Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co pod akwarium?  (Przeczytany 2363 razy)
prodi
Nowy
*

« : Listopad 02, 2008, 14:28:11 »

Witam wszystkich  Wink
Proszę o poradę doświadczonych akwarystów.
Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego oto akwarium:
http://www.allegro.pl/item470064627_akwarium_60_profil_buk_wypos_podstawa_skala.html
W planach jest ustawienie go na komodzie.
A pytanie moje jest takie: Czy pomiędzy akwarium a podstawkę lub pomiędzy podstawkę a komodę powinienem dać jakąś piankę czy płytę styropianową?
Kvasir
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2008, 15:13:19 »

Jeżeli masz podstawkę to nie trzeba już nic dawać. Zamiast podstawki daje się styropian czy karimatę piankową.
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2008, 18:20:25 »

Ja mam u siebie pod 60l piankie polietylenowa. Akwa stoi zalane od kwietnia i jak narazie jest ok Wink

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
prodi
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2008, 19:13:51 »

Jeżeli masz podstawkę to nie trzeba już nic dawać. Zamiast podstawki daje się styropian czy karimatę piankową.
OK. Dzięki za odpowiedź.
Ja mam u siebie pod 60l piankie polietylenowa. Akwa stoi zalane od kwietnia i jak narazie jest ok Wink
Właśnie też widziałem że są takie pianki i dlatego zadałem to pytanie.
Kiedyś (kilka lat temu) miałem niemiłą niespodziankę jak po powrocie do domu zobaczyłem parkiet 20 cm wyżej niż był i 50 litrów wody na podłodze. Więc teraz przed założeniem nowej hodowli stawiam bezpieczeństwo na pierwszym miejscu Smiley

A przy okazji: Pękło Wam kiedyś akwarium? A jeżeli tak to z jakiego powodu? Coś się dostało pod spód? Czy może ma na to wpływ ułożenie dekoracji? (duże kamienie na żwirku, albo bezpośrednio na szkle).
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2008, 19:36:22 »

Tak  Cry Moje pierwsze wieksze akwa - 240l Grin Pekło po 2 tygodnach od zalania  Undecided A dokladnie strzlila przednia szyba w pionie  Huh Była Mała Powódz ...
Pyszczak 15
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Listopad 23, 2008, 22:38:47 »

jesli ci bardzo zalezy mozesz kupic specialne maty.

Prawdziwy chodowca rodzi sie z czasem.
seboox
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Listopad 24, 2008, 07:50:21 »

ale taniej wyjdzi steropian i tez bedzie okii

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: