Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: welonka - kilka pytan  (Przeczytany 9263 razy)
Aqua12
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Październik 26, 2008, 12:35:49 »

Z tego co wiem to ty się też specjalnie nie znasz na welonach Marzyciel

akwa 250 w budowie

akwa 112l w budowie

akwa 29l
4 gupiki ( 3 samce + 1 samiczka )
2 mieczyki ( samiec i samiczka )
3 molinezje black molly ( 2 samce i samiczka )
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Październik 26, 2008, 12:39:25 »

Jak to sie nie zna ? Przeciez trzyma je w kuli . Good !
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz

« Odpowiedz #17 : Październik 26, 2008, 12:48:17 »

cos nie tak :/?
A przeczytałeś dokładnie twoje wątki i czy teraz spojrzysz na swoje akwa po udzieleniu wcześniejszej rady?

240l Guramiowete:
- 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność
54l neonkarium
- 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Październik 26, 2008, 13:16:18 »

"Lepiej jest chować dorosłe karasie ozdobne w akwarium o pojemności nie mniejszej niż 50-60 l (4-5 wiadra). W basenie takim można hodować 6-8 ryb, jeżeli stosowane jest napowietrzanie wody, a jej poziom nie przewyższa 30 cm. W zbiorniku 15-20 litrowym można chować nie więcej niż dwie dorosłe ryby. Oczywiście akwaria duże są dla złotych rybek najbardziej odpowiednie. Należy przestrzegać zasady, według której na 1 cm długości ryby potrzeba 2 l wody."

Co za bzdury wypisujesz! Welony to duże, brudzące ryby. Dwie w 15l - nie no ręce mi opadły. Jak nie masz pojęcia o muzyce to nie wyskakuj przed orkiestrę.

Esmi:
Daj mu spokój Smiley nie on to wymyślił, tylko zacytował fragment artykułu z tego portalu (Wodny Świat) - artykuł z czasopisma Akwarium z 1981 roku. Z artykułem tym spotkałem się już na kilku innych stronach akwarystycznych.
Ale że bzdury, to się zgadza... Może kiedyś takie były standardy.

Tak, to bardzo stary artykuł - właśnie dopisałem do niego stosowny dodatek. Mam nadzieję, że wystarczy.
http://www.akwarium.net.pl/adv/karasie_ozdobne.htm

Nowy artykuł będzie budowany tutaj:
http://www.akwarium.net.pl/wiki/Kara%C5%9B_ozdobny

Proszę też o niezaśmiecanie forum dygresjami czy ktoś się zna czy nie i jakimiś zaczepkami - miejsce na to jest na czacie   Angry
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 13:30:16 wysłane przez Przemek » Zapisane

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: