Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Prośba o korektę 240l obsady.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Prośba o korektę 240l obsady.  (Przeczytany 985 razy)
miktor
Nowy
*

« : Październik 22, 2008, 20:23:21 »

Proszę o wskazówki odnośnie obsady w moim akwarium, na dzień dzisiejszy sytuacja przedstawia się tak:
9 Żałobniczek
13 Neonów czarnych
9 Kirysków
7 Otosków
1 Pielęniczka kakadu
4 Krewetki amano
5 Krewetek filtrujących

A teraz o co mi chodzi:
W najbliższym czasie planuję zakup kolejnych pielęgniczek (jeden harem nowych czyli samiec  + 2 samice) plus - jedna samiczka kakadu i jeden samiec kakadu do uzupełnienia obecnej obsady.
Zastanawiałem się także nad trzema haremami - jednak nie wiem czy mogę sobie na to pozwolić - nie wiem czy mój litaż pozwala mi na to, oczywiście jestem zdecydowany i mam warunki do oddania tego co będzie trzeba z akwarium jeśli zajdzie taka potrzeba.
Innymi słowy - jeśli będzie to koniecznie, zwolnię miejsce dla nowych pielęgniczek.
Akwarium dobrze zaroślinione, warunki poprawne.

Prosilbym o waszą opinię nt.
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 24, 2008, 18:28:32 »

Jak już to raczej 2 heremy ale ja bym więcej nie dawał. A jeśli "chodzi" o tą obsade co masz to bym jej nie zmieniał. Tą kakadu samiec i 2 samice i jeszcze bym wziął parke pielęgniczki ramireza.

250L słodkie
540L + 112L morskie
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 25, 2008, 09:19:24 »

ja prędzej dałbym 3 haremy niż 2, samce we dwóch mogą się tłuc
3 samce + 6 samic

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: