Stig_2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #495 : Czerwiec 26, 2008, 15:28:36 » |
|
Kurde dalem sobie wcisnac roslinke ktora nie jest do Akwa ;/
|
|
|
|
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #496 : Lipiec 04, 2008, 20:47:03 » |
|
W osiedlowym sklepie akwarystycznym
Ja: A te welonki, to jaki litraż jest minimalny? Sprzedawczyni: No wie Pani... yy... tak z 20 litrów. Biorą do mniejszych ale to są duże rybki jednak.. Ja: Ale słyszałam że rosną wielkie jak pięść mężczyzny to jak się tam zmieszczą? S: Jak sobie pani kupi małą rybkę to pani nie urośnie po prostu w takim akwarium . Tylko musi pani mieć małą od razu ..
Czyli lekarstwo na zamałe akwa : sprawić by rybki skarłowaciały.Genialne. Ale sam sklep ok - jest mało ryb przez co pływają po prawie pustych akwariach - 2welony z ok100l i jeden wielki zbrojnik *(sam)w takim samym.. Wiec warunki jak na sklep maja idealne..
|
|
|
|
|
|
|
Blondyneczkaa
Zainteresowany
;)
|
|
« Odpowiedz #497 : Lipiec 06, 2008, 13:51:03 » |
|
Mnie jeszcze żaden sprzedawca w zoologicznym nie oszukał
|
|
|
|
80 litrów - Akwarium ... 4x Gupik 2x Mieczyk 2x Molinezja 1x Glonojad (Zbrojnik niebieski) 1x Sum (Kiryśnik czarnoplamy) 2x Mieczyk weloniasty
|
|
|
bellatrix159
Nowy
|
|
« Odpowiedz #498 : Lipiec 06, 2008, 14:30:09 » |
|
. Przeraziłam się i przełozyłam je a na drugi dzień bez odpowiedniej temperatóry i filtra zdechły. Wolałam zeby one zdechły niz wszystkie inne w akfarium.
A moge spytac ile ty masz lat?/
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #499 : Lipiec 06, 2008, 14:59:36 » |
|
Mnie jeszcze żaden sprzedawca w zoologicznym nie oszukał Wiec po co napisalas tu tego posta?
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
lukasz2223
:)
Stały użytkownik
Life is too short...
|
|
« Odpowiedz #500 : Lipiec 06, 2008, 15:50:28 » |
|
Blondyneczka ma 12 lat i pisze posty takie po to,zeby miec coraz wiecej gwaizdek chyba -poprostu nabijac posty.
|
|
|
|
|
|
|
jemioluszka
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #501 : Lipiec 06, 2008, 17:14:42 » |
|
Zakłada watki, które już był albo są bezsensu, także trzeba z nią porozmawiać
|
|
|
|
126l: 5 neonów czerwonych 5 neonów inessa 5 kirysków pstrych 3 otoski parka pretników karłowatych krewetki amano
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #502 : Lipiec 06, 2008, 17:21:58 » |
|
Dajcie już dziewczynie spokój bo robi się offtop.:-) Chciałabym [powiedzieć że z pewnymi osobami lepiej nie dyskutować bo najpierw sprowdzą Cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem, ale się powstrzymam. Myślę że warto zacząć od nowa opowiadać nt, sprzedawców a Blondynce pogratulować że jest tak wspaniała że nikt jej nie oszukałL:)
|
|
|
|
|
|
|
lukasz81
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #503 : Lipiec 06, 2008, 18:16:36 » |
|
wyobrazcie sobie ze wczoraj bylem w zoologu aby kupic otoski,to znaczy zamowic bo nie ludzilem sie nawet ze beda one na sklepie.kiedy zapytalem sie wlasciciela o taka mozliwosc,on dziwnie sie na mnie spojzal i powiedzial ze pierwszy raz w zyciu slyszy o takiej rybie.no ale co sie po nim mialem spodziewac,wie co to glonojad ale co to zbrojnik to juz gorzej.w tym sklepie nie tylko sprzedawca robi w konia klienta ale sam siebie
|
|
|
|
akwa 200l 4 blue diamond red cherry
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #504 : Lipiec 06, 2008, 19:40:33 » |
|
. Przeraziłam się i przełozyłam je a na drugi dzień bez odpowiedniej temperatóry i filtra zdechły. Wolałam zeby one zdechły niz wszystkie inne w akfarium.
A moge spytac ile ty masz lat?/ Ostatnio aktywny: Styczeń 27, 2008, 14:35:35 Wiec sie chyba nie dowiesz
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
Rafisko
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #505 : Sierpień 04, 2008, 13:34:29 » |
|
Jak byłem mały i posiadałem zbiornik 70L, sprzedawca wciśnął mi trzy brzanki rekinie bo to "takie małe towarzyskie rybki" Widziałem też o wiele bardziej dramatyczną sytuację. Do pewnego sklepu zawitali klienci z kategorii najgorszych = rozpieszczon dziewczynka i kochający rodzicie. Po "fachowej" konsultacji ze sprzedawczynią zakupili gupiki, mieczyki, jakieś neony, bodajże molinezje, skalary, a do tego najgorsze: -mamusiu zobacz jaka fajna ryba! -ależ czy ona nie jest za duża? (do sprzedawcy) - nie - to bardzo mało ruchliwa rybka idealna dla początkujących (ojciec wchodzi do akcji) - no to poprosimy jedną. wielka piękna, niebieska paletka . Ciekawe co działo się w akwarium dziewczynki tydzień po zakupie tego wszystkiego.
|
|
|
|
|
|
|
Kamilstefaniuk
Nowy
|
|
« Odpowiedz #506 : Sierpień 06, 2008, 14:24:26 » |
|
Mnie ostatnio oszukał sprzedawca w moim mieście. Kupiłem pompke i w domu okazało się, że nie działa. Poszedłem ją wymienić, a tu sprzedawca mówi, że nie wymieni. Rozmawiałem z nim długo, ale tamten nie ustąpił. Nigdy więcej tam nie kupię już nic.
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
|
« Odpowiedz #507 : Sierpień 06, 2008, 18:50:23 » |
|
Jak byłem mały i posiadałem zbiornik 70L, sprzedawca wciśnął mi trzy brzanki rekinie bo to "takie małe towarzyskie rybki" Widziałem też o wiele bardziej dramatyczną sytuację. Do pewnego sklepu zawitali klienci z kategorii najgorszych = rozpieszczon dziewczynka i kochający rodzicie. Po "fachowej" konsultacji ze sprzedawczynią zakupili gupiki, mieczyki, jakieś neony, bodajże molinezje, skalary, a do tego najgorsze: -mamusiu zobacz jaka fajna ryba! -ależ czy ona nie jest za duża? (do sprzedawcy) - nie - to bardzo mało ruchliwa rybka idealna dla początkujących (ojciec wchodzi do akcji) - no to poprosimy jedną. wielka piękna, niebieska paletka . Ciekawe co działo się w akwarium dziewczynki tydzień po zakupie tego wszystkiego. Jestem pewny, że ta Paleta wyszła z baniaka, nakryła tą dziewczynkę poduszką na twarz i powiedziała " kochanie nie szamotaj się to tylko trzy minuty"
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
mario27-28
|
|
« Odpowiedz #508 : Sierpień 06, 2008, 20:42:04 » |
|
Mnie ostatnio oszukał sprzedawca w moim mieście. Kupiłem pompke i w domu okazało się, że nie działa. Poszedłem ją wymienić, a tu sprzedawca mówi, że nie wymieni. Rozmawiałem z nim długo, ale tamten nie ustąpił. Nigdy więcej tam nie kupię już nic. A co z gwarancją,przecież jeśli była nowa to powinna mieć conajmniej 12 miesięcy gwarancji.WeZ kartę gwarancyjną i paragon i wal do gościa niech ci wymienia,to jago święty obowiązek,a kosztów i tak dziad jeden nie ponosi,bo towar wymienia i naprawia producent.Ja bym nieodpuścił,i tak łatwo niedał się spławić.
|
|
|
|
|
|
|
Kamilstefaniuk
Nowy
|
|
« Odpowiedz #509 : Sierpień 07, 2008, 20:58:48 » |
|
Mnie ostatnio oszukał sprzedawca w moim mieście. Kupiłem pompke i w domu okazało się, że nie działa. Poszedłem ją wymienić, a tu sprzedawca mówi, że nie wymieni. Rozmawiałem z nim długo, ale tamten nie ustąpił. Nigdy więcej tam nie kupię już nic. A co z gwarancją,przecież jeśli była nowa to powinna mieć conajmniej 12 miesięcy gwarancji.WeZ kartę gwarancyjną i paragon i wal do gościa niech ci wymienia,to jago święty obowiązek,a kosztów i tak dziad jeden nie ponosi,bo towar wymienia i naprawia producent.Ja bym nieodpuścił,i tak łatwo niedał się spławić. Byłem dzisiaj u tego sprzedawcy. Kłóciłem się z nim z pół godziny. Po tym czasie wyszedłem ze sklepu. Powiedziałem, że jutro zawiadomię UOKiK. Wychodząc trzasnąłem mocno drzwiami. Co za ludzie, normalnie? Naprawdę nie polecam tamtego sklepu!
|
|
|
|
|
|
|
|