mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #195 : Maj 29, 2007, 06:36:25 » |
|
Wiecie co każdy z Was mówi, że słyszał jakąś głupią gadkę gdzie ludzie popełniali wiele błędów. Ale czy ktokolwiek z Was zwrócił i sprzedawcy i kupującemu uwagę? Nie podszedł i nie powiedział "Dzień dobry, słyszę, że pan chce dobra obsadę do swojego akwa, ale nie polecałbym panu..." I wyjaśnić, zę się zna na tym, że trzeba poczytać. Jeżeli nas coś takiego burzy, zwracajmy ludziom uwagę inaczej Ci ludzie w życiu się nie nauczą, a nawet nie będę wiedzieli, że robią źle...
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #196 : Maj 29, 2007, 15:21:26 » |
|
Rzeczywiście nikt z nas nie podejdzie ale jak mówiłam że potrzebyje do siebie podłoże dla roślin to baba na nie nawrzeczała że to JA CZYTAAM JAKIEŚ BZDÓRY i tego nie powinno sie robić. Nawet jak byśmy wszystko im mówili to by i tak mieli nas w nosie
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
zimbabwe
|
|
« Odpowiedz #197 : Maj 29, 2007, 17:41:47 » |
|
Ja to nawet nauczycielce od chemii nie mogłam zwrócić uwagi żeby otworzyła okno na lekcji bo dostałam cięzki atak astmy (kto ma astmę, ten wie co to za męczarnia), a ona uparła się że nie otworzy, podczas gdy ja dosłownie zdychałam. Więc skoro nauczycielka nie da sobie nic powiedzieć, to co dopiero obcy człowiek...
|
|
|
|
Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #198 : Maj 29, 2007, 18:28:24 » |
|
Ale nie oceniajmy ludzi po jednym przykładzie, a nóż trafi się człowiek co z chęcią Was wysłucha i skorzysta z Waszych rad, a nie z rad sprzedawcy... Co szkodzi próbować, jak nawrzeszczy na Was to powiedzcie, że Bóg ją za to rozliczy, a Ty spełniałaś dobry uczynek zwracają uwagę...
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
zimbabwe
|
|
« Odpowiedz #199 : Maj 29, 2007, 18:31:17 » |
|
Jak w tym kawale radzieckim - facet w sklepie mówi do kobiety kupującej rękawiczki - niech pani nawet nie próbuje, wczoraj mi kazali przynieść muszlę klozetową, a papieru i tak nie sprzedali...
|
|
|
|
|
|
|
TomajX
Stały użytkownik
Poznań
|
|
« Odpowiedz #200 : Maj 29, 2007, 22:55:30 » |
|
ostatnio baba w sklepie mi sprzedala Dracene Sanderiana mówiąc że to jest typowo wodna roślina i że w pełnym zanurzeniu w ciągu 2 tygodniu mi sie dwukrotnie powiekszy jakaś poje..... ta kobieta
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #201 : Maj 30, 2007, 06:12:23 » |
|
Dracene to ja mam na oknie też miałam dracene w akwa i bardzo szybko zgniła
|
|
|
|
|
|
|
zimbabwe
|
|
« Odpowiedz #202 : Maj 30, 2007, 06:49:06 » |
|
A ja pierwsze słyszę żeby to była wodna roślina!
|
|
|
|
|
|
|
Neurochirurg
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #203 : Maj 30, 2007, 10:40:57 » |
|
Dracena nie jest wodną rośliną ale potrafi pod wodą długo wytrzymać. U mnie w zoologicznym też wciskają draceny jako wodne rośliny.
|
|
|
|
Nic na siłę. Weź większy młotek!
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #204 : Czerwiec 01, 2007, 09:20:26 » |
|
Dracena nie jest wodną rośliną ale potrafi pod wodą długo wytrzymać. U mnie w zoologicznym też wciskają draceny jako wodne rośliny.
Dracenae sanderiana wytrzymuje 3-4 miesiace; Dracenae variegata wytrzymuje 2-3 miesiace; Dracenae 'FIREBRAND' wytrzymuje 4-8 tygodni pod woda.
|
|
|
|
|
|
|
PabloSwidnik
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #205 : Czerwiec 01, 2007, 09:36:21 » |
|
witam ja napisze cos odwrotnego od tego co na forum widze,mieszkam w Irlandii i wyobrazcie sobie ze przy zakupie akwraium nie sprzedano mi rybek?okazalo sie ze nie sprzedaja w jednym dniu a dopiero po 2tygodniach.poszedlem gdzies po uplynieciu okolo 1 tygodnia pogladac a pan w sklepie spojrzal i mowi do mnie" hmm ile tam jeszcze u pana zostalo do zakupu rybek" takze akurat to uwazam za uczciwe i wporzadku.Moze i unas w polsce tak wkoncu bedzie ze nie beda oszukiwac ludzi.pozdrawiam
|
|
|
|
Pawel
|
|
|
AgAbA
Nowy
|
|
« Odpowiedz #206 : Czerwiec 01, 2007, 15:04:17 » |
|
|
|
|
|
Akwarium 55 litrów 10 x neon innesa 6 x kardynałek chiński 4 x kirysek spiżowy 1 x zbrojnik niebieski
|
|
|
Andrij
|
|
« Odpowiedz #207 : Czerwiec 01, 2007, 22:03:02 » |
|
Możesz tam kupować tylko zapamiętaj, że wtedy jesteś zdana na siebie i kupujesz dokładnie poznaną rybkę.
|
|
|
|
|
|
|
TomajX
Stały użytkownik
Poznań
|
|
« Odpowiedz #208 : Czerwiec 02, 2007, 00:38:41 » |
|
ja osobiscie tam gdzie kupuje wogole nie wchodze w dyskusje z kobieta sprzedającą bo ogólnie to sie nie zna.Zazwyczaj jest tak: wchodze do sklepu biore(kupuje) to co potrzebuje i wychodze .polecam to każdemu kto ma chu..we sklepy w ktorych sprzedawcy sie nie znaja
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #209 : Czerwiec 02, 2007, 06:38:01 » |
|
Sprzedawcy są w sklepach po to, żeby sprzedawać, a nie doradzać. Do tego są książki, fora itd. Trochę głowy ludzie
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|