Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Skalary... zrobiły sie agresywne
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Skalary... zrobiły sie agresywne  (Przeczytany 10087 razy)
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Październik 19, 2008, 01:26:08 »

Mam pytanie, a nie chce robić nowego wątku.
Chcę mieć ramirezki, ale nie chce żeby dochodziło do tarła. Można w takim razie kupić dwa samce, lub dwie samice. Co będzie lepsze?

ja raczej bym sie nie obawiał ze ramirezki beda sie mnozyc jak gupiki, wiec proponuje parke, bedzie im raźniej Smiley

Ok. Kupiłem dwa dni temu roślinke 'rzęse' to Skalary ją troche poskubały, ale chyba bez jedzenia... a wczoraj wieczorem wrzuciłem do akwarium troche larw ochotnika... i sobie moje Skalary w końcu pojadły Cheesy Zgodnie z intrukcją w zoologicznym, będe karmić rybki tą mrożonką z larw ochotnika raz w tygodniu (bo częściej nie można, no ewen. 2 x w tyg. można).

Dzęki za Info.
Jakbym znowu miał jakieś problemy, pytania, to sie odezwe na forum Cheesy

Pozdro 600.

raz w tygodniu to ja bym karmił płatkami, ochotke swoim podaje codziennie. A nie było innych mrozonek ? spytaj sie jeszcze o artemie i larwy wodzienia
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Październik 19, 2008, 09:16:20 »

najwiekrze prawdopodobienstwo jest takie ; sa to samce oba o silnych charakterach i walcza o terytorium
pokarmem dla dobrego rozwoju i przyrostu sa mlode gupiki , rurecznik , serce wolowe , pozatym jedza wszystko suche tez , lubia pokarmy koloru czerwonego papa

kamil1234
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Październik 19, 2008, 11:53:55 »

Mam pytanie, a nie chce robić nowego wątku.
Chcę mieć ramirezki, ale nie chce żeby dochodziło do tarła. Można w takim razie kupić dwa samce, lub dwie samice. Co będzie lepsze?

ja raczej bym sie nie obawiał ze ramirezki beda sie mnozyc jak gupiki, wiec proponuje parke, bedzie im raźniej Smiley

No to chyba sobie kupie parke, tylko boje sie że będzie mnie kusiło żeby kupić nowe akwa do małych ramirezek, bo chyba nie zniose patrzenia jak każdy miot ginie, dlatego nie chce parki, tylko nie wiem czy można mieć dwa samce. Nogą być??

112l

25 neonek innesa
4 kirysków panda
6 otosków
1 pielęgniczki ramireza (samiec)
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Październik 19, 2008, 18:09:11 »

a jakie duze masz t akwarium?
kamil1234
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Październik 19, 2008, 18:46:02 »

100l
Oprócz tego chce sobie kupić 15 otosków, 20 neonków innesa i 7 kirysków Panda, no i ramirezki. Nie będzie przerybienia?

112l

25 neonek innesa
4 kirysków panda
6 otosków
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #20 : Październik 19, 2008, 18:48:57 »

100l
Oprócz tego chce sobie kupić 15 otosków, 20 neonków innesa i 7 kirysków Panda, no i ramirezki. Nie będzie przerybienia?
Baniak 100l z tego ze 25 l żwiru to daje ok. 75 l wody netto...No nie wiem czy nie będzie przerybienie

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #21 : Październik 19, 2008, 19:27:06 »

100l
Baniak 100l z tego ze 25 l żwiru to daje ok. 75 l wody netto...No nie wiem czy nie będzie przerybienie
Nie będzie

kamil1234
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Październik 19, 2008, 21:12:09 »

Akwarium mam 112l, myślałem że ze żwirkiem i wszystkim to wyjdzie ok. 100l, dlatego tak napisałem Cheesy A można by do tego dokupić  10 neonów czarnych? Nie chciałbym przerybienia Roll Eyes

112l

25 neonek innesa
4 kirysków panda
6 otosków
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Październik 20, 2008, 11:47:24 »

jeśli baniak jest takich rozmiarów to 2 samczyki na pewno mogą być razem, juz tych neonów czarnych nie dododawaj bo ci sie w koncu zupa rybna zrobi Wink
kamil1234
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Październik 21, 2008, 01:01:34 »

A będą one rywalizowały między sobą tak że będą sobie robiły krzywde, czy nie??

112l

25 neonek innesa
4 kirysków panda
6 otosków
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #25 : Październik 21, 2008, 21:40:32 »

urządz te akwarium tak by było gęsto zarośnięte roślinami, w tedy nawet jak bedzie dochodziło do bójek to słabszy osobnik zawsze znajdzie schronienie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: