalny kryształ ale myślę że już nie długo. Glony ustępują, roślinki rosną i ludwigia odbija Smiley niestety zostały tylko 2 kiryski ;/  nawet nie wiem co im było ;/ wpuściłem te 2 wczoraj do 54 i powyjadały większość brudu... szkoda ze już nie mam tych 6 ;/
W 54 nic się zbytnio nie dzieje.. pozbyłem się ospy, wszystko jest ok, tylko strasznie wnerwia mnie ta barwa światła  Wściekły właściwie to oby dwie świetlówki ;/ ale żeby to zmienić muszę mieć fundusze...
Kurcze... nie potrafię teraz zrobić dobrego zdjęcia ;/ trzeba czekać do wieczora ;/ 
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 26
  Drukuj  

Skocz do: