Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Maciek zmiana na 375L i pierwsza ikra 09.07.2010
Strony: 1 [2] 3 4 ... 8
  Drukuj  
Autor Wątek: Maciek zmiana na 375L i pierwsza ikra 09.07.2010  (Przeczytany 21153 razy)
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #15 : Październik 19, 2008, 20:04:23 »

Oddaj też Gibbicepsa (dorasta do 50 cm) i tego suma plamistego. Zgadzam się z przedmówcami, zdecyduj się na kilka gatunków nie kilkanaście, pasujących gabarytowo do Twojego akwa. Masz duży zbiornik, który stwarza naprawdę spore możliwości aranżacyjne.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Październik 19, 2008, 20:26:23 »

Wszystkie ryby kupowalem jako bardzo malutkie i cieszylo mnie jak rosly , a  poza tym rozmnorzyly mi sie np glonojady i inne , zalozylem 2 zbiornik z narybkiem i rosna 126L , glonojady chyba znowu zlozyly ikre pod korzeniem , samiec od 3 dni nierusza sie i napowietrza ogonem ikre . Dzieki za rady pozbede sie wielkich ryb i troche pozmieniam .Gibiceps owszem jest juz wielki ale to ulubiona rybka moja i mojego synusia ktory nazywa ja smokiem wiec ja zostawie . zajme sie skalarami 3 razy skladaly ikre i nic zniszczyla sie chyba samiec za mlody albo dupa , bo widzialem jak nieudalnie zapladnial ikre, ale poczekam mysle ze sie nauczy .POZDRAWIAM
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2008, 20:32:44 wysłane przez macciek » Zapisane
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Październik 19, 2008, 21:00:09 »

Dzieki A-smi za wstawienie fotki , ja jestem lajkonikiem w dziedzinie komputerow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Październik 20, 2008, 09:39:44 »

Jak tam idzie proces wydawania ryb?

macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Październik 20, 2008, 17:48:12 »

W zoologicznym chca sprzedawac , a nie brac chociaz dawalem za fri, stwierdzili ze za wielkie , ale oddam je do szkoly mojej corki , beda mialy dzieciaki frajde , mysle ze troche jeszcze pozyja . Powoli mysle nad aranzem akwa , zostawie z wielkich tylko skalary i glonojady one maja swoje zycie w ukryciu i malo co je widac w dzien.
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Październik 21, 2008, 15:14:34 »

Roznie to bywa w zoologicznych, probuj nie tylko w jednym. Nie wiem czy ich los w szkole nie bedzie jeszcze gorszy Roll Eyes No i taki skład postaci skalarów , zbrojników i do tego rybki stadne, jakies inessy, albo czerwone neony, albo razbory i bedzie dobrze.

macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Październik 21, 2008, 17:49:20 »

Witam los rybek sie odmieni nie beda w szkole znalazlem kumpla ktory je przygarnie a do moich kupie tylko 4 male skalary moze sie uchowaja w akwa , ale jak pisalem musze poczekac ze wzgledu na malutkie glonojadki , ktore wylapie w filtrze tak jak ostatnie, czyszczac go 2 razy w tygodniu . jutro oddaje wszystkie wielkie , troche zal  pozdrawiam
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Październik 22, 2008, 10:42:59 »

Wiadomo ze zal, ale patrzec trzeba zawsze na to tak, ze to im bedzie lepiej , gdy opuszcza twoje akwarium, a ty jak cie najdzie to znowu sobie cos kupisz. Wink Ja tez dlugi czas walczylem z moja miloscia do skalarów , ale jednak rozsadek wział góre Cool

macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Październik 23, 2008, 07:50:40 »

Powiem tylko DZIEKI za rady , teraz akwarium wyglada calkim calkiem mniejsze np. neonki, kardynalki plywaja sobie swobodnie i jest ok. Akwarium mam zamiar zrestartowac ale czekam na wynik glonojada bo siedzi caly czas w swoim ukryciu wystawiajac tylko od czasu do czasu ogon , jesli nici z malych to w niedziele akcja akwa. POZDROWIENIA I JESZCZE RAZ DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Październik 23, 2008, 15:40:44 »

Pewnie dopiero teraz zobaczysz głebie i wielkosc swojego akwa Wink Mam nadzieje ze po restarcie pokazesz akwarium Cool

macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Październik 23, 2008, 17:43:13 »

Chyba o to tutaj biega , naogladalem sie waszych i teraz z kazdego cos , cos ,cos , ale mam powoli w glowie jakis plan niewiem tylko czy uda sie go zrealizowac ale si postaram
renii2
Stały użytkownik

lubimy rybcie (;

« Odpowiedz #26 : Październik 23, 2008, 20:20:00 »

Pewnie, staraj się staraj, bo na tym to właśnie polega Wink. Dużo cierpliwości, trochę wysiłku i pracy, ale warto, bo efekty bardzo cieszą. Podoba mi się Twoje akwa, chociaż te dużą żabienicę osobiście dałabym z boku, pozdrawiam Cheesy

macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Październik 24, 2008, 07:19:51 »

Beda zmiany narazie ta zabienica jest nie do ruszenia korzenie rozrosly sie na polowe akwa , ja chce jak najlepiej dla ryb , a moja zonka juz sie wnerwia , ze kogos sucham , mnie chodzi o ladne akwa i zdrowe rybki, dlatego tu jestem i cieszy mnie to , ze sa ciekawe wypowiedzi i moge cos z nich wyciagnac dla siebie i akwa. POZDROWIENIA
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Październik 25, 2008, 20:06:28 »

Ciekawe czy teraz moje akwa sie wam spodoba?HuhHuhHuhHuh?

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/665e39f8e1a08974.html
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2008, 20:08:29 wysłane przez macciek » Zapisane
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Październik 25, 2008, 20:53:00 »

No... teraz to jest jeszcze lepiej  Good !

Oby tak dalej.
A ten piasek nie miesza Ci się ze żwirkiem?

250L słodkie
540L + 112L morskie
Strony: 1 [2] 3 4 ... 8
  Drukuj  

Skocz do: