bobeler
Nowy
|
|
« Odpowiedz #360 : Grudzień 02, 2007, 18:55:22 » |
|
Dobra, to ja teraz sie wypowiem . Poszedlem do sklepu kupic samca danio do tarla. To byl maly sklepik, jedyny w mojej miejscowosci nazywa sie Sumik no dobra wchodze, wszystko ladnie i sie pytam czy sa danio pregowane ona mi mowi ze sa ale nie wie ktore sa samce no to wybralem sobie takiego najdorodniejszego samca i pytam sie dlaczego jest czerwony ona mi mowi ze to jest jakis tam szlachetny barwiony i takie tam bajery Po przyjsciu do domu patrze w internet czy takie cos istnieje ale nie istnialo okazalo sie ze to byl malabarski i jak tu teraz polaczyc danio malabarskiego(samca) i danio lamparciego(samice) i jakiegos ufola zlotego??? (samice) tak to juz jest ze sprzedawcami...
|
|
|
|
mow gupik nie glupek
|
|
|
P.L
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #361 : Grudzień 05, 2007, 17:04:02 » |
|
muglbys dac zdjęcie tego danio ??
|
|
|
|
|
|
|
blastek18
blastek
Nowy
blastek18
|
|
« Odpowiedz #362 : Grudzień 05, 2007, 17:16:45 » |
|
Ludzie sprawdzajcie swoje wypowiedzi w wordzie jak macie problemy z ortografią....
|
|
|
|
100l, 160l, 200l, 30l kwarantanna
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #363 : Grudzień 14, 2007, 23:27:21 » |
|
dzis w 'kakadu' ogladalam roslinki i bylam swiadkiem jak sprzedawca wcisnol babce 3 mieczyki 3 molki 3 zalobnicki[ i jeszcze cos bylo w worku zanim weszlam] a to wszystko do 30l.!!! prubowalam sie wtracic ale baba stwierdzila ze''pan jak tu pracuje, to na pewno wie lepiej''.Ale mam z tamtego sklepu tez pozytywne doswiadczenia -co do innych sprzedawcow.
|
|
|
|
|
|
|
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #364 : Grudzień 15, 2007, 09:49:16 » |
|
wczoraj byłam swiadkiem rozmoey rodziny ze sprzedawcą -jakie możemy mieć rybki , tylko takie bardziej wytrzymałe, jakieś takie ładne -no na przykład mieczyki, molinezje, gupiki... własciwie to wszystkie z wyjątkiem tych tu, o pyszczaków
no i znowu ktoś kupi sobie do 45l akwarium skalary :/
|
|
|
|
zbieram na szczęście, kto się dołoży? To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #365 : Grudzień 15, 2007, 10:00:57 » |
|
Poprosiłam o pokazanie z bliska żabienicy, a sprzedawca na to "To nie żabienica, tylko echinodorus"
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
marnes
Stały użytkownik
Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...
|
|
« Odpowiedz #366 : Grudzień 15, 2007, 10:14:19 » |
|
no i znowu ktoś kupi sobie do 45l akwarium skalary :/ No już mnie jeden podpuścił skalary do 54l ech
|
|
|
|
GG 10744841 Mój były mały pies teraz jest większy
|
|
|
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #367 : Grudzień 15, 2007, 10:51:43 » |
|
pytam się w sklepie "czy to nadwódka trójkwiatowa?" spłoszona ekspedientka, spuściła wzrok, popatrzyła się na roslinę i mówi "eeeaae...to jest...paprotka...czy..yy...nadwódka, to ja nie wiem "
|
|
|
|
zbieram na szczęście, kto się dołoży? To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
|
|
|
kondziu
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #368 : Grudzień 22, 2007, 07:39:27 » |
|
A jaka jest różnica w zwykłym a pawim oczku? Są 3 różnice: pawie oczko są droższe, większe i bardziej kolorowe:)
|
|
|
|
|
|
|
Xiao Lohan
Aby chcieć być kimś, najpierw musisz być sobą!
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #369 : Grudzień 22, 2007, 07:53:38 » |
|
kupuje sobie zbrojnika niebieskiego, kiedyś tam, i tak dla pewności pytam jaki to gatunek zbrojnika sprzedawczynię... odpowiedziała speszona "-no to najzwyklejszy gatunek -ale najzwyklejszy znaczy jaki? -no taki glonojad zwykły... -bo mi chodzi o takiego co by duży był... jaki on bedzie? -a jakiego szukasz? -tak żeby urósł gdzieś do 40cm -to ten spokojnie -ale to przecierz zbrojnik niebieski -one rosną duże -raczej, małe, bodajże max 15 cm -pakować rozumiem?" z tym wymiarem to jej tak powiedziałem, ale takowego nie szukam acha, Tychy sklep na "Tęczy"
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2007, 07:55:53 wysłane przez Xiao Lohan »
|
|
|
|
|
jarek1994
Zainteresowany
Pozdrawiam wszystkich!!
|
|
« Odpowiedz #370 : Grudzień 25, 2007, 12:30:54 » |
|
W piatek bylem w 2 sklepach w Zninie woj. kujawsko-pomorskie w pierwszym sprzedawca wiek ok 60 lat mowi mi ze te gupiki sa najzwyklejsze. Nie byly tak bardzo kolorowe , wchodze do drugiego sklepu i widze gupiki bardzo kolorowe. W pierwszym sklepie kupilem 3 rybki za 2,80 mimo ze na akwarium bylo napisane ze kosztuja 3 zl . W drugim sklepie kupilem 2 samiczki 3,40 z jedna. Te kupione za 2,80 bardzo ladnie sie prezentuja sa bardzo ruchliwe a te kupione za 3,40 sa takie ospale. Tak to sprzedawcy robia w konia.
|
|
|
|
|
|
|
zyga07
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #371 : Grudzień 25, 2007, 21:43:33 » |
|
a ja raz kupilem 4 brzanki brokatowe z czego jedna z nich byla "garbata" druga zas nie miala oka...
|
|
|
|
akwa 68 wielogatunkowe akwa 200l malawi
|
|
|
zyga07
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #372 : Grudzień 25, 2007, 21:50:12 » |
|
a na poczatku jak dopiero zaczeła sie moja historia z akwa.... to mialem 25l a w nim 5 neonków i jakies 2 głupiki...;p i w jednym z gdynskich sklepów zauwazylem pyszczaki... i zapytalem sie czy moga byc z moimi rybami w 25litrowym akwarium... na co sprzedawczyni odpowiedziala ze oczywiscie... to wpóscilem je... i najpierw obrzarły pletwy u głupików... pózniej dobrały sie do neonów, zjadły wszystkie rosliny, po czym jak były juz dosc duze to pewnej nocy zapomnialem zamknąc klape od karmienia.... i wyskoczyly a rano pozostał mi pusty zbiornik...
|
|
|
|
akwa 68 wielogatunkowe akwa 200l malawi
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #373 : Grudzień 27, 2007, 18:15:59 » |
|
a ja raz kupilem 4 brzanki brokatowe z czego jedna z nich byla "garbata" druga zas nie miala oka...
ja kupilam kiedys kiryska bez oczu , ale po paru godzinach odnioslam go do sklepu i wymienili bez problemu. w tej chwili ten sam sklep rozpatrza moja reklamacje swietluwki -za szybko sie przepalila- zobacze co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
|
marnes
Stały użytkownik
Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...
|
|
« Odpowiedz #374 : Grudzień 27, 2007, 18:17:49 » |
|
Może sprzedawali używaną hehe
|
|
|
|
GG 10744841 Mój były mały pies teraz jest większy
|
|