malgosia
Nowy
|
|
« Odpowiedz #90 : Styczeń 06, 2007, 23:04:19 » |
|
ale czy ro mozliwe zeby samice byly razem z samicami ? i ile moze ich byc w akwarium
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2007, 23:09:44 wysłane przez malgosia »
|
|
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #91 : Styczeń 07, 2007, 02:44:42 » |
|
jesli chodzi o kupowanie rybek to po: 1. tutaj czytac, czytac, czytac!!! a w sklepie: na lapy patrzec, patrzec, patrzec, patrzec, patrzec, patrzec, patrzec!!!!!! przy lowieniu na lapy patrzec, patrzec, patrzec, patrzec!!!!!! bo inaczej pokanceruja rybke albo zlowia inna!
EDIT 9.1.2006 Musze napisac o sklepie kolo OBI na koncu obwodnicy trojmiasta. Koles - niby akwarysta.... Kupilem u niego akwa 112 z wyposazeniem (nie mialem wtedy pojecia):
1. chcialem cichy filtr bo akwa stoi tam, gdzie corka spi Polecil mi jakic zewn AquaSzut (chyba AquaSystem 2) ktory dzwonil na caly dom i ciekl jak sito Musialem dlugo gadac z dyrektorka aby mi go przyjela i dala fluval, ktory koszt. 2 x tyle a wkoncu zamienili
2. Kupowalem potem rybki - koles mnie pamietal: cztery skalary - OK pasuja - spoko
3. Nie mialem pojecia i pytalem sie o pielegnice papuzie: OK - bardzo spokojne rybki - pasuja - spoko (na szczescie nie kupilem)
4. Zwirek do akwa - podobal mi sie bialy (nie mialem wtedy pojecia): Tak, Tak... spoko, jest neutralny dla wody !!!!!!!!!!! Teraz wiem ze to marmurowy zwir - LOL - nadaje sie tylko dla pielegnic (pH+++) i kaleczy ryby denne
5.Grzalke tez mi sprzedal Elite, a ta przy skokach temperatury w pokoju nie trzyma temp. w akwa jak mnie nie bylo na swieta w akwa bylo 22° - mialo byc 26° Koles w innym sklepie (kolo Tesco) wysmial to, powiedzial ze Elite to zlom i juz nie zamawia
Teraz musze praktycznie kupowac wszystko na nowo. Zmieniac rybki itd. Super!
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2007, 12:13:30 wysłane przez Oswald »
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #92 : Styczeń 09, 2007, 17:29:20 » |
|
U Niedzielskich w CH Turzyn w Szczecinie...
Sprzedawca wciskał rybki jakie się da tatusiowi, który chciał zrobić prezent synkowi. 1 gurami, 1 skalar, 1 mieczyk, 1 danio... itd. Dobrze przynajmniej, że jak tatuś chciał też pielęgnicę pawiooką, to sprzedawca go poinformował iż tu się nie nadaje...
|
|
|
|
|
|
|
dareksucharek
Nowy
|
|
« Odpowiedz #93 : Styczeń 14, 2007, 02:12:21 » |
|
Gdy widzę chore ryby w sklepie zawsze mowię głośno i wyrażnie, proszę pana te ryby są chore. Efekt murowany
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #94 : Styczeń 14, 2007, 04:53:28 » |
|
Zwłaszcza jak wkoło mnóstwo klientów
|
|
|
|
|
|
|
Glizdak
Nowy
|
|
« Odpowiedz #95 : Styczeń 22, 2007, 21:19:10 » |
|
Poszedłem do sklepu akwarystycznego. Pan doradził mi i Babci(fundator) 2 welonki, bo doskonale się nadają do kuli i dla początkującego akwarystyka. Myślałęm że rybki będom kosztowac jakies 2 zł. bo nigdy nie bylem z Babcią w sklepie zoo. Kupilem 2 welonki pokarm sera goldy (mam go do dzis wkoncu stalo sie to tylko 2 miesiace temu) i kulę. Na żwirek i roślinę zabraklo mi kasy i pomyslalem ze dokupię potem. Tydzien po kupnie poszedlem do sklepu zoo. i dokupilem samą roślinkę za 1,5 zł. Pan zapewniał mnie że to świetny wybór i zachęcał żeybym kupil jeszcze pare sztuk. Ja nie kupilem wiecej. Na wieczur włożyłem ją do kuli i poszlem spać. W staje patrze! Obie rybki leżą na powierzchni wody. Są martwe.Poszedlem do sklepu szukając wyjaśniej. A ten koles nawet sobie nie wziol do sewrca ze wydalem na to wszystko aż 31 zł. A nic nie zostalo za tydzien. Jak wyparzalem kule tak jak kazal (żeby wybić bakterie) to pękła. Teraz mam wszystko nowe i boję sie uprawiac roslinki. To jest sklep zoologiczny w Radomiu, na osiedlu ustronie,za mostkiem, koło zakładów sportowych. NIE POLECAM!
|
|
|
|
|
|
|
MALY05
|
|
« Odpowiedz #96 : Styczeń 22, 2007, 21:25:50 » |
|
czy mi się wydaje czy już to gdzieś na forum opisywałeś Glizdak
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #97 : Styczeń 22, 2007, 21:32:43 » |
|
Tak pisal gdzies, po tym jak wszyscy po nim jechali za to, ze ma 2 welonki w kuli. Uwazam, ze dobrze ze swoja sytuacje tutaj jeszcze raz opisal.
|
|
|
|
|
|
|
Glizdak
Nowy
|
|
« Odpowiedz #98 : Styczeń 25, 2007, 16:20:21 » |
|
a teraz mam 1 welonkę w kuli
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #100 : Styczeń 25, 2007, 18:12:21 » |
|
Z całego serca popieram Andrija Męczydusza jeden, kat i męczyciel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Tiger
Nowy
|
|
« Odpowiedz #101 : Styczeń 25, 2007, 19:40:03 » |
|
A jaki mu przykład daja z zoologach trzymaja bojowniki w malutkich plastkikowych kubeczkach przeciesz to jest chore!!
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #102 : Styczeń 25, 2007, 19:53:55 » |
|
Ja chodzę tylko do tych, gdzie trzymają bojki w akwach z innymi rybami, ostatecznie w 2l prostokątnych akwa, a tam gdzie trzymają je w kubkach na złość mówię do sprzedawcy jak jest najwięcej klientów, że te bojki są chore i że odradzam kupno bojków z tego sklepu, oraz że bojki tak trzymane mordują wszystko co zobaczą o ile szybko nie zdechną DZIAŁA
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Tiger
Nowy
|
|
« Odpowiedz #103 : Styczeń 25, 2007, 20:08:20 » |
|
hehe ale wiesz akurat u mnie nie ma zoologa w którym trzymają bojowniki w akwariach zwlaszcza samców bo samiczki widze w akwariach z innymi rybami.
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #104 : Styczeń 25, 2007, 20:10:35 » |
|