Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomocy problem z roślinami! (foto)  (Przeczytany 3360 razy)
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Październik 30, 2008, 20:57:18 »

No3 podnioslo sie . Nie czysc filtra .Nie napowietrzaj .Zadnych gwaltownych zmian .Podmieniaj wode /20%/2xtydz./ Co2 podawaj ale -,jak pisze Ala .Nie nawoz w plynie jeszcze .I ...cierpliwosci .
Lisu
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Październik 30, 2008, 21:02:01 »

już zrobiłem błąd bo podczas ostatniej podmiany czyściłem filtr i podłączyłem napowietrzacz  Undecided niestety na jakiś czas musi mi wystarczyć bimbrownia bo na butle jak na razie mnie nie stać... nawozy w płynie po jakim czasie mam zacząć podawać i jakie polecacie nawozy?

Pozdrawiam
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Październik 30, 2008, 21:15:55 »

Nawozy ?-hmmm... z tym No3 to jak znacznie spadnie i nie bedzie sie podnosic .Rosliny powinny zauwazalnie sie "ruszyc" .Kawalki kulek pod korzenie, ale male na razie .Czyszczenie filtra na starcie to blad /bakterie nitryfikacyjne/.Napowietrzanie ;blad ,jezeli jest ruch tafli wody . Zmniejsz przeplyw wody przez filtr /predkosc lub moc/ .
Lisu
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Listopad 06, 2008, 18:45:32 »

witam

dodałem pod korzenie tabletki tetra crypto, zainstalowałem bimbrownie roślinki bąblują na całego, No3 wynosi teraz 10
ale i tak nadal nic mi nie rośnie ani troche:/ a poza tym rośliny wypuszczają korzenie ponad podłoże
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Listopad 06, 2008, 19:31:51 »

CIERPLIWOSCI . To zywe organizmy i potrzebuja czasu .
Lisu
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Listopad 22, 2008, 11:38:45 »

witam

roślinki nadal słabo rosną...mam problem z anubiasami pojawiły się ostatnio na nich białe plamy czy to jest jakaś pleśń, choroba ?

popołudniu postaram się dodać zdjecie tych anubiasów
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: